Мангъров: Ваксинираните се разболяват и заразяват, преболедувалите - не

Стаден имунитет ще има, когато всеки от нас се срещне с вируса, смята той
31 авг 2021 10:02, Анисия Иванова
645

Инфекционистът доц. Атанас Мангъров вчера поведе шествие в София срещу COVID мерките в страната. Протестиращите се обявиха и срещу задължителната ваксинация.

"Това не е антиваксърско шествие, насочено е срещу това ваксините за COVID да се използват за налагане на неадекватни мерки, които разделят обществото. Трябва да продължим да живеем нормално. Всеки, който иска да се ваксинира, нека да се ваксинира. Учителите, които се страхуват, че могат да бъдат заразени от децата, нека да се ваксинират. Лекарите, които се страхуват, нека да се ваксинират. Тези, които са го изкарали, също може да се ваксинират, но няма нужда", обясни доц. Мангъров пред Bulgaria ON AIR.

Той бе категоричен, че преболедувалите COVID-19 не се заразяват и не носят вируса, толкова силен бил имунитетът им.

"Ваксинираният неминуемо ще се разболее от някой от вариантите на вируса, който е с променен спайк протеин. Когато ваксинираният се зарази, той може да заразява други хора. Ваксината не създава стаден имунитет", подчерта доц. Мангъров в студиото на "България сутрин".

По думите му сме свидетели на блокиране на обществото под предлог, че се спасяват животи. Той защитава тезата, че натискът е всички да бъдем ваксинирани.

"Много хора от тези, които са натоварени да управляват този епидемичен процес, смятат, че като наложат строги мерки, нещата ще си дойдат на мястото. Тези мерки са прилагани много по-строго в много други страни в света. Израел беше като лаборатория, в момента там са ваксинирани над 65%, над 90% от възрастното население. Въпреки това имат по над 10 000 случая на заразени дневно", заяви инфекционистът.

"Страни, където се опитаха да живеят нормално, не затвориха училища и бизнеси, не стана така. Да чувате нещо за Швеция днес, говорим за Гърция, Израел, Великобритания - всички тези, които бяха много затворени, много ваксинирани и много строги", даде за пример инфекционистът.

Доц. Мангъров за пореден път настоя, че ваксините са били натоварени с много очаквания, но се оказало, че не дават стаден имунитет.

Още по темата

"Защитават в някаква степен, което не е сигурно, този, който е ваксиниран. Ще получиш трайна защита, когато изкараш естествената инфекция. В съседна Гърция не се допускат до работа лекари, които не са ваксинирани. Това е абсурдно!", каза още той.

Цялото представяне на данни е крайно манипулативно и целта е да се създава напрежение, за да се ваксинират хората, смята доц. Мангъров. Според него в началото, когато сме се затворили напълно, вирусът е минал през тази част от населението, през която не е трябвало да мине.

Попитан за изхода от пандемията доц. Мангъров посочи:

"Това е вирус, който така или иначе ще мине през цялото население. Краен имунитет ще се получи, когато всеки от нас се срещне с някой от вариантите на коронавируса. Трябва да се научим да живеем с този вирус. Човек още не е станал безсмъртен. Всеки ден по шосетата загиват много хора, въпреки че има правилници. Означава ли това, че трябва да забраним транспорта, за да спасяваме животи?"

Инфекционистът е на мнение, че децата не бива да се ваксинират срещу COVID-19. Не знаем колко време е продължителността на тези ваксини, но в същото време казваме, че това са най-безопасните ваксините. Няма никаква медицинска логика в това, защити тезата си той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


645
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
404
1
 
8
 
! Отговори
До 419 преди 3 години
Относно вариолата, не споря. Но не това е във фокуса на написаното от мен. То е по повод твърдението на коментар 367: "до Алтениращ веганист: Няма вирус в историята, за който ваксина да създава по-добръ имунитет..." С други думи, опитах се до обърна внимание на факта, че вариолата е история най-вече поради ваксините и имунизациит, които започват 1800 и някоя. Преди това хилядолетия, сипаницата е вземала своето от човешкия род. Но за 180 години имунизация, човекА е успял да я пребори и толкоз
403
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
този е за прокурор
402
8
 
