Ангел Кунчев твърд: Здравето е над правото на избор!

"70-80% ваксинирани или ще губим по 50-100 души дневно"
15 сеп 2021 11:08, Ния Христова
475
 
"Нещата ще се променят, когато всички осъзнаем колко е важно да преминем през тази епидемия, а не да разчитаме само на контрол, наказания и завеждане на дела. Има примери на абсолютно съзнателно и нарочно показване на несъобразяване на законите. Когато има разпоредби, те са задължителни", заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той даде предложение здравните и социални работници задължително да бъдат ваксинирани, но срещна сериозен отпор от институциите. Според него повече от 70-80% от лекарите в големите болници са си поставили ваксина.
 
"Това ме разочарова, но не е фатално. Експертните мнения са едно, политическите решения са друго. Това не е измислена при нас стъпка. Страните в Европа, които го въведоха, вече са над 7-8. Има професии, в които, ако човек е положителен, крие рискове за много други хора. Колко наши бащи, майки, баби и дядовци трябва да умрат, за да се разбере, че е рисково да не се имунизираш и да работиш с тях?!", коментира той.
 
"Да разположиш една пандемия в предизборна кампания е много лошо. Да я разположиш в 3 поредни кампании е възможно най-лошият вариант. Каквито и мерки да препоръчваме, има една базисна истина - не достигнем ли 70-80% имунизация на населението, ние винаги ще сме на опашката, ще има нови вълни, ще препълваме болниците и ще губим по 50-100 души всеки ден", подчерта доц. Кунчев.
 
"Правото на здраве стои над правото на избор! И трябва да е така. Имаме задължения към това общество. Не може да се грижим само за нас и да казваме: Не ме интересува, аз съм преболедувал. Виждаме неприемлива липса на съпричастност", настоя той.
 
Относно началото на учебната година, главният държавен здравен инспектор посочи, че мерките са добре обмислени и ще действат, но само ако се спазват.
 

Той е на мнение е, че е логично да се разработват ваксини и за децата. "Когато имаш 18% имунизирани, всичко друго е без значение. Една Македония, която започна имунизацията два месеца след нас, в момента е с два пъти по-добър резултат от 35%. Това ще се отрази и на икономиката ни и може да бъде смазващо за следващия туристически сезон", допълни гостът.

 
"Може да удвоим заболеваемостта, тогава в болници ще са 8-9 хил. души. Няма да умират по 70-80, а ще умират по 200 на ден, което е крайно неприемливо. Това не трябва да допускаме. Ако изкараме септември по този начин, ще е добро постижение", обобщи главният държавен здравен инспектор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


475
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
288
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашисти времето ви изтича. Народна ще ви помете завинаги.
287
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакъв алкохол! Прохибиция. Сух режим като в САЩ. Ще видите вие разпасана ... кон боб яде ли.
286
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забрана на личните автомобили.Държавни, общински или фирмени!Който ползва фирмен за лични нужди - конфискация!
285
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълна забрана на тютюнопушенето!Загубите за бюджета - от увеличен акциз за алкохола!За домашна ракия да се прилагат законите за наркотици!
284
1
 
23
 
! Отговори
Старшина Кунчев преди 2 години
И физзарядката да не забравите мързеливци! Ставане в 5:25 и марш на плаца до 6:00 тичане, патешко ходене и лицеви опори. Да не съм видел некой да се скатава. Здравето е по важно от правото на избор.
283
1
 
14
 
! Отговори
Препатил преди 2 години
Предлагам от утре - спираме продажбите на цигари и алкохол. Вместо цигари - лепенки "Табекс", вместо алкохол - по една напитка от вино НА СЕДМИЦА !! Трябва да се пази общественото здраве и да не се разхищават парите на НЗОК !!
282
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Загрижил се е. И Хитлер беше загрижен за чиста и здрава нация. Затова на недъгавите им слагаха инжекции да ги стерилизират. Всички съвпадения са случаеност.
281
1
 
28
 
! Отговори
Препатил преди 2 години
Кунчев , какво ще ги правиш тези като мен които са ПОСТРАДАЛИ доказано от противогрипна ваксина? Аз имам моралното и здравно право да ОТКАЖА да се ваксинирам. Плюс това съм преболедувал /доказано/ и съм с антитела. Фашизма може да звучи добре на приказки, с грижата за другите, практиката е друго нещо. И никого не съм спрял и не съм агитирал да не се ваксинира. Но аз с тези генни бокуци няма да севаксинирам НИКОГА !!!
280
0
 
27
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
И на всяко шосе където загине шофъор трябва да бъде затворено немедленно. На секундата. Здравето е по-важно от някакви си междуградски пътища. И всички магазини, които продават храни с Е-та и т.н ракообразуващи консерванти трябва да бъдат веднага закрити. Така ще останат само селските хранителни магазини, защото здравето е по-важно от някакви си магазини.
279
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както "гестапо" влизаше да обстрелва, то и сега след преброяването на оФцете ще има задължително инжектиране.
278
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
PS: И да не ядете палмово масло и филии с мас като главатаря на ГЕРБ.
277
0
 
18
 
! Отговори
Кунчеф Щурмбандфюрер преди 2 години
Всички пияници в изтрезвителното и всички пушачи от утре спират цигарите. Задължително! Здравето е над правото на избор. Я съм видел некой да пуши, шамари ще се раздават.
276
0
 
20
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Ами ваксинираните не загиват ли и те от covid-19? Защо се правят на ударени всичките експерти в кавички. В момента загиват хора точно заради ваксината.
275
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ангел Кунчев е фашист.Ще получи възмездието което заслужава и тогава ще разбере, че парите които е взел за да бъде такъв няма да го спасят.
274
0
 
24
 
! Отговори
върбанБрястовСалкъмо преди 2 години
Ще излекувате хремата и кашлицата със глоби и прокурори. И.змет със власт.С тия тестове ще я държите тая пландемия колкото си искате. Ако не ви наритаме.
273
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като сте толкова загрижени за възрастните хора, ами тръгвайте по адресните регистрации и ваксинирайте с мобилни екипи. Здравето е ЛИЧЕН избор на всеки пълнолетен гражданин на Република България! Всичко друго е фашизъм!
272
22
 
7
 
! Отговори
70-годишните преди 2 години
Не искат да се ваксимират и естествено като попаднат във тежко състояние във болнца процента на смъртност е много висок--- да принудят всички над 65 г да се ваксинират . Те тръгнаха от обратната страна ,да ама процента на смъртмост при младите рязко спада-- та не е номера да ваксинираш деца ваксинирай рисковите .Те искат да пробутат номера ,че няма рискови за всички е едно и също.
271
3
 
23
 
! Отговори
идетрибунал преди 2 години
Като ще търсим истината да се обосноваваме на официалната статистика за РБ!Публикувайте данни за починалите в България по месеци от 01.01.2019г.Публикувайте данните от 01.01.2016 д0 31.30.2021г.Кунчев,Кунчев иде Нюрнберг-2!Мамин лизац къде ще се денеш?
270
5
 
24
 
! Отговори
До 289 преди 2 години
Като живееш в Лондон защо изобщо се месиш в проблемите на България?Нали вече не си част от нея, какво се месиш в проблемите ни.
269
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е първата стъпка. После ще задължат работодателите да изискват ваксинация. Това трябва да се спре докато е в утробата.