В Австрия само ваксинирани в заведенията в ски курортите?

Тази мярка ще се предприеме при влошаване на обстановката
18 сеп 2021 11:04, Елка Василева
63
В Австрия само ваксинирани в заведенията в ски курортите?
Снимка: архив, БГНЕС

Австрийският канцлер Себастиан Курц обеща, че ски сезонът в Австрия ще е безопасен от гледна точка на епидемията от ковид, предаде ДПА.

Ако положението с коронавируса се влоши, само ваксинираните гости ще имат достъп до заведенията, посещавани от скиорите, т.нар. апрески барове, каза Курц в интервю за медийната група Функе.

В Австрия над 70 процента от населението над 12-годишна възраст са ваксинирани, както и повечето туристи, отбеляза канцлерът. Така че от тази гледна точка нищо не пречи сезонът в австрийските зимни курорти да е безопасен, заяви той.

Миналата година в началото на пандемията популярният австрийски ски курорт Ишгъл, известен и с партитата си, стана огнище на коронавирусната инфекция, която оттам плъзна из Европа.

Вчера в Австрия започна процес, в който близки на починали от ковид, заразили се в Ишгъл, искат обезщетения от австрийските власти, които според тях не са взели мерки, за да предпазят здравето на хората там. Държавата не приема тези обвинения и казва, че властите са действали правилно, имайки предвид какво тогава се е знаело за инфекцията.
/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Курц значи преди 2 години
Къс.
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е за сметка на това пък във Банско пускаме всякакви както беше на морето
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
този е типичен персонаж спуснат от кукловодите, буквално създаден за поста си, въобще не го слушайте
49
1
 
6
 
! Отговори
Stavri преди 2 години
Нищо не пращи във виена, няма хора. Преди корона имаше 1 милион туристи само във виена месечно. Кво концерти, фестивали всичко е отказано.
48
2
 
3
 
! Отговори
На вас Курец от Курц преди 2 години
Няколко пъти...
47
2
 
2
 
! Отговори
До ставри преди 2 години
Ами Ставри, прибирай се в България, нямаш място в цивилизацията.
46
7
 
4
 
! Отговори
Ваксиниран турист преди 2 години
В виена и едно кафе не можеш да изпиеш на улицата без да покажеш сертификата. Здрава ръка! И пак пълно с туристи, както преди пандемията. Животът кипи, концерти, ресторанти, музеи, всичко пращи от народ. Ваксиниран!
45
3
 
5
 
! Отговори
Stavri преди 2 години
Живея в австрия, от догодина ще е живеех в австрия.Не ваксинираните нямат право на работа, помощи и социални. Имат право да те пращат на работа в други области. Абсолютен фашизъм, за 1 година съсипаха всичко. Абсолютен натиск безработните да започват ниско платена работа. Пълна трагедия, в дойчланд е същото. Ако сащ не бяха спряли русия, сега нямаше да има немски проблем. Всички беди винаги от германия почват.
44
4
 
4
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Фашисти!
43
5
 
5
 
! Отговори
От Берлин преди 2 години
Като пламне там от Корона,, позитивни", ще ги видим, как ще се оправдават... Само чакайте!!! Партито в Мюнстер го доказа-300,, ваксинирани" и оздравяли посетители= до сега 77 позитивни! Има и нови статистики=в Европа до сега- над 20 000 умрели след,, боц"официално ( неофициално Х 10)....От САЩ също е плашеща( в Германия много доктори-проваксъри не желаели да съобщават официално за проблемите, сакън-имаме кауза! ) Бе да не ви плаша: Просто мислете, и Бог с ВАС и България !!!
42
4
 
2
 
! Отговори
иво преди 2 години
ЗА ЗИМНИЯ СЕЗОН - И В БЪЛГАРИЯ ЩЕ Е ТАКА !
41
2
 
5
 
! Отговори
123 преди 2 години
Само слуги на Сатанистите са в правителствата. Хората си избраха подставените лица на Сатанистите щото тях им показват по медиите.
40
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето типичен пример за двоен стандарт. В Ню ЙОРК се събират представителите на ООН, без да има изискване за ваксинация и сертификати. В щата има забрана за събиране на голяма група от хора, без тези неща. Е, за едни може, но за други не може. После някой да ми разправя, че с насадената пандемия и фалшивите ваксини, не става въпрос за пари и задкулисни игри на някои, в това число и управляващи, и правителства.
39
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Супер. Ваксинирай се Австрия. След 7 години ще очистите територията си.
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С ваксините тоя път народа са наааака, не държавата.
37
5
 
9
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Мдаа..., не им трябва здраво население, а само набоден генномодифициран шлаК.ИнтАресно..., какьв ли му е expiry date на набодената душица...
36
9
 
10
 
! Отговори
бай ганю преди 2 години
В Дания и Великобритания вече забравиха какво е ковид а ние още си играем на конспирации и инат да се боцнем и всичко да приключи
35
2
 
4
 
! Отговори
noFreeman преди 2 години
до 32-ри... антиваксърите няма да ядат шума ако останат безработни, а ще дойдат гладни и свирепи да ти отнемат това, което държавата ти подарява, защото си с експерименталната им течност (а може и да не е експериментална, а добре подготвена..)
34
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Населението е изглупяло много в световен мащаб ама ние като винаги водим всички класации.
33
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато ви смешници още вярвате на простотиите из фейса има хора ходят където си искат без проблеми :)