Д-р Николова: Само 26% от COVID леглата в София са свободни

По думите й трябва да се спазват поне елементарни мерки
22 сеп 2021 10:35, Нели Христова
68
Д-р Николова: Само 26% от COVID леглата в София са свободни
Снимка: БГНЕС

В момента имаме само 26 % свободни COVID легла за София. Откакто се произвеждат ваксини от всички заболели в столицата едва 13 имунизирани са влезли в болница. Това е достатъчен показател, че ваксините действат. Това обяви пред NOVA  д-р Гергана Николова, член на БЛС.

По думите й трябва поне да спазваме елементарни мерки.

„Дистанция и маска, която да покрива носа и устата, а не да виси като пиратска обеца или като вратовръзка”, уточни лекарят. Тя разказа и за пореден случай на неспазване на мерките.

„Вчера положителен пациент е отишъл на екскурзия с 25 пенсионери. Не се чувствал добре, но въпреки това се е качил на автобуса. Все още не е ясно колко от хората са се заразили. Задавам си въпроса кой разреши 25 души да отидат на екскурзия?”, каза още Николова.

И допълни, че друг много сериозен проблем у нас са неработещите COVID зони.

„Няма достатъчно специалисти. Изпращаме пациентите в тези зони и там има само лаборант, който им прави тест. Няма кой да изпише безплатна терапия, както беше обещано”, коментира общопрактикуващият лекар.

Според учителя Петър Велков скритата заболеваемост е наистина драстична.

„Все повече хора си купуват тестове от аптеката и не влизат в системата. Имаме тотално неспазване на мерките и нисък ваксинационен процес. Това е притеснително. Няма как да се справим с вируса поединично. Покрай сухото ще започне да гори и мокрото. Имам познати лекари, които изнесоха пандемията на гърба си. Те са отвратени от това, което се случва. Всекидневно умират между 50 и 100 души. Започваме с лека ръка да затриваме населението. През уикенда починаха две деца на 7 и 9 години от коронавирус”, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
13
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 2 години
На лекарите не ни е работа да съдим хората, а да ги лекуваме според знанията и уменията си. Бедни, богати, умни, глупави - всички са пациенти в един момент. Когато започнем да ги поставяме в категории и да се отнасяме с тях според статуса им - богат, глупав или ваксиниран, тогава спираме да сме лекари и се превръщаме в нещо друго. Д-р Николова, ОПЛ и член на БЛС е нещо друго.
12
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Откакто се произвеждат ваксини от всички заболели в столицата едва 13 имунизирани са влезли в болница. " Ех ако можеха антиваксърите да боравят с информация и цифри ама то се иска мозък.
11
5
 
7
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Спорните зали са готови. Вадете походни легла, изкарвайте чувалите и палете камионите. Пейките по-късно ще бъдат дигнати. Перкел каза,че очаква между 60-80 милиона умрели от кровид в Европа. Извикайте и мотафа да ни чете опело. Умрелите деца са от един етност,които практикува инцест така,че смех. За 2 години почти имало починали деца видиш ли те са застраховани. Никой не е вечен тук ,а е гост.
10
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като си правят домашни тестове и не влизат в болница т.е. лекуват се вкъщи с какво натоварват болниците? Или са ви малко бройките по които да плащат по пътеката? Не е ли на първо място доболничната помощ да лекува и едва тежките случаи да стигат до болници? Нали затова са ДКЦ-тата и общо практикуващите лекари?
9
13
 
4
 
! Отговори
Анонимем преди 2 години
Лекарите да питат дали е ваксиниран пациента, като каже ама аз съм умен антиваксър, да го пращат към организацията на умните антиваксъри да го лекуват там.
8
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още ли пишем за грипа, фейк.бг?
7
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неваксинираните да се лекуват вкъщи.
6
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурни ли е шелаеятт, че от корона починаха децата? В една друга статия на вашия сайт пише, че едното дете е с хронично неврологично заболявания, а другото с тежка форма на анемия. Даже в смъртния акт на детенцето пише, че е починало от анемия. Но не, ковид трябва да е.
5
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много повече починали ваксинирани има,един комшия преди да се боцне два пъти беше здрав кат бик,после сложи иглата и едва оцеля от двустранна бронхопневмония!!
4
4
 
13
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Тая медийна звезда докторицата халипава, кога лекува пациенти, като е все по медиите... Дърта мазна пасавретина...
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Заразявайте Дежурният герботрол с дежурната опорка.
2
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не започнахте да публикувате статистика за ваксинираните от самото начало? Защо чак сега ни се каза, че са починали 60 ваксинирани? Защо ни се подават разхвърляно частични данни? Да не би да ни лъжете.
1
2
 
8
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Купувайте още легла 50 лв. парчето :)))