7
 
! Отговори
до Антиваксъра преди 3 години
Абе тука пише некъв антиваксър цял ден - на заплата ли си човече-кво ли? Ама може ли да си толкова НЕГРАМОТЕН бе човек - ти първо отделение имаш завършено? Ти затова не можеш да вържеш два смислени отговора и изречения с които да обориш това което ти се казва. Хъм,хъм,хъм, хъм - стига си сричал това дето са ти го написали там да го въртиш цял ден, кажи нещо и от себе си.
401
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи според Мангъров да се заразим всички и който оцелее-оцелее ....Да не говорим,че едно евентуално масово заразяване ще натовари до такава степен здравната система,че потърпевши ще бъдат всички болни с различна от К19 диагноза.Този е напълно неадекватен ! Не му давайте поле за изява ! Обърква много хора !
400
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоз пялячо явно го канят като клоун да весели народа и да вдига рейтинг, не толкова да си даде смотаното мнение, един вид циркова мечка
399
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормален ли е тоя. Какви ги плещи за че никога няма да се разболее човек и никога няма да се зарази. Доказано е че всеки боледува и може да се зарази повторно и има десетки, дори стотици хиляди повторни заразявания.
398
6
 
16
 
! Отговори
антиваксър преди 3 години
До Анонимен Гербав ***, не ми пречи да се ваксинирате, не призовавам да не се ваксинирате. Против съм да лъжете и да манипулирате хората, а също и да призовавате към задължителна ваксинация и смърт. Нерядко се случва да пишете смърт на антиваксърите и че ще се радвате, като умрем, така че черните души си оставате вие. Не смятам, че хора, които се затрудняват с правописа, имат нивото да преценяват ума ми.
397
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 433На луд шмекер мошенник ми прилича.
396
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 419 Няма хора преболедували SARS (2003-та), които да са имали симптоми със SARS-Cov-2, а двата вируса са на 80% идентични. Sars-cov-2 вариантите са най-малко идентични на 99.7% (Michael Yeadon - бивш главен учен на Pfizer). Има и едно проучване, където изследват кръвта на хора преболедували SARS през 2003-та - заразяват я пак със SARS и се унищожава вируса. Заразяват я и със sars-cov-2 и пак се справя.
395
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пак ли го гони логореята тоя - за кво се бори - за слава и за място в някоя партия ли. много смахнат човечец
394
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров определено не е добре с главата - явно вчера го е напекло слънцето и му са се рахлопали бръмбарите в главата, а иначе изглежда мил и ведър старчок.
393
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е. Брат ми има 2 ваксини, а сега лепна вируса.
392
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо антиваксърите сте вечно злобни навъсени и умствено изостанали. Какво ви пречат нормалните хора че са се ваксинирали и продължават да се ваксинират.
391
9
 
9
 
! Отговори
до антиваксър преди 3 години
Не няма как да сме от семейството на Мангъра и такива като тебе дето призовавате за геноцид като карате хората да не се предпазват а да *** като мухи - черна ви е и душата на вас.
390
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дребните души им харесва да живеят в ограничения и мерки и да се правят на герои и все едно някой му дреме дали ще се ваксинират или не. Не осъзнават че така прецакват бизнеса на другите като напълнят болниците и няма къде да ги слагат. Не пречете на другите и не ги прецаквайте клавиатурни герои!
389
5
 
2
 
! Отговори
антиваксър преди 3 години
До Повторил ковид 422 Първо, не Ви вярвам, защото смятам, че сте тр.ол. Второ, дори така не е сигурно дали е ковид. Трето, всичките под статията, няма как да е случайно съвпадение.
388
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човек даже да е ваксиниран, пак трябва да е против паспортите... Или един ден ще стане "Не можете да изтеглите пари от банковата си сметка - не сте си сложили месечния бустер", или "Не можете да пътувате докато не сложите на детето си месечния бустер"...
387
0
 
0
 
! Отговори
антиваксър преди 3 години
До ДО АНТИВАКСЪР ЕМО Колко?
386
0
 
1
 
! Отговори
антиваксър преди 3 години
До Анонимен 423 Много добро познаване на тъмната страна :) Май сте от семейството.
385
2
 
9
 
! Отговори
ДО 420 ЕМО преди 3 години
АЗ ГО ИСКАРАХ НОЕМВРИ,А ТОЗИ МЕСЕЦ СЕ ВАКСИНИРАХ.... ВСЕКИ ПРЕЦЕНЯВА И ОТГОВАРЯ ЗА СЕБЕ СИ.