Витанов: Вече изгубихме 20 000 души, все едно сме изгубили война

Математикът прогнозира втори пик на четвъртата COVID вълна през октомври
20 сеп 2021 09:57, Ния Христова
355
Витанов: Вече изгубихме 20 000 души, все едно сме изгубили война
Снимка: БГНЕС
"Вторият пик на четвъртата COVID вълна се очаква през октомври. Базовото репродуктивно число е 0,93, т.е. 100 души, които се лекуват от COVID-19, оставят след себе си 93 заразени. В момента има леко свиване."
 
Това каза в ефира на bTV математикът проф. Николай Витанов.
 
"Вече изгубихме 20 000 души, все едно сме изгубили война. Броят на жертвите ще продължава да расте", каза още той. 
 
Според него максималното репродуктивно число през втория пик на четвъртата вълна ще бъде между 2-2,20. 
 
Проф. Витанов представи и прогноза за 14-дневна заболеваемост спрямо 24.09, където само областите Плевен, Добрич, Смолян и Кърджали няма да попаднат в "червената зона".
Още по темата
 
Той допълни още, че България все още е на повърхността, защото София-град и Пловдив още не са оцветени във виолетов цвят. 
 
"Скритата заболеваемост бива два вида. Миналата година тя беше на безсимптомните. Тази година се появи нов феномен. Хора със симптоми, които не се регистрират, особено младите. Той се прояви в края на август. През лятото процентът на заболелите се вдигна, защото пристигнаха множество хора от чужбина, които си изваха заразени, както и такива туристи. Нормално е да се вдигне вълната", допълни Витанов.
 
Според него присъственото обучение и връщането на хората по офисите ще окажат влияние. 
 
Математикът сподели още, че получава заплахи за убийство, но не е сигнализирал полицията. 
 
"През април 2020 г. имаше човек, който каза, че вирусът си има помагач. Срещу този човек се вдигна страшен вой още тогава. Народът, политиците и журналистите бяха излъгани от хора, които твърдяха, че COVID-19 е безопасен и видите ли нищо няма да стане", допълни той.
 
Витанов смята, че през пролетта на миналата година на 25% от хората е внушено, че вирусът не е толкова опасен и заради тяхното поведение сега говорим за 20 000 починали.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
5
 
12
 
! Отговори
математика Томов преди 2 години
И аз изчислих че един неваксиниран заразява петдесет и шест ваксинирани. Те от своя страна заразяват един неваксиниран а той заразява още петдесет и шест ваксинирани.
210
4
 
18
 
! Отговори
математика Витанов преди 2 години
Изчислих че третия ПИК на четвъртата вълна ще бъде след петия вариант на Ковид 22 който ще бъде двадесет и първия щам на осемнадесетата коронавирусна инфекция след шестнадесетата бустерна доза и ще причини смъртта на всички неваксинирани с тридесет и четвъртия ваксинационен цикъл.
209
5
 
16
 
! Отговори
антиваксър н.6172728 преди 2 години
(продължение) Не мисля, че това заслужава такива мерки - да си маскираме децата, да съсипем икономиката и да се набоцкаме с тези ваксини. Ако искат да балансират смъртността, да забранят цигарите, алкохола, енергийни напитки, кока кола, да затворят мак доналдс и всичките ***, които идват от запада. Мисля, че е много по-лесно отколкото насила да ваксинираш населението.
208
2
 
11
 
! Отговори
антиваксър н.6172728 преди 2 години
По данни от НСИ за 2020-та година има около 124,700 починали, а средната стойност за последните 20 години е 110,000. С напредването на възрастта си по-рисков за всякакви заболявания и в един момент все нещо трябва да те "пренесе отатък". Когато има нов вирус, просто повече хора ще бъдат "отнети", защото повече рискови ще се заразят. Но когато всичко отмине, ще има спад в смъртността и всичко ще се балансира.
207
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо много се загрижиха всички за здравето на хората. Знаем от години кои са водещите заболявания и кои са рисковите фактори за тях. Но цигари и алкохол се продават на всеки ъгъл, храната пълна с какво ли не, въздухът в градовете не се диша. Колко хора умряха от ТОВА, за икономическите щети да не говорим... И изведнъж Ковид19, който е уморил пренебрежимо малко хора, в сравнение с другите болести е трагедия номер 1.Пълно лицемерие в световен мащаб.
206
2
 
5
 
! Отговори
Анкета преди 2 години
Питайте бабите и дядовците ви дали са ок евентуално 0.2% им е шанса да умрат от ковид, или не са и са ок с това вие да живеете целият си живот в хиперинфлация и мизерия!
205
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вирус няма, какво остава за пандемия. Промити мозъци, очи имат, а не виждат.
204
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ниска раждаемост, лошо здравеопазване, висока смърност, висока емиграция. Това са причните да намаляваме не с 20 000, а с много повече.
203
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Реална пандемия има. Вируса е реален и проболедуването е по-тежко в сравнение с миналите вируси от този тип, но пък държавите и частните фармацевтични корпорации прекалено преувеличават цялата работа. Прекалено много страх се насажда сред хората, за да се продават ваксини и PCR тестове в огромни количества.
202
5
 
