Алибегов: Продължаваме с протестите, бизнесът е опрян в стената

На 28 септември се готви национален протест срещу ковид мерките
Обновена: 8 сеп 2021 22:04 | 8 сеп 2021 21:52, Анисия Иванова
438

Мащабен протест на недоволни от последните COVID ограничения блокира за часове центъра на София. Представители на различни браншове бяха категорични, че няма да отстъпят от исканията си.

"Смятаме, че на политиците не им беше мястото при нас. Изведнъж се отвори вратата на Народното събрание и вместо да си вършат работата, те дойдоха да говорят с медиите. Политиците не се почувстваха неудобно от освиркванията на протестиращите, нито от клаксоните на колите", заяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата

В началото на демонстрацията депутатите Мая Манолова и Арман Бабикян от "Изправи се БГ! Ние идваме", както и Тошко Йорданов, Ивайло Вълчев, Любомир Калимански от "Има такъв народ" се опитаха да излязат сред протестиращите, но бяха изгонени и освиркани. „Не ги искаме тука. В затвора ги искам!", викаха протестиращи.

Според Алибегов политиците не са разбрали исканията на хотелиерите и ресторантьорите.

"В последните 10 дни слушаме как има пари и мерките не са спирани, а исканията ни са други. Ние сме единствената страна, която въведе здравни мерки, без икономически преди това. Ние от 3 месеца пишем на министър Петков и искаме да седнем с работодателските организации да изготвим адекватни мерки. Бюджетът е едно, но парите да стигнат до бизнеса по най-бързия начин, е друго", уточни той.

Гостът е на мнение, че затварянето на заведения няма да реши ковид кризата.

Според него не се вижда ефективна борба с COVID-19. "Затваряме само определени бизнеси, някои частично. Един локдаун за 3-4 седмици ще пребори COVID -19", предложи бизнесменът.

И подчерта, че в момент, когато държавата ограничава бизнеси да работят на 30-50% капацитет, те трябва да плащат 100% разходи.

"Вие, когато останете без работа, банката не спира да си иска парите, нито наемодателят неговите. Това, което ни трябва, е да седнем с министрите на икономиката и финансите и да обсъдим мерки, които при ограничение на бизнеса на 30% да не доведат до фалити. Някой трябва да поеме разликата", категоричен беше Алибегов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Както и за това, че протестите няма да спрат. "Продължаваме с протести, утре ще има мащабни протести в Монтана и Кърджали, както и гражданското неподчинение ще продължи, няма да спазваме въпросната заповед и нощни заведения ще продължат да работят.

"Нека ни проверяват, да ни санкционират. Аз няма как да кажа на персонала си, че трябва да остане на улицата. Бизнесът е опрян в стената, какво ще ни вземат още?! Много хора от сектора вече напуснаха и се ориентираха към търговията", добави Алибегов.

Той потвърди, че на 28 септември се готви мащабен национален протест, в който ще участват много от браншовете, които са пострадали от ковид мерките.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


438
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
4
 
! Отговори
Кауфланд преди 2 години
Искаш нощни заведения- получаваш работещи нощни заведения :))
43
2
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До Строги Мерки === Ами питай си. И аз питах как слуги като теб за 50 лева, дадени от мафиота Череп и давани ви от Фигуранта ви караха да блокирате кръстовища, ама сега каквото посяхте, такова ще жънете, превратаджии и другари комунисти, това е положението, а зимата съвсем ще го ядете, повярвайте ми :)))
42
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фигурантството да се разфигурира! Да отиват в запасните, само Радев при разпасаните!
41
3
 
2
 
! Отговори
Живко от Варна преди 2 години
До Митко от Калиакра - това е моя територия! Какво си позволяваш ти !!!!!
40
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ало партиите на подмяната, ... с вашите камъни по вашите глави ! ... и сега вече и полицията няма да ви защитава. Хората директно влизат в парламента и почва секс ... за радост на Татяна Дончева.
39
5
 
5
 
! Отговори
Хехе преди 2 години
Сутринта бе в бТВ, вечерта - в ON AIR. Последните 6 месеца не се е появявал никъде, СЛОЧАЕНОС?
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алибегов и Али Реза утре ще поведат протеста като партизани на 9 септември.
37
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Али баба пак лъже! При намалена работа до 30-50% няма как разходите да са ти пак като при работа без ограничения, на 100%.Пълни глупости, врели-некипели. Да бръкнат по-надълбоко и да вадят скрити пачки. Наемите НЕ са на "светло", толкова скрити пари имат, че трябва да си траят години наред. Страда персонала, който им бачка за стотинки и няма нормални договори.
36
4
 
4
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Добре бе папагали,по-добре ли е държавата да ги обезщетява с някакви милиони,или заведенията да бичат и да вкарват някой кьорав лев в хазната!Ае мислете,последните дни пак ви лъжат,че сме Швейцария на балканите!Раздават се едни мангизи,печатниците не могат да насмогнат
35
8
 
13
 
! Отговори
Понти преди 2 години
Алибегов, колко кинти ти даде буци да правиш шоу до 07.ноември? Дали пак те е повозил на джипката до към Благоевград, като преди. Нали те извози преди и ти омекнаха шенкелите, като чели четвъртит с разширени вени ти беше набил с 200, помниш ли алибегов
34
11
 
10
 
! Отговори
Строги Мерки преди 2 години
ГЕРБ затвори заведенията, но тогава за Алибегов това не бе проблем. Може би защото обикаляше с държавната жипка с вожда? Не знам. Но се питам.
33
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно така трябва! Безсрамната и алчна хунта остави хората без поминък, а си купува депутати за по 500 хилки !?
32
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ало партиите на подмяната, ... с вашите камъни по вашите глави !
31
3
 
2
 
! Отговори
Митко от Калиакра преди 2 години
Жените искат пари. Ще ми помогнете ли да си намеря жена, като ми дадете пари и ми намерите съпруга?
30
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Герберастите и тези са слуги на фарма-мафията!!
29
5
 
4
 
! Отговори
Боко Карикатурата преди 2 години
КАЗА ЛИ ВИ ГО РИЧИ ТВА, ДЕТО РЕВА ЗА НЕГО ОТ 6 МЕСЕЦА? ИЗТЕКОХА МИ ОЧИТЕ!
28
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добър вечер аз съм от силистра клавдия се казвам.искам да попитам в софия къде има зелени коридори.искам да си постава трета доза ваксина защото новият щам поразява целия организъм.благодаряви предварително.
27
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Става страшно. Дрогарите не издържат без дрога!!
26
11
 
12
 
! Отговори
Али бегай преди 2 години
Алибегов, колко кинти ти даде буци да правиш шоу до 07.ноември? Дали пак те е повозил на джипката до към Благоевград, като преди. Нали те извози преди и ти омекнаха шенкелите, като чели четвъртит с разширени вени ти беше набил с 200, помниш ли алибегов?
25
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
комунистите на Радев вън