Кунчев: Някои групи трябва да бъдат задължително имунизирани

В края на месеца изтича срокът на годност на 300-400 000 ваксини
13 сеп 2021 11:07,
155
Кунчев: Някои групи трябва да бъдат задължително имунизирани
Снимка: БГНЕС

„За мен някои групи трябва да бъдат задължително имунизирани. Това са медицинските работници, както и работещите в социални заведения”, заяви в ефира на Nova News главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

По думите му задължителната ваксина няма да наруши гражданските права.

„Това, което ще постигнем, е да не позволим заради професионалните си отговорности да заразяваме хора. Отдавна се видя, че в домовете за стари хора например, многократно неимунизиран персонал внесе инфекцията и се стигна до епидемични взривове”, обясни Кунчев.

Още по темата
Здравният инспектор уточни, че в края на този месец изтича срокът на годност на 300-400 000 ваксини срещу коронавируса, а на ден се правят между 15 и 20 000 имунизации. Той е категоричен, че  с този темп няма как да се използват всички.

„Ако те не намерят приложение в други страни, защото постоянно вървят такива разговори, и не стане дотогава удължаването на срока, тогава ще е първата по-голяма партида, на която ще й изтече срокът”, коментира доц. Кунчев.

Той е на мнение, че третата доза би била препоръчителна за определени групи, но трябва да се преценява за всеки индивидуално.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Германец - Ами аз специално съм си ОК... Работя за немска фирма, но от Бг, пък ти си стой в Германия. Сигурно се знимаваш с Umzüge или нещо подобно...
63
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ангел Кунчев е паднал много ниско от любов към парите. Да говориш за задължителна ваксинация, при положение че ваксинираните заразяват по същия начин, както и неваксинираните, е долнопробна и нагла лъжа. Той няма нищо общо с науката. Тези лъжи може да ги приказва на пазара, но няма кой да му повярва и там.
62
5
 
0
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"Ние сме си добре и без теб... " -- Хахахаха. Цъфнали и вързали сте.
61
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До И още нещо ____ Ами ваксинирай се и ти бе. Крайно време е за ваксинирани да бъдат облекчени мерките.
60
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цялата банда кунчовци трябва задължително да се инжектира. Други групи не виждам.
59
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Германец - "Ооо неразумни юро_де, поради что се срамиш да се наречеш болгарин?" ... Пак ли ти е мъчно за Бг и те гони носталгията? Стига бе човек, накрая ще се побъркаш... Ходи и пиши в немските сайтове или не знаеш немски? Бии си 3-тата игла, слушай Меркелица и за Бг не мисли... Ние сме си добре и без теб... Ако пък ще се връщаш в Бг, тогава стига си се писал германец, щото тук маицепродавци не харесваме...
58
1
 
18
 
! Отговори
И още нещо преди 2 години
Ваксинираните поради леките симптоми, не осъзнават че са заразени. Поради което не вземат мерки, като самоизолиране и тестове. Оттам и вероятността да заразят повече хора е по-висока. Освен това и по-леките мерки спрямо тях, не ги ограничват по никакъв начин да го правят, дори и да са добронамерени.
57
18
 
0
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"боkлук, а ако те намерим?" -- Мога и адрес да ти дам, ама няма как да дойдеш, нямаш сертификат :) А и пари за билет най-вероятно. Все пак си антиваксър, т.е. дънна риба :)
56
0
 
9
 
! Отговори
sss преди 2 години
ами набий си ги всичките на теб роднините ти, познати разни! Задължителни?? Та те са още в 3 етап на клинично изпитване бе толуп брадат! И какво> подпиши си задължително информационното съгласие?? защото производителя се отказва от супер лека който е направил.. и защо се отказва от творението си? защото знае какво има вътре ли??
55
0
 
8
 
! Отговори
Има нов продажник преди 2 години
"Д-р Кокалов: Едва ли ще има лекарство срещу коронавирус. На тази криза не й се вижда краят, заяви той." Смешникът Кокалов прави пропаганда за ваксините. Казва, че няма да има лекарство, за да подтиква по-лабилни хора към препаратите. А това, че не се виждал краят е пак подтикване към отровите.
54
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчев, като им изтича срока на 300-400 хил. ваксини, това трябва да ви говори, че криво сте си направили сметката, а не че трябва да задължите народа да се боде. Трябваше да ги продадете навреме, ама толкова си можете. И сега пак криво си правите сметката.
53
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е, като например групата на Кунчев заедно с всичките му роднини. Дъщеря му ваксинира ли се вече или още не е?
52
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това, което ще постигнем, е да не позволим заради професионалните си отговорности да заразяваме хора." Този човек продължава да повтаря опорката на ваксърите за задължителна ваксинация на медици и т.н. А тя е, че трябвало да се ваксинират, защото работели с хора и да не ги заразят. Това е чиста лъжа, защото ваксинираните заразяват в същата степен. Това го знаят в САЩ и навсякъде, но продължават да ползват тази лъжлива теза, за да аргументират задължителна ваксинация. Този е лъжец, а не лекар!
51
0
 
23
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
Не можете да задължавате хората да участват в научни експерименти. При това никой не пое отговорността. Който е рисков и се страхува, да се ваксинира. Нека възрастните в домовете се ваксинират, за да бъдат защитени. Защо ще задължавате персонала. Ами ако персоналът напусне, вместо да се ваксинира, по-добре ли ще е за възрастните от дома? Ти ли ще идеш да ги обгрижваш, чиновнико?
50
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И без това имаме малко медицински работни, съвсем да избягат...
49
2
 
5
 
! Отговори
до Тъжното е преди 2 години
че някои Албански реотани не стоплят какво им са подготвили "алтруистите".
48
0
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Аню, и аз искам всички да имаме имунитет, но ваксината не гарантира придобиването му.
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 46/52 "говориш глупости къде ще се избият за ваксини??? лъжеш никъде не ги искат" Затова ли шефа на ООН призовава да не се допуска трета доза, защото "никъде не ги искат"?
46
4
 
5
 
! Отговори
Германец преди 2 години
За съжаление идат избори и никой не смее да дразни популацията. Освен, че нямат топки вашите политици да действат като гръцките.
45
0
 
13
 
! Отговори
Факсини преди 2 години
Пиши ги брак и стига си говорил глупости Кунчев .