Мерките срещу коронавируса ще паднат, ако се спазват

Кацаров: Нарушителите в COVID отделенията да видят интубираните
75
Мерките срещу коронавируса ще паднат, ако се спазват
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според здравния министър Стойчо Кацаров ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса са добре прецизирани и ако хората ги спазват се очаква да има спад на броя заразени.

„Ако това се случи е възможно ограниченията да отпаднат частично или изцяло“, поясни Кацаров пред Нова телевизия.

„Може би трябва да заведем хората, които нарушават новите мерки в едно COVID отделение, за да видят интубираните хора, които берат душа. Така ще разберат какво причиняват с неспазването на ограниченията", посочи той.

По думите му това, че въвеждането на мерките съвпадна с празника 6 септември, е случайно.

„По правило се опитваме да не действаме като при управлението на ГЕРБ – да се появят няколко души с черни костюми в 00.00 ч. и да обявят, че от утре сутрин се затварят заведения, забранява се движението между градовете и т.н. Затова изработихме такъв план още лятото, който да предвижда какво ще се случи при нарастване на броя заразени. Поехме ангажимента да обявим мерките предварително, за да може хората, които са засегнати, да се подготвят", допълни Кацаров.

Кацаров заяви, че доколкото знае Министерството на образованието е отменило тържествата за първия учебен ден.

„Ако все пак такива има, това създава допълнителен риск. Не искаме да стигаме до ситуация кръчмите да са отворени, а училищата - затворени. Затова в плана пише, че децата ще ходят максимално на училище. Оказа се, че дистанционното обучение има лоши резултати”, коментира той.

Здравните власти са обсъждали мерките да се приложат регионално, но това не е било възможно, тъй като разпространението на вируса не е клъстерно в момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 70 Това е върхът на безумието то е ясно и се вижда. Лошото е, че има хипохондрици които се плашат и веднага ходят да се набоцкат. Истината е, че повечето ваксинирани са такива, които се поддават на хипноза. Ако имаше обаче нормална разяснителна кампания, мисля че процентът на ваксинирани щеше да е много по-голям. Да се обясни на хората че им предлагат експериментални ваксини за които не се знае всичко, и да се ваксинират тези, които се чувстват застрашени.
65
0
 
7
 
! Отговори
няма да носиш .... преди 2 години
няма да носиш маска ако носиш маска ... ??? не разбрах ... ?
64
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама и тоя ли запя песничката - влезте в КОВИД отделенията при интубираните за да видите?! Остана само да кълне и пустосва като ЗЛАТЕНА?! Абе айдее!
63
0
 
9
 
! Отговори
Ясно е! преди 2 години
"Кацаров: Мерките срещу коронавируса ще паднат, ако се спазват" - С други думи- няма да ви карат до го лапате, ако сами го лапате.
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
55, те ваксините изкорениха тотално сезонния грип, сега са тръгнали след ковида, нали?
61
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така вече ви ЛЪЖАТ втора година. Щели да паднат мерките ако се спазвали. Нали първите мерки се спазваха. Почнахте да бодете хората с експериментални *** които ги убиват. И мерките пак не щат да падат, пустите
60
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Здравния фашизъм продължава. Цялата язбука ще изброят докато офцете се събудят.
59
0
 
9
 
! Отговори
По-добре да не падат преди 2 години
Това ще е новата ненормалност с която трябва да си живеем и най-хубавото е хората да си живеят с маските и да спазват социална дистанция и да не правят секс.
58
19
 
7
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Българите, или поне около 80%, явно страдат от мания, че някой иска да ги преследва, контролира или пък убива с вируси, ваксини или просто ей така. То това си е за едно особено болнично отделение, не ковид.
57
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комуниста, затваряй училищата и остави бизнеса да работи!! Да учат онлайн, тогава ще се спазват мерките, а нас ни остави да работим, че трябва да ги храним, не ги храниш ти, нали??!!!
56
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде не лъжете, че се каните да отмените "мерките". Когато ви спуснат от СЗО и биг фарма, но няма да е скоро. Искате да кажете, че нещо зависи точно от вас ли?
55
1
 
17
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Кацаров беше ли в Ковид отделение преди да почне да ни обяснява че мерките са по-вредни от вируса?
54
6
 
21
 
! Отговори
Датчанин преди 2 години
Махайте се вее! Свобода на народа!
53
4
 
39
 
! Отговори
абе преди 2 години
Има ли значение? Няма държава на планетата, където мерките да са отпаднали поради спазване. Няма и държава, където бройките да са намалели поради масово ваксиниране. Посочете ми поне една! Няма нали?
52
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По какъв начин си отидоха алфа и бета от Бг? . И този ще изчезне. Само спазвайте дистанция. Огеаничете пътуванията ако е възможно. Не разговаряйте дори и с близки на близко разстояние, защото някой не подозират, че го носят. И ако това се спазва от всеки нещата ще се наредят.
51
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до АНТИВАЦЪР тоест, твоето микроскопично вацърско съзнанийце смята че 86те процента са лоши и грешни, а не 16те процента истерясали ковиваксъри?
50
24
 
4
 
! Отговори
До 41 преди 2 години
Нищо няма да си отиде само. Това е вирус, вируси има, и ще има, ние ще трябва да свикнем да живеем с него. Начинът е ваксинация. Другото е е геноцид.
49
1
 
3
 
! Отговори
До Лудите на свобода преди 2 години
Там е проблемът. Ще установят, че споделят само фейкове :D
48
4
 
2
 
! Отговори
До лудите преди 2 години
Явно не правиш разлика между доброволно споделяне на информация, която желаеш и слухтене и ровене в личното ти пространство?
47
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мерките ще паднат единствено и ако световните кукловоди пожелаят! Или, ако ги намерим и ги избесим.