Витанов: Вече изгубихме 20 000 души, все едно сме изгубили война

Математикът прогнозира втори пик на четвъртата COVID вълна през октомври
20 сеп 2021 09:57, Ния Христова
355
Витанов: Вече изгубихме 20 000 души, все едно сме изгубили война
Снимка: БГНЕС
"Вторият пик на четвъртата COVID вълна се очаква през октомври. Базовото репродуктивно число е 0,93, т.е. 100 души, които се лекуват от COVID-19, оставят след себе си 93 заразени. В момента има леко свиване."
 
Това каза в ефира на bTV математикът проф. Николай Витанов.
 
"Вече изгубихме 20 000 души, все едно сме изгубили война. Броят на жертвите ще продължава да расте", каза още той. 
 
Според него максималното репродуктивно число през втория пик на четвъртата вълна ще бъде между 2-2,20. 
 
Проф. Витанов представи и прогноза за 14-дневна заболеваемост спрямо 24.09, където само областите Плевен, Добрич, Смолян и Кърджали няма да попаднат в "червената зона".
Още по темата
 
Той допълни още, че България все още е на повърхността, защото София-град и Пловдив още не са оцветени във виолетов цвят. 
 
"Скритата заболеваемост бива два вида. Миналата година тя беше на безсимптомните. Тази година се появи нов феномен. Хора със симптоми, които не се регистрират, особено младите. Той се прояви в края на август. През лятото процентът на заболелите се вдигна, защото пристигнаха множество хора от чужбина, които си изваха заразени, както и такива туристи. Нормално е да се вдигне вълната", допълни Витанов.
 
Според него присъственото обучение и връщането на хората по офисите ще окажат влияние. 
 
Математикът сподели още, че получава заплахи за убийство, но не е сигнализирал полицията. 
 
"През април 2020 г. имаше човек, който каза, че вирусът си има помагач. Срещу този човек се вдигна страшен вой още тогава. Народът, политиците и журналистите бяха излъгани от хора, които твърдяха, че COVID-19 е безопасен и видите ли нищо няма да стане", допълни той.
 
Витанов смята, че през пролетта на миналата година на 25% от хората е внушено, че вирусът не е толкова опасен и заради тяхното поведение сега говорим за 20 000 починали.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
311
0
 
0
 
! Отговори
Арести за мафиотите преди 2 години
над 6 000 000 в България са жертвите на медицинската мафия..Всички здравно осигурени се следят и ограбват ежемесечно с точно определени суми до 1/3 от мизерните пенсии прибират наглите бандити .Колкото по вече и по трайно болни има толкова мед мафиотите повече милиарди ограбват от бедния Български народ. Милиони се отравят с НЕГОДНА за пиене вода от чешмите и НЕГОДНА За пиене вода бутилирана продавана в магазините.РЗИ провежда ХЛор токсичен терор.
310
1
 
1
 
! Отговори
Fenb преди 2 години
Витанов, смешен и жалък ***...винаги може играейки си с числата да кажем - "загубихме над 100000 души за една година, колкото един голям град и т.н...." и дефакто толкова и умират годишно, от неща, които може да бъдат предотвратени, но улисани в новия вирус, другите болести и проблеми не ни интересуват....
309
1
 
0
 
! Отговори
omg преди 2 години
Наблюдатес, сигурно и до крематориума ходиш да броиш също така?Би ли споделил с нас твоите наблюдения- би било интересно за всички. Кой ден колко погребения преброи например
308
2
 
2
 
! Отговори
хахахаха преди 2 години
Тоя дори не е математик, а физик. Другата врачка и тя- информатик и управлява проекти за платформи за дистанционно обучение- ясно защо е най- "загрижен" за учениците. Врачки и ясновидки- какво общо имат с медицината????????
307
1
 
