Алибегов: Продължаваме с протестите, бизнесът е опрян в стената

На 28 септември се готви национален протест срещу ковид мерките
Обновена: 8 сеп 2021 22:04 | 8 сеп 2021 21:52, Анисия Иванова
438

Мащабен протест на недоволни от последните COVID ограничения блокира за часове центъра на София. Представители на различни браншове бяха категорични, че няма да отстъпят от исканията си.

"Смятаме, че на политиците не им беше мястото при нас. Изведнъж се отвори вратата на Народното събрание и вместо да си вършат работата, те дойдоха да говорят с медиите. Политиците не се почувстваха неудобно от освиркванията на протестиращите, нито от клаксоните на колите", заяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата

В началото на демонстрацията депутатите Мая Манолова и Арман Бабикян от "Изправи се БГ! Ние идваме", както и Тошко Йорданов, Ивайло Вълчев, Любомир Калимански от "Има такъв народ" се опитаха да излязат сред протестиращите, но бяха изгонени и освиркани. „Не ги искаме тука. В затвора ги искам!", викаха протестиращи.

Според Алибегов политиците не са разбрали исканията на хотелиерите и ресторантьорите.

"В последните 10 дни слушаме как има пари и мерките не са спирани, а исканията ни са други. Ние сме единствената страна, която въведе здравни мерки, без икономически преди това. Ние от 3 месеца пишем на министър Петков и искаме да седнем с работодателските организации да изготвим адекватни мерки. Бюджетът е едно, но парите да стигнат до бизнеса по най-бързия начин, е друго", уточни той.

Гостът е на мнение, че затварянето на заведения няма да реши ковид кризата.

Според него не се вижда ефективна борба с COVID-19. "Затваряме само определени бизнеси, някои частично. Един локдаун за 3-4 седмици ще пребори COVID -19", предложи бизнесменът.

И подчерта, че в момент, когато държавата ограничава бизнеси да работят на 30-50% капацитет, те трябва да плащат 100% разходи.

"Вие, когато останете без работа, банката не спира да си иска парите, нито наемодателят неговите. Това, което ни трябва, е да седнем с министрите на икономиката и финансите и да обсъдим мерки, които при ограничение на бизнеса на 30% да не доведат до фалити. Някой трябва да поеме разликата", категоричен беше Алибегов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Както и за това, че протестите няма да спрат. "Продължаваме с протести, утре ще има мащабни протести в Монтана и Кърджали, както и гражданското неподчинение ще продължи, няма да спазваме въпросната заповед и нощни заведения ще продължат да работят.

"Нека ни проверяват, да ни санкционират. Аз няма как да кажа на персонала си, че трябва да остане на улицата. Бизнесът е опрян в стената, какво ще ни вземат още?! Много хора от сектора вече напуснаха и се ориентираха към търговията", добави Алибегов.

Той потвърди, че на 28 септември се готви мащабен национален протест, в който ще участват много от браншовете, които са пострадали от ковид мерките.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


438
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия не плащат никакви данъци. Какъв бизнес!? Вижте инфлацията в ЕС и да не си говорим глупости за потребителски кошници с имитиращи продукти.
63
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глоби да им пукат ушите. Много е коварен Ковид и пак ни занимават с кръчмите си, ама купон ез здраве не става пичове.
62
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свиквайте клозетни превратаджии, та протестите още съвсем не са започнали даже! А пък има и тричанье...
61
5
 
18
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Винету ги затвори напълно месеци наред. Без компенсации. Тогава не бяха опрени до стената и не мрънкаха. Сега работят по цял ден, само през нощта не могат и вече са опрени до стената и се бунтуват. Смешници. И въпреки, че са смешници ги подкрепям. Щом има ваксини не трябва да има никакви мерки. Всеки има право на труд.
60
11
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До Анонимен 72 === А преди, кога олиото беше 1,80 в продължение на 12 години Борисово управление, а при Фигуранта на Черепа стана 4 лева, но въпреки всичко имаше дрогаджии и пияници по разни купени и еднакви палатки, не мислиш ли, че имаше нещо гнило или всичко беше Ок, а дрогарю? :)))))))))))))))))))
59
7
 
8
 
! Отговори
Изнервен преди 2 години
Хе-хе, писали преди 3 месеца на канадския кон. И нищо. Ами той сега е зает да слага етикетчета "Община без корупция". Скоро очаквам да върнат табелките "Образцов дом". Оставка на некадърниците от служебното правителство.
58
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иде тиквенден. Тъй де Хелоин.
57
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който паве вади, от паве си....
56
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на протестиращите, скоро и други ще се присъединят! Дните на олигархичната превратаджийската хунта са преброени!
55
6
 
3
 
! Отговори
Болни мозъци преди 2 години
Ния Българите купуваме ваксини.вместо да се ваксинираме трета доза вия ги раздадохте на македония, и черна гора.кои знае още къде сте ги разпиляли.и това го превърнахте в бизнес ноя купуваме вия продавата ,и взимате разликата ддс.къде са ваксините на пфаизер на бионтек на модерна и още имаше къде са ваксините защо не ваксинирате хората.
54
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко е по нареждане на Борисов. Целта е да се създава хаос и напрежение срещу служебния кабинет. За да има повод да тръби какъв хаос било и колко протести има
53
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И руснак не е. Щом е хем Ричард, хем Алибегов, значи е нещо средно между руснак и някоя друга народност в Русия.
52
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да облича костюма и марш в болниците в ковид отделенията. Нагъл безсрамник
51
4
 
11
 
! Отговори
уточнение преди 2 години
Естествено,че ще подкрепя герп.Тоз бил либовник на Денито Сачева.
50
3
 
4
 
! Отговори
Бойко 2-ри преди 2 години
Ако някой няма пари през зимата - Бойко ще му даде от шкодата 50 лв.
49
4
 
4
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Цял свят се вдига на протести и бунтове срещу ковид фашизма ,ние да не оставаме по назад ,свободата е най-ценното!Протести до дупка и срещу всички политици подкрепящи мерките !Мерките са смърт сигурна!
48
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ало партиите на подмяната, ... с вашите камъни по вашите глави ! ... и сега вече и полицията няма да ви защитава. Хората директно влизат в парламента и почва секс ... за радост на Татяна Дончева.
47
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До пияница мистик - какво ще ядеме ве льольо, думата криза съм я изхвърлил. Ще го ядем.. ти нормален ли си ве наркоманче?
46
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не протестира срещу Лоения, бе, Undertaker?
45
4
 
5
 
! Отговори
Иван от Елените преди 2 години
Може ли някой да ми помогне да живея достоен живот, като ми прати пари и ми намери жена?