Д-р Симидчиев: Медицински фашизъм? Целта е да ви предпазим

"Нямаме добро управление на пандемията", заяви пулмологът
31 авг 2021 10:40, Ния Христова
194
 
Стотици излязоха на протест, след като главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев предложи ново затягане на мерките у нас. Бизнесът също не е съгласен с нови ограничения. 
 
"Нямаме добро управление на пандемията. Имаме план, който обаче не се следва и спазва. От днешните 109 починали, ако имахме ваксини и следвахме плана, нямаше да има повече от 10 починали", заяви депутатът от "Демократична България" д-р Александър Симидчиев пред Bulgaria ON AIR.
 
Заместник-председателят на здравната комисия в парламента е убеден, че при добро управление на пандемията нямаше да сме на първо място в класацията по смъртност от Ковид-19.
 
"Мерките за дистанциране и за носене на маски са ясни и лесни за изпълнение. Имаме ваксини, които намаляват драстично ефекта върху популацията на вируса. Ако имахме повече ваксинирани, нямаше да имаме толкова смъртни случаи. Ако не загиваме от него, а само се разболяваме, той престава да бъде проблем", убеден е д-р Симидчиев.
 
Според него различните мнения на специалистите са една от причините обществото да не вярва на мерките и ваксините.
 
"Истинският проблем не е вирусът, той е нов вариант, но със сходни характеристики. Нашето общество става все по-разделено, затова мерките не се спазват. Хората трябва да имат усещането, че не е въпросът за "аз", а за "ние". Вирусът е виновен за смъртта на тези 109 души, това не е естествената смърт", уточни пулмологът. 
 
Той е категоричен, че не е късно за провеждането на разяснителна кампания, за която идея срещна подкрепа от депутатите в Народното събрание.
 
"Време е хората да разберат, че трябва да реагираме като общност. В момента хората използват термини като "терор" и "медицински фашизъм", а целта е да предпазим обществото от безвъзвратните последствия. Ваксините решават проблеми, които са фатални. Жалко е, че се разделяме на "моята свобода" и "твоят живот", каза още д-р Симидчиев.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
34
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 2 години
За съжаление докторе колкото по образовано разяснително аргументирано и обосновано обясниш един проблем на едно неграмотно андрешковско общество като нашето в което доминират ес.наф.щината то толкова по неразбран ще останеш.По какъвто и ясен начин да обясниш проблема на един капсулирн провинциялен мозък то шансът да те разбере е 0.Така че да оставим Га.н.ю да пуши по 2 кутии цигари на ден със бутилка ракия и да си философства за конспирации а погребалните агенции ще направят някой друг лев
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Симедчиев защо говори глупости? За повечето смъртни случай е виновен ГЕРБ. Нали поръчаното от кацарчев изследване това доказа. Сега пак са виновни ГЕРБ.
10
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този мустакат лъже подобаващо.
9
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И така... Стигаме до основния въпрос: Защо държавата толкова се загрижи за хората? Защо? Нали това било като грипа? Е, малко по-заразно, ама иначе - същото! И % смъртност - същия.... А от грип държавата НЕ пази хората! Казва им: пазете си се сами! Докато от Ковид - сакън - пази! Налага ти ваксини, маски ти налага, тестове, отменя мероприятия..... Защо? Защо? Не може дори д-р Симидчиев да отговори.... Ама иначе - се грижи! За вас, за нас! Обаче - защо? Това е въпроса.......
8
2
 
23
 
! Отговори
Ясно преди 2 години
Медицински фашизъм е полужение то в здравеопазването където хората умират по стълбите ако нямат пари и от не кадърен персонал...
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 5 в грешка си. Не понасям Беларус, а Северна Корея не мога да я дишам. Мразя еднакво и фашисти и комунисти. Еднакви са ми. За това като видя действия напомнящи за едните или другите веднага скачам. Боря се срещу двете еднакво настървено. Мразя тоталитарните режими.
6
1
 
37
 
! Отговори
д-р Белобрашнев преди 2 години
От какво да ни предпазиш, Симиде?!
5
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
109 поченали щото не си гледате работат или по лошо не разбирате как да лекувате, та не ги обвързвай с ваксата, щото и на 100% да е, пак ще е същото
4
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Медицински паспорт, без който не си с човешки права а само полу такива. Кодове за ваксинация, които са част от здравния ти статус и всеки проверява този код за да имаш някакво право. Изолация и заклеймяване на онези, които не са част от групата. В някои държави даже значки на ревера сложиха с надпис, че са ваксинирани. Докторе, я прочети малко история, започни от темата за Хорокоста и ми кажи намираш ли прилики. А, да не забравя мотото - Ваксината ще ви направи свободни!
3
38
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да споменем че форумците дето се оплакват от тоя фашизъм са най големите фенове на Беларус и Северна Корея, нали другари?
2
32
 
5
 
! Отговори
Анонимем преди 2 години
Хаха фашизъм реват тези дето най се радват на бай Тошо и хубавите времена тогава дето всички под строй се ваксинираха, разпределяха ги къде да работят и вкарваха в затвора за вицове и други такива. Беше забранено да се слуша радио Свободна Европа и нашите се притесняваха да не ни чуят съседите. Тогава е било суоер за тези сега дето реват фашизъм
1
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Te и фашистите са казвали, че е за наше добро!