1
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
Аз чета вестници просто за да видя за какво се говори. Някои повтарят лъжи без лоши намерения и затова . . . И така: Аз отивам на гробищата и броя погребенията когато няма пик на вируса и сравнявам с погребенията когато няма пик на вируса. Не съм забелязал видима разлика . . .
306
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя витанов се върна от конференцията, платена му от ковид мафията и с устрем се нахвърли да лъже. Явно доста е стимулиран финансово.
305
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
20 хиляди губим на месец млади и здрави на концесионираното летище. бягат от тука с 200 както е казал поета щото е по хубаво да слугуваш на чуждите мутри и да живееш като човек от колкото да те дерат българските дерибеи и да живееш като скот докато някой друг скот я те премаже на пешеходна, я си изпробва лекарската степен върхи теб, я хвърли око на имуществото ти. та тей витанков.
304
4
 
4
 
! Отговори
!!!! преди 2 години
ВИДОВДЕН ЩЕ ДОЙДЕ!!!! И ЗА МАТЕМАТИЦИТЕ!
303
3
 
5
 
! Отговори
?!?!? преди 2 години
Тея математици са за затвора! Отдавна ни е писнало да ни погребват за щяло и за нещяло! Я кажи господин математик, колко ще бъдат коствените жертви в следствие на *** ВИ МЕРКИ ?!? Защото има такива и те ще бъдат повече отколкото преките жертви на вируса! *** мръсни! Отдавна е ясно, че последното нещо, което ви интересува е здравето на хората!
302
1
 
3
 
! Отговори
Me преди 2 години
Чудно ми е хората, които смятат че статистиката ги лъже - ходят да броят трупове и смъртни актове ли? От къде взимат достоверна информация? От къде ако не от НСИ може обективно да се разбере някаква статистика? Данни като смъртност е доста трудно да бъдат фалшифицирани на такова ниво. Те все пак са и проверяеми, няма как да го объркаш или да го замажеш.
301
3
 
6
 
! Отговори
много е тъпо преди 2 години
вдичко казано от този високомерен професор.Според него всички починали са само покосени от Ковид.Това е толкова брутална лъжа,че не си струва да се коментира.Хората умират от всякакви болести,лишени от елементарна здравна грижа.Подло е да се спекулира по този начин,но е добре,че хората са наясно с всичко.Личи от коментарите.
300
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ме- чети си ти там стъкмистиката.Тя е точно за такива като теб!
299
1
 
12
 
! Отговори
Военен брокер преди 2 години
Вяка година губим 40 хиляди-с толкова намаляваме от мизерия и корупция.Но за корупцията и крадливите политици и мутрите зад и пред тях и тези ,които разграбиха държавата ваксината е "хоспитализация" в затвора и кожени ваксини от съкилийниците им.
298
4
 
8
 
! Отговори
ЗАДник преди 2 години
Абе хора,вие *** ли сте или не виждате,че световните *** са обявили война на цялото население!?Само едно се чудя.Защо ги чакаме,а не ги разпънем по площадите и не ги затрием?
297
8
 
4
 
! Отговори
Ме преди 2 години
За всички, които мислят че е обикновено грипче и че не се умира от него - посетете страницата на НСИ умирания в българиа по седмици https://nsi.bg/bg/content/18121/basic-page/умирания-в-българия-по-седмициТам ясно се виждат пиковете на смъртност сравнен с предишни години
296
1
 
3
 
! Отговори
al преди 2 години
не сме я загубили , във "войната" със САЩ те загубиха 690 000 души , значи логично е ние да сме спечелили
295
7
 
0
 
! Отговори
ааа преди 2 години
Лекарите са виновни за хематома в мозъка на детето ли ?
294
2
 
12
 
! Отговори
arsenalfc преди 2 години
Гадина долна! ***! В БГ всички само почиват от КОВИД вече! 2,5млн българи изгонихте вие, това е война! И ще продължава народа да се маха, заради вашата некадърност! Накрая ще си остане ВИЕ и вашата статистика!
293
1
 
3
 
! Отговори
оффф преди 2 години
20000 за 3 години.
292
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това пиянде се видя, че от прогнози не разабира, от математика не разбира, сега и от история не разибира. През Втората Световна са избити над 100 милиона, той тръгнал да ми прави сравнения със 20 хиляди за две години, аре бегай си допий в БАН и да си легаш...