Ангел Кунчев твърд: Здравето е над правото на избор!

"70-80% ваксинирани или ще губим по 50-100 души дневно"
15 сеп 2021 11:08, Ния Христова
475
 
"Нещата ще се променят, когато всички осъзнаем колко е важно да преминем през тази епидемия, а не да разчитаме само на контрол, наказания и завеждане на дела. Има примери на абсолютно съзнателно и нарочно показване на несъобразяване на законите. Когато има разпоредби, те са задължителни", заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той даде предложение здравните и социални работници задължително да бъдат ваксинирани, но срещна сериозен отпор от институциите. Според него повече от 70-80% от лекарите в големите болници са си поставили ваксина.
 
"Това ме разочарова, но не е фатално. Експертните мнения са едно, политическите решения са друго. Това не е измислена при нас стъпка. Страните в Европа, които го въведоха, вече са над 7-8. Има професии, в които, ако човек е положителен, крие рискове за много други хора. Колко наши бащи, майки, баби и дядовци трябва да умрат, за да се разбере, че е рисково да не се имунизираш и да работиш с тях?!", коментира той.
 
"Да разположиш една пандемия в предизборна кампания е много лошо. Да я разположиш в 3 поредни кампании е възможно най-лошият вариант. Каквито и мерки да препоръчваме, има една базисна истина - не достигнем ли 70-80% имунизация на населението, ние винаги ще сме на опашката, ще има нови вълни, ще препълваме болниците и ще губим по 50-100 души всеки ден", подчерта доц. Кунчев.
 
"Правото на здраве стои над правото на избор! И трябва да е така. Имаме задължения към това общество. Не може да се грижим само за нас и да казваме: Не ме интересува, аз съм преболедувал. Виждаме неприемлива липса на съпричастност", настоя той.
 
Относно началото на учебната година, главният държавен здравен инспектор посочи, че мерките са добре обмислени и ще действат, но само ако се спазват.
 

Той е на мнение е, че е логично да се разработват ваксини и за децата. "Когато имаш 18% имунизирани, всичко друго е без значение. Една Македония, която започна имунизацията два месеца след нас, в момента е с два пъти по-добър резултат от 35%. Това ще се отрази и на икономиката ни и може да бъде смазващо за следващия туристически сезон", допълни гостът.

 
"Може да удвоим заболеваемостта, тогава в болници ще са 8-9 хил. души. Няма да умират по 70-80, а ще умират по 200 на ден, което е крайно неприемливо. Това не трябва да допускаме. Ако изкараме септември по този начин, ще е добро постижение", обобщи главният държавен здравен инспектор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


475
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
368
0
 
4
 
! Отговори
българин преди 2 години
Не с лошо. На Кунчев не му ли стигна попето да го разбере. Българите сме горд народ. Може да сме гладни, но сме горди. Ако не беше така щяхме ли да оцелеем /познавате историята/. Не разбраха ли, че ако не искаме нещо, то няма да стане, особено със заплахи.
367
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хоспитализирани ваксинирани срещу неваксинирани е моментно състояние, което гледаме в момента - нашето население, този вариант, тази фаза от пандемията. То ще се промени, както се промени и в други държави. Гледайки "вълните" по хоспитализации и брой хора в интензивни отделения, как си обяснявате, че тази бройка е г/д същата за Испания, Израел, UK - едни от най-ваксинираните държави? Леко по-ниска е, но при 80% ваксинирани и доста преболедували, се очаква изобщо да няма пикове по тези показатели
366
0
 
6
 
! Отговори
Б. Г. преди 2 години
До 395-Хей,умнико,в държавата отдавна няма никакъв ред. За много неща трябва здрава ръка, а я няма. На такива като теб им тумнало за ваксините да има ред, а за другите неща, а?! Кой си пък ти? Сигурно се мислиш за нещо повече. Знам много хора, които не са се ваксинирали, на които не можеш да им стъпиш на малкия пръст.Ти като си се ваксинирал, да не си направил подвиг? Пак можеш да си заразен за другите.Приеми, че си подписал и туй то. Да си жив издрав!
365
0
 
7
 
! Отговори
Иасу паликари... преди 2 години
Гърция пред нов локдаун!!! Огромно число заразени с короната!!!! Бре! Ама ква стана тя?!. Област Кавала...драконови мерки...комендантски час....никаква музика....Тц тц тц! Бе м-а-ла-ки! Набучихте се с отровата...дето Кунчо-Вълчо..сега иска да ни накара и нас...щото "здравето било над свободния избор" Това дори дявола няма да го каже!!!!
364
0
 
