64 ваксинирани са починали от COVID-19 за малко над 6 месеца

7,2% от пациентите в болница са инунизирани
Обновена: 15 сеп 2021 07:59 | 15 сеп 2021 07:49, Камелия Цветанова
766
64 ваксинирани са починали от COVID-19 за малко над 6 месеца
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Малко над 7% от ваксинираните срещу  коронавирус стигат до болница, сочи справка относно процента на хоспитализираните и починалите ваксинирани хора у нас на Министерството на здравеопазването.

Още по темата


По данни на ведомството за периода 1-14 септември броят на приетите в болница с COVID-19 е 6488.

От тях 468 са ваксинирани. Тоест, това са около 7,2%, сочи документът представен на Нова телевизия.

От министерството дадоха данни и за починалите имунизирани.

От 1 март до`19 септември битката с болестта са изгубили общо 9494 души.

От тях 64-ма са били ваксинирани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


766
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
613
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я КАЖЕТЕ КЪДЕ И КОЛКО ДА ДАМ, ДА ИЗКАРАМ СЕРТИФИКАТ И ДА МЕ ОСТАВЯТ НА МИРА И ДИОДИТЕ!
612
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До антиваксър Придържам се към това, при което мога да използвам информацията, която имам. За разлика от теб, който вече е използвал 50 пъти думата "тролей", но си единствения, който в тази тема произвежда ***, има нулева полезност и прави спекулации, не е предложил НИКАКВА информация и анализи, а опитите му за такива биват размазвани (там където дори се опитва да "работи" с информация). Аз се придържам към смъртнтите случаи, защото първо, те са с ясен изход и второ, позволяват анализ.
611
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АЛО, ВАКСАДЖИИТЕ, ЛОВИТЕ ЛИ БТВ))): КАТ ГЛЕДАМ ЯКО ВИ ОБЛЪЧВАТ...
610
0
 
1
 
! Отговори
чипиран преди 2 години
До Анонимензащото не са ваксинирани, платили са за сертификат, правят го уж Янсен щого е едноразов. всичките янсени са лъжливо ваксинирани
609
0
 
0
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
https://dnes.bg/koronavirus/2021/02/23/samo-edna-doza-ot-vaksinata-ni-spasiava-ot-postypvane-v-bolnica.480991/NO COMMENT/
608
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз ли нещо или...? При толкова малко ваксинирани, за толкова кратко време след ваксината да умрат 64 човека е СТРАШНО МНОГО! Това е буквално седмици след като са се ваксинирали. Ами след половин година, ами след една - колко ще станат от същите тея, не от новите ваксинирани?
607
1
 
2
 
! Отговори
чипиран преди 2 години
сертификат Янсен за антиваксъри от 200 до 600 лева.после болница.... и статистика..
606
1
 
0
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Анонимен 637 При налични случаи, защо трябва да давам хипотеза? За да ми кажете това е само хипотеза, не отговаря на действителността :) Дайте реалната статистика по възраст! Тя даже не отразява съществения проблем, но поне я имало уж, така казахте :)
605
1
 
0
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Анонимен 632 Сега пък статистическа грешка :) То няма статистика, тролеят за грешка отваря дума. Нали в болница са над 400, дайте за болните! Или и над 400 е грешка :) Къде е статистиката, тролей? Стига увъртахте! Просто си признайте! Няма да ви бием :)
604
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До антиваксър "Ако са по-млади, не е във Ваша полза, не Ви ли идва на ум :)" Каквато и РЕАЛИСТИЧНА хипотеза да пробвате - няма да ви излезе сметката. Затова и не смеете да направите такава. :))) Колко по-млади? Дайте някаква хипотеза. :))))
603
0
 
1
 
! Отговори
Jhonson преди 2 години
И всеки един от тях е каксиниран с едноразова Джонсън от 200 до 400 лева дета плащат
602
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До антиваксър "Защо трябва да ни е интересно, ако..., когато може направо да е реалност статистиката и да разсъждаваме по нея?" Защото статистиците се занимават с решаването на проблеми свързани със стастиките, които правят, а вашите "вълнения" за 64 човека на 20 хиляди не представляват статистически значим проблем, затова. :)))) Това е една от особеностите на антиваксърите: понеже са нехранимайковци без работа и си мислят, че нормалните хора могат да се занимават и те с безмислени неща. :)))
601
0
 
2
 
! Отговори
До 630 преди 2 години
Ръкопляскай си на собствената лъжа. Сравняваш починалите за 6 месеца и 20 дни с тези в болница за 14 дни и вадиш процент, за който се чудиш дали да ръкопляскаш.
600
1
 
0
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Анонимен 629 Защо трябва да ни е интересно, ако..., когато може направо да е реалност статистиката и да разсъждаваме по нея? Ако са по-млади, не е във Ваша полза, не Ви ли идва на ум :)
599
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До антиваксър "Къде съществува? Дайте линк да я видим! Няма пренебрежимо." В статията и това вече беше посочено многократно. Опитвате се да говорите компетентно за "Статистика" а приказвате пълни глупости за "няма пренебрежимо". В статистиката има нещо, което се казва статистическа грешка. Починалите ваксинирани са толкова малко, че са под тази статистическа грешка. Опита за включването им в по-голям пул ще ги изличи напълно! 0 в статистиката е ИРЕЛЕВАНТНО за следене на тенденции!
598
1
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
468 ваксинирани са в болница за посочения период, от общо 6488 човека в болница, но не казват дали са частично или напълно ваксинирани. При тези данни на един ваксиниран се падат 13 неваксинирани, а сред цялото население на 1 ваксиниран се падат 4 неваксинирани. При това най-младите не се ваксинират, рядко се заразяват и още по-рядко са в болница, така че съотношението ваксинирани към неваксинирани без най-младите е 2:3 или 1:1.
597
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само не разбрах, трябва ли да ръкопляскам, че от 468 ваксинирани болни, 64 са починали само за 6 месеца, тоест при първата вълна? Това са над 10% от хоспитализираните ваксинирани. И то при положение, че повечето от тях са се ваксинирали последните два-три месеца! Това защо не е водеща новина по всяка медиа, всяка вечер? Ами при следващата и по-следващата вълна какво ще стане?
596
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До антиваксър "619 Ето, защо се крият статистиките :) Много точно сте го посочили - като не разполагаме с истината, вие казвате коя е истината, а "дали е така..." Смъртните случаи при васкинираните са толкова малко, че няма нищо за "криене". Вероятно никой не се е и опитвал да ги систематизира, тъй като за това трябва да има нещо за систематизиране. Интересно, каква хипотеза щяхте да изградите, ако да речем всичките 64 починали ваксинирани бяха в групата 40-50 годишни? :))))
595
0
 
0
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Анонимен 626 Къде съществува? Дайте линк да я видим! Няма пренебрежимо. Отворете си статистиката за смъртността по възраст за дадена година и ще видите, че там фигурират всички причини за всяка възрастова група и просто пише 0, когато няма как бебе да е болно от рак, примерно.
594
0
 
0
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Анонимен 624 При все това упорствате :)