Проф. Витанов: Очакваме „разведряване“, празнувайте на 15 септември

Няма опасност за дифузно разпространение на COVID-19 в София, смята той
15 сеп 2021 06:15,
85
Проф. Витанов: Очакваме „разведряване“, празнувайте на 15 септември
Кадър: БНТ

„В София 15-ти септеври ще бъде посрещнаст спокойно, идете си на празника с учениците и си празнувайте. Опасност от дифузно разпространение в София няма. Тъй, че приятно прекарване, просто спазвайте елементарните мерки, не се струпвайте на едно място“, коментира математикът на бившия Национален оперативен щаб проф. Николай Витанов.

„В страната имаше 15 области с дифузно разпространение на заразата, когато тръгвах за конференцията. Сега са останали 4. И тук очакваме известно разведряване на обстановката”, допълни той.

Проф. Витанов поясни, че днес базовото репродуктивно число е 1.095 и припомни, че максималната стойност от първичния пик на тази вълна е бил 1.54.

Още по темата
„Заразата все още се разширява, но слабо. Броят на активните случаи се очаква да достигне 40 000. Като тръгна вълната, бяха към 7000. Ситуацията в болниците не се очаква да се подобри скоро. За броя на починалинте няма да пиша, че хейтърите пак ще почнат да вият - зер Витанов каза, че можеш да се опиташ да излъжеш индикатора регистрирани нови случаи, но не можеш да излъжеш индикатора смъртност. Писах ви, че когато броят на починалите стигне 20 000, ще напиша нещо по въпроса за причините за високата смъртност. Някои се търкаляха от смях, че Витанов чака нещо, което няма да стане”, коментира математикът и се пошегува, че тече кастинг за негов заместник.

„Желая здраве и успехи на всички и нека вирусът да ви заобикаля”, завърши специалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има и ниСкоинтелигентни хора с ваксина, но интелигентен антиваксър със сигурност няма. Те са все примрели от страх двуклетъчни. Толкоз.
49
3
 
19
 
! Отговори
ваксар-анти-про преди 2 години
тоя нямаше ли да спира с медийните си диарии
48
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама колко си хитроумен само! Ти твоите заключения в промеждутъка между две комплексни измивания на автомивката ли ги направи ? На база задълбочени изследвания предполагам? Аман от ***
47
5
 
18
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Няма страшно. От ваксината не се умира..... веднага :)))))))))))))))))))))))))))))))))
46
11
 
11
 
! Отговори
Ха-ха! преди 2 години
На комплексарчетата им казаха, че ако не се ваксинират ще ги помислят за глупави и те понеже си имат такива дълбоки подозрения, взеха, че се хванаха на тази въдица, за да влязат в клуба на "умните" :-)
45
4
 
18
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Тоя от както са го заплашили с българската ваксина - бой, смени плочата :)))))))))))))))))) Можело значи! :)))))))))))))))))))))))))
44
4
 
24
 
! Отговори
. преди 2 години
Я! Ти да видиш! На Господин математика да не са му сменили чипа?? ;)
43
4
 
20
 
! Отговори
абе тоя козел преди 2 години
Нали щяха да го трепят и рече,че спира с медийните простотии?
42
6
 
19
 
! Отговори
Част от стадото преди 2 години
Хвала на такива "родолюбци", разни математици, дълбоки Ради и Соломоновци, изпълзяли и завърнали се от странство, които изведнъж се загрижиха за изстрадалия и обиран от такива като тях ежедневно. Те ще определят кога да се отпуснем, повеселим? Все повече се затяга примката около сценария с пландемията и редуцирането на стадото. Идва международен народен съд за такива последователи на д-р Менгеле.
41
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е вторият човек след Бойко който ни разсмива от ранна сутрин до късна вечер.
40
4
 
15
 
! Отговори
Ха-ха! преди 2 години
Когато минат 5-10 г от изпитанията на т.нар. "ваксини" и се убедя, че са безопасни, може и да се боцна, ха-ха! Ама тогава няма да е нужно? Че то и сега не е.
39
2
 
3
 
! Отговори
До 39 преди 2 години
Да.
38
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Избирателите на ДБ са интелигентни и се ваксинират. Ганяя гласува за ГЕРБ и ИТН, няма акъл, вярва в плоската земя и но спирациире на Гейтс, трепери от страх ваксината да не го увреди и съответно не се боцка. Това е истината, харесва ви или не. А, и ромите - няма ваксиниран ром, а тв са много начетени и компетентни, знаем. Цъкайте минуси, това няма да ви донесе мозъчни клетки ;)
37
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нискоинтелигентните и ромите не се ваксинират. Щото инат по две мозъчни клетки 1 една за равновесие и една за ядене, сран. и писане на глупости в този форум.
36
6
 
18
 
! Отговори
Батко преди 2 години
Никакъв специалист не е този! Всеки ден е в медиите! Време е за прокуратурата!
35
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Познайте защо няма дифуЗно разпространение в София? Предупреждавам ви, че от обективната истина може да ви заболи. Е, в София делът на интелигентните хора е най-висок пл ред причини - работа, университети, възможности. Съответно делът на ваксинираните е най-висок, респективно няма дифузно разпространение. Това е истината. Резултатите на избори също го доказват - все пак ГЕРБ, БСП и ИТН не са водещи партии.
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига ве пич, има още чували!
33
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професора сигурно има пряка връзка с вируса който му казва кога и къде ще нападне ! Всичко вече е толкова отвратително,че не може да се опише!
32
7
 
2
 
! Отговори
Как беше преди 2 години
теоремата на Витанов:Хейтърите само вият и реват, една свястна дългосрочна прогноза не могат да дадат.Вярна е теоремата. Четете из тоя форум как вият и реват хейтърите.
31
8
 
3
 
! Отговори
върбанБрястовСалкъмо преди 2 години
Еййй ама на нас не може да ни се угоди. Когато Витанов плашеше, недоволни - сега ни успокоява и ние пак недоволни. Не е човешко да риташ някой паднал на земята. Те някои полицаи това го правят, но те не са хора.