Бебето, починало от COVID, с увредени бъбреци, сърце и бял дроб

Майката е на 14 години, семейството живее в бедност
7 сеп 2021 15:06, Елка Василева
100
Бебето, починало от COVID, с увредени бъбреци, сърце и бял дроб
Снимка: архив, БГНЕС

Бебе на 14 дни от село Брестница, община Ябланица, е починало от коронавирус, съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Ловеч.

Директорът й д-р Росица Милчева поясни, че бебето е починало на 5 септември в реанимацията на болницата в Ловеч. То е прието там на 2 септември, след като родителите са подали сигнал, че детето е в тежко състояние с дехидратация.

Още по темата
При приемането в болницата не е имало съмнения за COVID-19, а и никой от близките му не е имал оплаквания. При прегледите в болницата, направени от началника на неонатологичното отделение, се е оказало, че детето е с увреждане на сърцето, бъбреците, белия дроб и с двустранна пневмония. Правело е и припадъци. Направените три антигенни теста са показали положителни резултати за коронавирус.

Лекарското заключение е, че то е починало от COVID-19.

Д-р Милчева допълни, че бебето е родено в болницата в Луковит и е било здраво, наддало е на тегло, на естествено хранене.

Майката на починалото бебе е 14-годишна, а семейството живеело в бедност. Всички контактни са поставени под карантина, а днес е изпратен екип да изследва близките за коронавирус.

За случая е уведомено Министерството на здравеопазването, предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пневмония обикновено следвана от висока температура води до дехидрация, от там много бързо увреждане на бъбреци , сърце и черен дроб. И да ... вирусът обикновено предизвика пневмония. Жалко за детето и късмета да попадне на невежи родители.
45
11
 
1
 
! Отговори
до 55 преди 2 години
Ми ти може да си българин, ама си неграмотен и не знаеш законите у нас. Лек жокер- ако родителите на детето нямат против, каквото искаш прави.
44
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При 14 годишни майки, какво очаквате, жалко за бебето все пак. Може би е увредено просто, а не от Ковид.
43
7
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
" детето е с увреждане на сърцето, бъбреците, белия дроб и с двустранна пневмония. " +++ Вирусът много бързо е действал. Много бързо е увредил сърцето, бъбреците, белия дроб и е докарал и пневмония.
42
2
 
39
 
! Отговори
Док преди 2 години
Значи, аз съм мъж на средна възраст от българския етнос. Ако взема една 13 годишна девойка да я опукам и да роди на 14 какво ще ми се случи? Ще ме разнесат по всички медии с трите ми имена и адреса ми? Ще ме вкарат постоянно в ареста за това деяние с изключителна опасност? Ще ме осъдят ефективно, плюс да плащам издръжка на детето? Дали пропускам нещо?
41
0
 
13
 
! Отговори
Стойчо преди 2 години
До 1 Съмнявам се да е осмокласничка, дали и до трети е стигнала....
40
1
 
18
 
! Отговори
Д-р Коронис Кауза преди 2 години
Ако не ме лъже паметта това не е първото ромско бебе, което е починало от бронхопневмония след положени неадекватни грижи. Плюс това от кога антигенните тестове станаха определящи за Ковид, след като можеш да се считаш за преболедувал и да получиш зелен сертификат за 6 месеца само след положителен PCR и прекарана 14 дневна карантина?
39
0
 
29
 
! Отговори
До 51 преди 2 години
Бракове с малолетни не са разрешени за никой етнос по закон.А след 16 г.с разрешение на родителите.Проблема при ромите е,че те не сключват гр.брак по принцип,освен по изключение ако решат."Браковете" им са по техни традиции.И да забременее 13 годишна,ако не посети лекар,няма как да се разбере ,чак в родилното при свършен факт.
38
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм ваксиниран, както и цялото ми семейство, но да се вади сензация за бебе починало от ковид и да се подминават крещящи нередности, на медиите не им прави чест. Дете на 14 години сега го разнасят и го обиждат, а държавата къде е и къде е била.
37
3
 
47
 
! Отговори
До всички възмутени преди 2 години
Майката била на 14, била осмокласничка, къде били ДАЗД, полиция и прокуратура... Абе вие от Марс ли падате или да??? Кой ви каза, че "майката" е стигнала до 8 клас? Този етнос с това се отличава от българите - не учат, не работят и знаем как се издържат - не с труд, разбира се! ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ са безсилни пред БХК, BLM и подобните им! Ако се опитат да наложат закона, биват спуквани от бой или от съдебни дела, които НИЕ плащаме! Слезте на Земята и разберете, че затова България изчезва!
36
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
детето е било очевидно недохранено, вероятно и недоносено, то при тая възраст на майката е почти сигурно, че ше е с проблеми по рождение.. И сега намериха начин да го пишат че е починало от Ковид, за да не носят тези негови "родители" отговорност за смъртта му?! А между другото, къде е Каскета? Тук е имало .екс с 13 годишна, за да роди на 14. Това се води изнасилване на малолетна. В някои страни като САЩ, такова чудо се наказва с доживотен затвор
35
0
 
58
 
! Отговори
Владо преди 2 години
Не съм чул да има някой от тези осъден за педофилия. Нали правенето на секс малолетни е педофилия и е наказуемо.
34
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И колко пъти "майката" е отишла на лекар, за да види изначалното състояние на плода и после на бебето? Какво ни го пробутват за COVID пак това? На 14 дни и удар с ракиена чаша пак ли се брои за COVID?
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направо в утробата ако може да му бият ваксината, а? Това не е можело да се предотврати ако ще 10 ваксини да му биеш. Едно бебе има слаба имунна система, а да не говорим, че задължителните ваксини, които му бият като се роди, повлияват също. Да бием и още 1-2 дози за ковид... И нали трябваха 2 седмици да подейства ваксината - то детето не е имало и толкова.
32
0
 
45
 
! Отговори
аз преди 2 години
Майката е на 14 години........... ясно! Къде е "закила на детето"? Къде е полиция и прокуратура? Последните две са ясни!
31
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Па то и без ковид да си е умряло.Майката е на 14,бабата е на 24,а прабаба му на 40.Традиции
30
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С кръв на сърцето ще кажа -ето я истинската причина за пбезпрецедентната ни смъртност аже и преди ковида -БЕДНОСТ!От алчността на примитивите!
29
19
 
4
 
! Отговори
Истински Лекар преди 2 години
Аз ли да ви уча.Роди ли се бебето - веднага ваксината срещу ковид! Друго спасение няма!
28
0
 
33
 
! Отговори
1 преди 2 години
Майката е осмокласничка, вероятно е забременяла в седми клас, това не се коментира, това не е скандално. Докога това ще се смята за нормално и просто ше се подминава.
27
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Две седмици, колкото да се е заразило в болницата от ваксинирания персонал.