Без заплата остават духовници в Кипър, проповядващи против ваксините

Възникват огнища на COVID в църкви и манастири
14 сеп 2021 14:00, Елка Василева
30
Без заплата остават духовници в Кипър, проповядващи против ваксините
Снимка: архив, БГНЕС

Духовниците в Кипър, които проповядват против ваксинацията срещу коронавирус, няма да получат заплата и дори може да бъдат отстранени, гласят новите указания в Кипърската православна църква. В същото време здравното министерство алармира за огнища на COVID в църкви и манастири, предаде БНР.

В Светия Синод са получени жалби, че духовници не спазват решението му в подкрепа на ваксинацията, взето единодушно миналата седмица, и продължават да заблуждават вярващите за нея, съобщи архиепископът на Кипър Хрисостомос Втори.

Тези свещеници ще бъдат призовани „да се извинят както на Синода, така и на обществеността, която са подвели с фалшиви проповеди, и да изразят различно мнение”, в противен случай те ще бъдат наказани, предупреди главата на Кипърската църква.

"Управлението на пандемията не е нито църковен, нито духовен въпрос - това е медицински проблем“, подчерта архиепископът при обявяването на новите църковни мерки.

В същото време здравните власти алармират за огнища на COVID случаи в църкви и манастири.

С коронавирус са 11 от 12-те монахини от манастир в област Ларнака, като 6 от тях са хоспитализирани с тежки симптоми. Всички те не са ваксинирани. В болница в Лимасол в опасно състояние са и трима свещеници от църкви в града.

80-годишният архиепископ Хрисостомос Втори съобщи, че следващата седмица той ще получи третата доза ваксина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е добър, този който прави добро, а този който не умее да прави зло.
7
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иначе всичко е напълно доброволно и е въпрос на личен избор!
6
1
 
27
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До Анонимен 2 Кое как разбрахме? Че служат на сатаната ли? Много п.росто. "Любовта не прави зло на ближния" (Послание на свети апостол Павла до Римляни 13:10). А държавата и митрополитите в Кипър принуждават с жестоки рестриктивни мерки населението да се ваксинира. Ето ти доказателството, че служат на дявола.
5
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От времето на испанския грип населението не е станало по-умно. И тогава църквите са били развъдник на заразата. Идеята за съзнателното заразяване на хората с вируса също е оттогава. Ако не се лъжа, специално са подозирали Германия. Нищо не се е променило за близо 100 години. Техническото ни "превъзходство" е само комуфлаж.
4
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грешници направени от кал, дайте си телата на Бил Гейтс за медицински експерименти, Господ няма власт над вашите тела.
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
брюксел натиска, все пак толкова пари им опростиха, плаща народеца мил недраг
2
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ВИЕ КАК РАЗБРАХТЕ! ГЛАВА НА ВСЯКА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА Е САМ ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС!!! Има лоши и подкупни слуги на сатаната, да не отричам, но подценявата ЖивиЯт БОГ!!! ГОСПОД СИ ЗНАЕ ОТЛИЧНО РАБОТАТА! ПРИ НЕГО ГРЕШКИ НЕ СТАВАТ! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК КРЪСТОВДЕН, ДЕНЯТ НА ЧЕСТНИЯТ КРЪСТ ГОСПОДЕН И СВЯТ ДЕН, особено за нас в БГ православните християни. С нами БОГ!
1
8
 
35
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Кипърският Свети Синод служи на сатаната и на насилието!