Математик очаква до 4000 заразени с COVID-19 на ден до месец

Огнян Кунчев прогнозира смъртност като миналата година
7 сеп 2021 09:05, Елка Василева
226
Математик очаква до 4000 заразени с COVID-19 на ден до месец
Снимка: архив, БГНЕС

„През следващите седмици заразените с коронавирус може да достигнат до 3000 – 4000 на ден. Ако децата тръгнат на училище, може би ще имаме 3000 заразени още в края на септември, в началото на октомври”. Такава прогноза направи математикът от БАН проф. Огнян Кунчев пред Нова тв.

Още по темата

„Смъртността върви след заразяването. Очакването за нея, ако оставим да се случи това, което беше миналата година, е същото – за миналата година имаме 18 500 официално починали заради COVID-19. Сега не виждам да са много по-малко”, коментира още той.

„Успокоителното е, че вече имаме над 1 млн. ваксинирани срещу коронавирус, както и преболедували го”, посочи Кунчев.

По думите му през август е имало покачване на заразените, а сега се наблюдава лек спад на този ръст.

„Това се дължи на факта, че хората отидоха на море, там има отворени заведения, в София също има много такива, т.е. на тези контакти плюс факта, че вариантът „Делта” се оказа много по-заразен”, обясни математикът.

„Спадът не трябва да ни успокоява, защото децата тепърва тръгват на училище. Това е другия развъдник. При тях „Делта” варианта е много по-тежък и се стига до хоспитализации. Сегашният спад показва, че трябва много внимателно да си напасваме моделите”, посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
6
 
9
 
! Отговори
ОСТАВКИ 1 преди 2 години
Всички Държавни чиновници( данъчни, полицаи) , Банкови чиновници, адвокати, и лекари да се МАХАТ от Правителството...Тия мошеници НИКОГА не търсят клиенти и не ги интересува, дали ще имат клиенти.Клиентите( хорат) ходят при тия САМО ако са в голяма НУЖДА.... все едно да са ти се СКЪСАЛИ обувките или дрехите и да НЯМАШ какво друго да облечеш... Ако тия ни УПРАВЛЯВАТ БЪлгария ще ФАЛИРА и българите ще станат ПРОСЯЦИ..Тия мошеници да вземат да направят МАГАЗИН и да видят как се търсят КЛИЕНТИ..
147
6
 
8
 
! Отговори
ОСТАВКИ 2 преди 2 години
Преди 20 години, в центровете на градовете, имаше тениски за по 50 лева на брой.. А сега, на мястото на тия магазини, има магазинчета за 1 ( един) лев...Заради такива мошеници- Държавни и банкови чиновници, адвокати, българите ФАЛИРАТ и стоят ГЛАДНИ..Преди 20 години, хората ОБИКАЛЯХА магазините и ако си харесат нещо го купуваха.Сега, заради МАСКИТЕ, никой не купува НИЩО.. Купуват САМО арабски маски..ОСТАВКА на министрите !! Трябват ни министри, които да МАХНАТ маските като влизаш в МАГАЗИН
146
6
 
31
 
! Отговори
Док преди 2 години
Тоя и другите като него математически гадатели предлагам ако не познаят колко ще са заразените след месец, да получат по един удар с камшик по гърбината за всяка бройка разлика от прогнозата им. Да видим тогава дали ще смеят да плашат така грозно хората. Имам чувството, че народа дето не умре от Ковид, ще умре после в следствие на психичните разтройства, причинени от врачове и плашители като тоя!
145
6
 
15
 
! Отговори
11 преди 2 години
Ам то при 100000 теста може и да стигнат 4000 положителни.
144
6
 