2
 
! Отговори
Статистик преди 2 години
Според него около 70 процента от лекарите са с ваксина, значи са мнозинство. Да следваш мнозинството, обаче дали е правилния път? Та ваксъри не наричайте неваксинираните-"стадо", та те са по-малко от вас...
363
2
 
9
 
! Отговори
Долу диктатурата! преди 2 години
Г-н Кунчев, а твоите думи не са ли твой избор? Значи ти имаш право на избор, а народа-не. Страшна логика!Избора е свобода, а свободата е над всичко, дори и над здравето, защото без свобода, народа е нищо...
362
14
 
5
 
! Отговори
Крум преди 2 години
Г-н Кунчев,оскотяло и много глупаво племе ,никой няма да ви чуе,по тези земи хановете на времето глави са рязали за да се спазват законите и да има ред,няма друг начин
361
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да е толкова смел в изказванията си ,както и всички останали,трябва да е много сигурен,че там някъде има тиха и чиста дупка и за него,за да се укрие.На какво ниво на посветеност е?
360
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
***.За да дойдели датчаноте тук на море трябвало да се ваксинираме!И за какво са ми датчани,шведи и англичани.Я виж колко хубаво е морето без тях.Само ние и румънците.Супер си прекарваме.И бизнеса си върви.Този субект е нагъл и вреден ,Радев освободете този негодяй!
359
1
 
14
 
! Отговори
СВОБОДЕН ИЗБОР преди 2 години
СВОБОДНИЯТ ИЗБОР Е ДАДЕН ОТ БОГА И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГО ОТНЕМЕ, ОСВЕН ТОЗИ, КОЙТО ГО ДАЛ!
358
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А над кои други права е здравето? Питам, за да знам какво мога да правя с някой, който се опита на сила да трови мен, или семейството ми.
357
2
 
16
 
! Отговори
Pernik преди 2 години
Каним Кунчев на площадО в нашия град, да обсъдим колко е твърд....
356
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой му дава правото на тоя продажник неговото мнение да е над конституцията и законите в РБ? Абе вече наистина си мисля, че с мирни средства това няма да спре май наистина е време да проверим колко е твърда тази амеба дето не се спира да бълва отрова ежедневно .
355
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народен съд за предателите! "Четвъртата вълна щяла да бъде на неваксинираните" . Предишните две вълни на кого бяха? Новият лозунг на лобиращите за масова ваксинация, повтарящ се сякаш по инструкция.
354
2
 
21
 
! Отговори
Анти Тяло преди 2 години
Кунчев един от най-големите предатели на България!!! Да бъде съден за склоняване към отнемане на основни права на българите по Конституция!!!
353
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А за здравето имаме ли избор?
352
5
 
3
 
! Отговори
JOrdanJOrdanovSARS преди 2 години
STOP CHLORINE TOXIC TERROR >>>Традиционно терористите от мед мафията поразяват милиони чрез хлор токсични бойни отровни вещества под нагло престъпния контрол на РЗИ .над 3 000 000 жертви са още живи в България.Обгазените детски ясли,градини,училища ,магазини отравят тежко деца и възрастни.В Обгазените помещения открихме Сиво зелени и черни КОВИД мутанти във въздуха. Особенно жестоко опасни са патофицирани и мутафицирани мутанти в магазини с климатици..НЕ ПОЛЗВАЙТЕ ХЛОРНИ ПРЕПАРАТИ ПАЗЕТЕ СЕ
351
2
 
23
 
! Отговори
Ангел Фаучи преди 2 години
бай Ангел е ДЪРЖАВЕН санитарен инспектор. Защо не го сменят като Катранджиев....и цялата паника дето налага ще се прекрати! Това е тукашния Антъни Фаучи....Навремето имаше един спагети-уестърн" За няколко долара повече". Това ми навява алюзията с бай Ангел..." За няколко шекела повече".
350
6
 
19
 
! Отговори
2435 преди 2 години
Застрашени са само 0.26% от хората,за останалите 99.7 % вируса не е опасен.Очевидно,че целта на ваксинацията е друга-създаване на нано-интерфейс в човешкото тяло .Това е новата ни лична карта,чете се с апаратчетата за "температура" на летищата,в съдилищата и др.
349
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То в рзи-тата не се спазват мерки. Гледах клип на възраждане и хора от партията ходиха в централата на рзи да питат въпроси и не видях служител на рзи с маска. После същите служители или техни колеги ходят по закритите места да тормозят хората.