Във Франция е в сила задължителното ваксиниране на медиците

Два месеца след ултиматума на Макрон някои още отказват
15 сеп 2021 08:17, Елка Василева
35
Във Франция е в сила задължителното ваксиниране на медиците
Снимка: архив, БГНЕС

Във Франция от днес влиза в сила задължителното ваксиниране срещу COVID на хората, работещи в сферата на здравеопазването, предаде Франс прес.

Мярката засяга 2,7 милиона души, към които спадат както здравните работници в болниците и домовете за възрастни хора, така също и медиците на свободна практика и оказващите първа медицинска помощ.

Още по темата

За да продължат да упражняват професията си, от днес те ще трябва да представят доказателство, че имат поставена поне една доза от ваксина срещу коронавирус.

Два месеца след като френският президент Еманюел Макрон постави ултиматум на здравните работници, част от тях продължават да отказват да се ваксинират. Според последните данни на властите от 7 септември малко над 88 процента от здравните работници в болниците и в домовете за възрастни хора са с поставена поне една доза от ваксина срещу COVID. Сред медиците на свободна практика процентът на тези с една доза е близо 94.

Синдикални организации на френските медици предупредиха, че може да се стигне до здравна катастрофа, ако отказалите да се ваксинират медици спрат да практикуват професията си и отправиха призиви към властите да избягват налагането на санкции.

Правителството обаче остава непоклатимо в решението си. "Няма да отстъпим", заяви премиерът Жан Кастекс в края на август.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
11
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Доктор Гилотен се търкаля от смях и потрива доволно ръце. Скоро французите ще изколят политиците.
29
30
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А само в БГ простаци! Какво ще се съобразяваме с някакви си антиваксъри, които са 5%. Като не искат да живеят - слагаме ги под ножа и няма да живеят!
28
2
 
17
 
! Отговори
Ц до 23 преди 2 години
Лекарите Не са убедени да се ваксинират Доброволно, защото 1. Ваксината е Нестерилизираща. 2. Не е достатъчно Дълго проверена! 3. Доста лекари вече преболедуваха.
27
1
 
18
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Много се учудвам., защото ваксинираните приемат вируса в тялото си и го разнасят, тъй като могат да ходят на работа. Как Нестерилизираща ваксина ще спре разпространението като това е нонсенс?!
26
2
 
23
 
! Отговори
Годжи преди 2 години
Да запалят парламента
25
1
 
27
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 2 години
Има "смъртоносна пандемия", какво да правим? Да прогоним колкото можем медици с принуждение да приемат вреден безполезен медицински експеримент! Измислихме го!
24
13
 
2
 
! Отговори
до 18 преди 2 години
В САЩ я направиха задължителна, в Европа още не е. Най-рано може да стане задължителна през пролетта на 2023 г. Ако има още пандемия дотогава.
23
1
 
24
 
! Отговори
правен абсурд преди 2 години
Изнудваните от президента Макарон здравни служители да подадат оплакване/призовка за съд до европейските институции за нарушени човешки права! При добър адвокат ще го осъдят.Защото ЕМА е поставила ваксини като Пфайзер под специално наблюдение, и информираното съгласие не може да отпадне засега! FDA в САЩ го премахна, и Байдън се възползва. Френският президент не може обаче!
22
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВЕДНАГА да им пратим Кал-ел, да ги поведе на бунт. Само той може да ги спаси!
21
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не била тествана ваксината викат,нали в момента я тестват върху Увце с човешки облик...теста винаги започва върху животни!!
20
1
 
39
 
! Отговори
Край преди 2 години
Когато принуждаваш един лекар да се ваксинира ти му казваш че не е никакъв лекар.Лекарите трябва да бъдат Убедени да се ваксинират доброволно.
19
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога несе съгласявайте за тия отрови вземете всички ваксини иги чупете
18
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 18, преди да им се наложи да отидат в бивша съветска република или където мислиш, здравната система на Франция ще колабира и хората ще са по улиците. Ама не като предните протести, недъгави, а бая хора ще излязат. Заедно с лекарите с/у неолибералния фашизъм на сегашните политпроститутки. На лекарите няма да им се налага да работят за 300 евра.
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще си намерят необходимите документи. Не ги мисля тях и мене си не мисля. Имам
16
39
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
лекарите трябва задължително да се ваксинират - доказано е че поне 10 процента от инфекциите с Ковид стават в болниците - от неваксинирани(непреболедували) лекари
15
31
 
3
 
! Отговори
До 14 преди 2 години
И като спрат какво ще стане? Къде ще отидат лекари? В Таджикистан за 100 евро на месец? Като в европейските държави е задължителна, както и в САЩ и Канада, къде ще отидат да практикуват? В бивша съветска република за 300 евро ли?
14
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не съм сигурен, дали ислямизираните там са съгласни с ваксините, въпреки че Бионтекс е на турчин?
13
49
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евала - така се прави в белите държава - не е като в Конго, пардон - България
12
1
 
40
 
! Отговори
аз преди 2 години
Демокрация, какво да правиш!
11
35
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво - скоро и за всички останали