29
 
! Отговори
L. преди 2 години
Ей, и на математическата улица изгря слънце покрай тоя ковид. Че освен за пресмятане на вероятности в хазарта вече за нищо не трябваха.
143
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТО БИВА ТО МОЖЕ, АМА БЪЛГАРСКИ ПРОФЕСОР И МАТЕМАТИКА СА НЕСЪВМЕСТИМИ ПОНЯТИЯ!!! МАКСИМУМЪТ НА РЕГИСТРИРАНИТЕ ПОЛОЖИТЕЛНИ ПРОБИ (не твърдя заболели) Е НА 31.03.21 == 5176 , А ПОЧИНАЛИТЕ НА 01.01.21 == 7576. ПЪРВИЯТ ПОЧИНАЛ ОФИЦИАЛНО ОТ КОВИД Е НА 11.03.20 , А НАЙ-БЛИЗКИ ДО СТОЙНОСТТА 18500 СА : 23.08.21 == 18475 и 24.08.21 == 18532. БРАВО,БРАВО!!! КАКТО КАЗВАХМЕ ЕДНО ВРЕМЕ (in a distant time) ЕДИН Е_БАН И ТОЙ УМРЯ!!!
142
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо прокуратурата не се сезира за всички тези математици ,Кунчевци и другите вувузели които постоянно всяват страх и паника в населението ?
141
8
 
32
 
! Отговори
тъй де преди 2 години
Голям очаквател ще се окаже този математик! И един друг такъв очакваше 3000 в края на август, но позна само мъжко магаре у тъмница.
140
10
 
32
 
! Отговори
Мария преди 2 години
Къде са докторите? Престанете да давате форум на математици,които се надпреварват с цифри и предположения, които не се случват. Това си е чист психотормоз и много хора ще се подадат на него. Психичните заболявания остават завинаги.Ако това е целта на прав път сте. Давайте математиците и така до края на света.
139
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 148 "Математикът да ми сметне защо нито един от политик не се тръшна от ковид, като изключим тези, които установиха заразата и в плодове и зеленчуци?Мерси."Ако имаш предвид Танзанийския президент там имаше и "малко помощ от приятели"!+Слагам копипасте щото като затрият някой коментар затриват и номера и става пълно мазало!
138
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Делтата е по-заразен или най-заразен щом казват то трябва да се определи и докаже в какво се състои тази негова заразност не само количествено по степен за брой заразени души независимо как се проявяват за часове,дни,месец,години как отчетено време,а по същност на проявяването в какво се състои физиологическото му съществуване с причините за изменението му и оттам поражението в/у организмите засегнати от тоз вид вируси маркирани как Ковид19 въведени за определяне по щам с мутации различни
137
7
 
16
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Така ще е, щом се залага на математици, а не на лекари.
136
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангъров го изядоха с парцалите, че не си бил скъсал дипломата заради един бъзик при Тонката Хекимян! А тия пишман прогнозисти ще си скъсат ли дипломите, като сбъркат прогнозите пак?! Не искам отговори от коментатори! Просто чеша душевен сърбеж!
135
7
 
16
 
! Отговори
То преди 2 години
е ясно, че Смъртността върви след заразяването"....Нали затова са напъните за тестовете и инжекциите с препаратите... Гони се квотата съгласно СПОРАЗУМЕНИЕТО, която никога няма да бъде постигната....И пак се обвиняват децата в училищата и то от БАН....Всъщност "професорите" от БАН да си гледат работата по компетенция, вместо да се развяват по медиите и да говорят ГЛУПОСТИ!!!!!!
134
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 120 напротив , увеличават се
133
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Математикът да ми сметне защо нито един от политик не се тръшна от ковид, като изключим тези, които установиха заразата и в плодове и зеленчуци?Мерси.
132
8
 
4
 
! Отговори
Край преди 2 години
До 139 ми то и философията особено дървената е в основата на всички науки ама като те заболи зъб не ходиш на философ нали.
131
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Паисий - ама много лъжат. И си измислят. По-добре без математици май. Един математик им предсказа в Англия миналата година че ще имат 200 000 умрели за два месеца. И той си съчиняваше.
130
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 139 Ти не си Паисий! Ти си ЗЛАТЕНА, Ужасена, Разгневена...!
129
7
 
8
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 2 години
Тоя професор смята грешно, но нейсе, сега всички лъжат!Най - много обаче лъже и крадва Бойко Борисов!Тоя да не би да е негов съратник?