Бъдещето не изглежда толкова мрачно: Кога ще дойде краят на пандемията?

Условието е масова имунизация
2 сеп 2021 07:11, Нели Христова
118
Бъдещето не изглежда толкова мрачно: Кога ще дойде краят на пандемията?
Снимка: Pixabay

"Бъдещето съвсем не изглежда толкова мрачно - от пролетта нататък може да се очаква истинско успокояване на ситуацията. Пандемията ще отмине", казва пред "Мюнхнер Меркур" епидемиологът Клаус Щьор, дългогодишен служител на СЗО. "Въпреки някои зарази, през лятото вече всичко ще е нормално", убеден е експертът, цитиран от DW.

Преди това обаче предстои тежка зима в Германия - прогнозира Щьор. "Броят на новозаразените сред младите хора ще расте, но не това е същинският проблем - той се състои в големия брой неимунизирани над 60 години, а именно те са все още напълно уязвими за вируса. Това може да доведе до драматичен ръст на тежките случаи през зимата и до необходимост от лечение в болница. Заради това трябва да се вземат мерки и да се положат усилия имунизациите да напреднат."

По данни на Института "Роберт Кох", напълно имунизирани са 60,3 процента от германците, а на 65 на сто е поставена първата доза. Но както отбелязват експертите - за постигането на групов имунитет е необходима квота от 85 процента. Същевременно има и специалисти, според които постигането на групов имунитет няма да е възможно включително поради факта, че и имунизирани хора се разболяват от Ковид-19 и могат да разпространят заразата.

Клаус Щьор определя ваксинациите като основно средство в борбата срещу коронавируса. Вече се знае, че дори да се заразят, имунизираните карат заболяването много по-леко, много малка част от тях имат нужда от болнично лечение и умират, посочва експертът. Затова неговата препоръка е да се интензифицира имунизационният процес, както и да се започне с поставянето на трета доза през есента. Вероятно именно при тези обстоятелства прогнозите му ще се сбъднат и пандемията ще отмине.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
3
 
17
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Д0 78 79 До . Случайно да сте опровергали и всеизвестната конспирация, че Буш излъга за ядрените оръжия на Саддам? И че учените - световни експерти се заклеха, че ги имал?
73
0
 
24
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
Спряхте проучванията за ивермектина и хидроксихлорохина, ама ваксините разрешихте и без да са приключили третата фаза.
72
8
 
5
 
! Отговори
Д0 78 преди 2 години
Да, определено е тест за интелигентност, който ти определено не издържаш. Споменаваш Атали и отдавна опроверганата, всеизвестна теория на конспирацията за глупостите, които Атали уж бил казал за намаляване на населението и прочее. Ако си беше направил труда да провериш, щеше да намериш опроверженията, че Атали изобщо не е писал подобни глупости и че последните са с автори конспиратори-антиваксъри, т.е. питеkантропи като теб самия.
71
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дръжте се, трезвомислещи...който иска супер течности да се инжектира. Останалите трябва да останем. Не забравяйте Атали...това е тест за интелигентност преди всичко. С това не казвам, че всички ваксинирани са глупави, но се поддадоха лесно на обещания, изкушения за привилегии и връщане към някакво нормално, което няма да се върне. Да кажем, че са по-неприсподобими и с лош инстинкт за самосъхранение. Животът няма да се върне назад ако ще и по три пъти на ден да се инжектирате.
70
6
 
24
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
то си е ваше бъдеще на ваксирана и маскирана овца не е мое, не приемам нищо налагано с насилие отвън, а насилие ще отговоря с насилие
69
5
 
14
 
! Отговори
Берлин преди 2 години
Аз съм само Берлин а ти От Берлин. Файне унтершийд.Немците са най-многобройната "нация" в ЕС. Ако ги испуснат, ще стане пак някоя патаклама. Затова се грижат 50 хиляди "натовски" военнослужещи, на разноските на данъкоплатците. Тоест на нас.
68
4
 
