Бременните не трябва да се притесняват от ваксините

Сезонният грип протича много по-тежко, посочи доц. Димитров
Обновена: 19 сеп 2021 13:05 | 19 сеп 2021 13:05, Ния Христова
59
Бременните не трябва да се притесняват от ваксините
Снимка: Pixabay
Броят на случаита на заразени продължава да нараства, но все още не сме достигнали пика на четвъртата вълна. Тези данни бяха изнесени на годишния форум на фондация "Мост", предаде Нова тв. 
 
Според  проф. Радка Аргирова увеличение на случаите може да очакваме между 10 и 15 октомври. Тя подчерта, че най-засегнати ще бъдат хората, които не са се ваксинирали.
 
"Чакам данни с откриването на учебната година. Мисля, че някъде около 10-15 октомври ще имаме повишаване на цифрите, които имаме днес", посочи тя. 
 
"Не знам до каква степен ще засегне по-възрастните ученици, вероятно и млади родители. Това ще бъде много съществено, защото много хора, които не са имунизирани, ще бъдат сразени с вируса", посочи още проф. Аргирова.
 
"За деца над 12 годишна възраст, съвсем спокойно могат да се използват наличните ваксини. Това е вече ясно, светът има достатъчно голям опит", каза още вирусологът.
Още по темата
 
"Притеснения за ваксинация не трябва да имат и бременните", категоричен е доц. Румен Димитров.
 
"За РНК ваксините няма забрана. Трябва да ви кажа, че традиционният грип, обикновеният грип, така да го наречем, е една от индикациите за ваксиниране по време на бременност, защото обикновеният грип, сезонният грип протича много по-тежко при бременните и затова в много държави на практика е задължително те да бъдат ваксинирани", обясни акушер-гинекологът.
 
А за ваксинираните с две дози, според проф. Аргирова на този етап няма нужда от трета доза.
 
"Именно защото имаме клетъчен имунитет. За сега нямаме нужда от трета игла. Да не говорим за четвърта и прочие", добави тя.

59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
чети бе, Смехурко преди 1 месец
До Смехурко4.6 Фертилитет, бременност и кърменеБременностИма ограничен опит от употребата на Comirnaty при бременни жени. Проучванията при животни не показват преки или непреки вредни ефекти, свързани с бременността, ембрионалното/феталното развитие, раждането или постнаталното развитие (вж. точка 5.3). Приложение на Comirnaty по време на бременност трябва да се обсъжда, само когато потенциалните ползи надвишават всякакви потенциални рискове за майката и фетуса.- листовка на сайта на МЗ
46
0
 
3
 
! Отговори
Мерки забрана за преди 1 месец
Епидемични мерки забрана на забременяване ???
45
0
 
2
 
! Отговори
Бре Ненките преди 1 месец
Глоба че не са спазвали социална и физическа дистанция и задължителна ваксинация и техните деца не бива да се позволява да предават дефектите си генетично ще е разумно да се кастрират веднага след като се родят.
44
1
 
2
 
! Отговори
Бремененните преди 1 месец
ИМА за СЪВСЕМ ДРУГО ДА СЕ ПРИТЕСНЯВАТ, че са забременели по време на Епидемия и чумаво време и ще раждат Ковидончета мутанти и уроодчееета. Трябвало е просто да се въздържат от секс и да не забременяват докато трае епидемията просто е.
43
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо на 99% от хапчетата пише, че не са подходящи за бременни ? Ваксината е по-безобидна от стрепсилс за гърло ли ?
42
7
 
1
 
! Отговори
Лекар преди 1 месец
Бременните са рисков контингент за ковид инфекцията. Навсякъде си ваксинират и то приоритетно . След третия месец. Стига сте писали групости!
41
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да наистина ,ако нямат нищо напротив новороденото да прилича на Куато от филма "Зов за завръщане" не виждам никакви поводи за притеснение.
40
4
 
3
 
! Отговори
До 30 преди 1 месец
Стига си крякала, такава. Това е все едно тук да умират 20-ина човека на ден, което означава, че сме в пъти по-зле откъм смъртност в сравнение с Великобритания, а познай защо...
39
2
 
25
 
! Отговори
Койчо преди 1 месец
Един професор от Казахстан /гинеколог/ го описа в обръщение към нацията. Когато си бременна, имунната ТИ система е ВИНАГИ ослабена. Природно АКО НЕ Е-ти НЯМА да можеш да износиш плода. А ТЕ ви бият НЕЩО си, което КАРА вашата имунна система не да "скокне", ДА направи "салто-мортале" И ПОСЛЕ ИСКАТЕ да ИЗНОСИТЕ ПЛОДА.Той си го каза-ДЕТЕУБИЙСТВО. При това почти УЗАКОНЕНО
38
2
 
18
 
! Отговори
Уточнение преди 1 месец
Отнася се за бременните с нежелана бременност.
37
9
 
2
 
! Отговори
Смехурко преди 1 месец
За бога модератори свършете си работата. Има държави, ваксинирани на 100% а тук се разпространява нациска пропаганда
36
7
 
38
 
! Отговори
От Берлин преди 1 месец
Вече хиляди умрели официално или увредени деца. Спрете новият Холокост!!!
35
4
 
40
 
! Отговори
Ванката преди 1 месец
В началото на ваксинационната кампания искаха становища от всички медицински научни дружества. Точно обратно е становището на АГ специалистите - бременни да не се ваксинират, както и жени, плануващи бременност в близките шест месеца. В Израел отчетоха 23 пъти по-висока смъртност при родилките!!!
34
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нима? Ти да видиш... Има натрупани данни и знаят със сигурност ли?
33
2
 
42
 
! Отговори
ДртПрч преди 1 месец
Интересен съвет от жена, която никога не е забременявала.
32
2
 
24
 
! Отговори
Qanon преди 1 месец
Давам живот за свобода!
31
3
 
52
 
! Отговори
славянин преди 1 месец
В много държави било задължително брeменните да се ваксинират против сезонен грип! А няма ли да стане задължително бременните да ''подаряват'' новородените на държавата!? Аз пророкувам, че съвсем скоро нормалните хора ще направят задължително линчуването на самозабравилите се политически и медицински мафиоти!
30
11
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хора!! Тук, в Англия ваксинираните са над 80 процента! Болните в момента растат и умират по 200 на ден!!! Отворете си очите за този геноцид и се борете за свободата и правата си!! Случва се нещо чудовищно! Събудете се!
29
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не, бременните, а всички останали трябва много да се притесняват или по точно да зе замислят много сериозно че един път тръгнеш ли по тоя връщане на зад няма.
28
2
 
63
 
! Отговори
House M.D. преди 1 месец
Неуважаема другарко Педергирова, какъв хонорар взе от фармафията за да рекламираш експерименталните им отрови?