8
 
! Отговори
Тийн преди 2 години
от тия 20 000, ако и 200 са умрели от КОВИД, а не от старост, ще е добре, но да питам - колко ни струва живота на тези 20 000 умрели пенсионера, колко загубиха работата си, колко Милиарди загуби икономиката, колко се увеличи външният дълг. 7 000 000 сега 100 години ще плащат за някакви си 20 000 старци, дето и без друго са им оставали месеци! Това е Истина и не не е НеХуманно и нечовешко - защото Милиони ще страдат жестоко финансово за година напред!!
201
1
 
14
 
! Отговори
Земеделец преди 2 години
Д-р витанов, дай прогноза за папаята и танзанийските кози, щото като пламнат те, ще ми ядете цървулите.
200
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не убива само вирусът, а и болничното лечение. Познавам хора, които ги приеха в болница с лека кашлица и лека температура - че не нещо била чиста снимката. И после ги тъпчат с една камара антибиотици. Всичко това не е ли стрес за организма и имунната система? А ако си "късметлия" да ти дадат ремдесивир, може и по-лошо да стане.
199
3
 
19
 
! Отговори
Пандемия от преди 2 години
Купени Медии, Фалшиви Новини, Платени Експерти с НеДоказавани Данни. Ако ми Покажете 20 000 Експертизи от Аутопсия с доказана Причина за Смъртта - КОВИД19 ще ви повярвам! Освен това в България за последните 20 години без Пандемия Умират на година по около 120 000 души, т.е. около 10 000 на месец, за последните 20 месеца са умрели 220 000, което си е нормалната статистика, ако 20 000 са от КОВИД, останалите 10 пъти повече 200 000 от какво са - щото явно има нещо по-сташно и от КОВИД и от "война"!
198
2
 
17
 
! Отговори
Ммм, дааа преди 2 години
Няма нищо странно в това, защо Витанов нон стоп тероризира обществото. С ехидна, самодоволна усмивка, при това. Просто такава му е задачата, срещу която вероятно получава подобаващо възнаграждение. Интересно, кой ли му е работодател?
197
0
 
15
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Как може математиците да са тъжни от това, че случаите са намалели. Вместо да се радват 20000 умрели. Ама те от какво са умрели - от Ковид или с Ковид ? Пишат в болницата едни цифри, за да точат здравната каса с Ковит пътеките. То в България всички болести изчезнаха само Ковита остана. А най-нелепо беше, че грипа изчезнал, защото сме носели маски и сме се пазили. Нищо подобно, всички хора с грип ги написахте Ковид и ги взехте в болница заради пътеката.
196
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние си намалявахме с 50 000 всяка година и преди пандемията. Тези сега за 2 години 20 000 души и голяма работа станало. Все едно не сме най-бързо намаляващата нация и без този Ковид. Другаде я търсете причината, а не само в заразата.
195
0
 
16
 
! Отговори
Е, па... преди 2 години
Този негативния, черноглед човечец, изключително дразнещ и като поведение, и като манталитет, който изпитва невероятно садистично удоволствие да стресира хората, рано или късно ще получи възмездие за всичко. Един отгоре гледа. На всекиго според заслугите.
194
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи този екземпляр Витанов е влязъл в уикипедията. Чист теоретик, нямащ представа от реалния живот. Взел е някаква поръчка да прави математически модели за коранавирусния щаб. Какво разбира този от военно дело? Има ли представа колко хора е загубила България през войната? 20 хил за една година много ли са? Само комунистите след 1944-45 та година са избили поне 30 хил души за броени месеци. Ама няма статистика нали? Печалбар, само това е този умник. Да връща парите пък после да философства.
193
2
 
25
 
! Отговори
Stamen преди 2 години
Оставам с впечатлението, че ако не беше Covid-19 нямаше изобщо да знаем, що е това смърт.
192
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в годините преди ковида по колко души изгубвахми на година , бе козел продажен ?! Имаш ли въобще връзка с медицинските среди преди и сега и знаеш ли въобще какво се е случвало преди коронавируса и какво се случва сега ?! Къде изчезнаха другите болести , а ? Да те открехна: в ковид-пътеките от НЗОК !Хем падат яко кинти , хем се шашка и държи в страх и подчинение народонаселението ! Ако и от математиката имаш толкоз хабер - егати математИка си ! Продажник ненаяден ,как пък не ти омръзна ?!