5
 
! Отговори
СЛЕД ИЗБОРИТЕ преди 2 години
Краят на пандемията ще настъпи!
67
0
 
2
 
! Отговори
до 76 преди 2 години
с какво те облъчват?
66
9
 
21
 
! Отговори
идетрибунал преди 2 години
Материал за промиване намозъци!Така наложената уж пандемия е наложена силово от фашингтонските банкери.ИМПЕРИЯТА НА АНТИЧОВЕЧНОСТТА-САЩ ТРЯБВА ДА БЪДЕ РАЗРУШЕНА!ТОВА Е СПАСЕНИЕТО НА СВЕТА.ВЪПРОСА Е НА КАКВА ЦЕНА?В КРАЙНА СМЕТКА ИЛИ ТЕ НАС ИЛИ НИЕ ТЯХ!СВЕТА НЯМА НУЖДА ОТ ФАШИНГТОСКИТЕ АНТИЧОВЕЦИ!
65
7
 
26
 
! Отговори
Всичко преди 2 години
ще приключи, когато престанат да тровят и облъчват хората......Другото е ФАРС!
64
4
 
25
 
! Отговори
От Берлин - Оригинал преди 2 години
Моля, колегата да си намери друг ник!Иначе е напълно прав! Мога само да добавя, че политиците се нуждаят от тази,, Пандемия", и имат по-високи цели.. DW е прекрасен пример за държавна пропаганда в полза на Господарите! Не им се връзвайте.. Тук терора над инкомислещите продължава, и ще стане по-зле след изборите този месец. Бог с ВАС
63
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България пандемията ще изчезне последна от целия свят, нали сме все последни.
62
9
 
30
 
! Отговори
999 преди 2 години
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ. ВАКСИНИТЕ ПР. НА ФАЙЗЕР ИМАТ ЕФЕКТИВНОСТ 42 % ЗА НОВИТЕ ЩАМОВЕ / СТАТИЯ В "ДНЕС"/, ТАКА ЧЕ...ПАНДЕМИЯТА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ТОЧНО БЛАГОДАРЕНИЕ НА МАСОВАТА ВАКСИНАЦИЯ И УСКОРЕНОТО ПОЛУЧАВАНЕ НА НОВИ ЩАМОВЕ!
61
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 77 "Ами нямам елементарна грамотност" Знам. "Иначе Ковид не причинява тромби" НЕВЯРНО. Тезите ти не струват, защото са базирани на незнание/съзнателно премълчаване на факти или откровени лъжи.
60
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 74 Точно защото сме малка държава 16 хиляди не са "абсолютно нищо". Точно обратното! А, ако някой статистик ми даде над 18% "стандартно отклонение" ще го изпратя на трудовата борса.
59
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 72 " Poslednite prou4vania v oxford pokazaha 4e astra zeneka uveli4ava 6ansovete za trombi a pfizer za insult" Не само, че не "предпазвате", но и умишлено въвеждате в заблуда. Даже и този ти пост е такъв: я дай сравнителните данни за предизвикването на тромби от васкината на Астра-Зенека сравнено с тромбите причинени при заболелите от Ковид. :))) И пиши на БЪЛГАРСКИ! Това е български сайт. Всеки с елементарна грамотност може да си включи кирилица на телефона или компютъра!
58
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 69 Не, не е "по същата логика". Допълнителната смъртнност е ЯСНО ИЗРАЗЕНА. За България е 16 хиляди души за 2020. Това съвпада с данните за ковид жертвите.
57
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 67 "Предвид факта, че в нормалните държави над 80% от хората ще са ваксинирани до края на годината, се очертава почти всеки, който почине от някакво заболяване, да е ваксиниран. Антиваксърите няма да смогнат да обвиняват ваксините за всички възможни заболявания." Има малък проблем с тази тактика: има сравнителни данни с предни години, включително за нарастващи или намаляващи трендове. Ако след ваксинацията тези данни останат стабилни, няма как причината за въпросните да е ваксината.
56
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анти Ковид Бозата В България рак или сърдечно-съдови заболявания за съжаление с лопата да ги ринеш без никаква ваксина, тъй че не знам как анти-ваксърите решихте, че това ще се случва заради ваксините. Или просто така е най-лесно - нещо, което така или иначе се случва често в България да се припише на ваксините. Спекулациите са лесна работа, нали? Не разбирате ли, че така спомагате за унищожаването на нацията?
55
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предвид факта, че в нормалните държави над 80% от хората ще са ваксинирани до края на годината, се очертава почти всеки, който почине от някакво заболяване, да е ваксиниран. Антиваксърите няма да смогнат да обвиняват ваксините за всички възможни заболявания. Съвсем ще превъртят от превъзбуда.