Болниците са пълни с COVID пациенти, ваксинираните там са малко

Децата също се разболяват, но са малко и карат по-леко, обясни лекар
24 сеп 2021 08:37, Петя Славова
106
Болниците са пълни с COVID пациенти, ваксинираните там са малко
Снимка: БГНЕС

В разгара на четвъртата вълна на коронавируса сме. Броят на починалите е висок и днес, а как се справят болниците коментира  проф. Николай Младенов - началник на клиниката по анестезиология и активно лечение в Аджибадем Сити Клиник (УМБАЛ Токуда).

 "Разполагаме, според стандартите, които са отпуснали от Министерството на здравеопазването, с 55 легла за по-леко болни от ковид и 10 интензивни легла, като в момента бройката в нашето отделение е на 100% запълнена", обясни той пред БНТ.

Само един пациент е ваксиниран и е прекарал втори път ковид, но няма ваксинирани пазциенти в интензивното отделение. Според проф. Младенов лошата експертиза и противоречивите мнения влияят негативно на ваксинационната кампания.

Още по темата

  "Статистически е доказано, че ваксинираните пациенти прекарват с 90% по-леко сътоветното заболяване, отколкото неваксинираните. Говорим за нов вид вирус, тоест, мутация, което довежда до 60% по-лесна заразяемост в домашни условия, отколкото при предните мутации", каза той.

Според проф. Младенов най-тежката вълна на заразата е била през ноември и декември миналата година. В момента делта вариантът наподобява повече грип, което обърква хората. "Рискът идва от факта, че навлизаме в сезон, в който започваме да се затваряме повече в закрити пространства", обясни той.

Деца също се разболяват от коронавирус, но са малко и карат заразата леко.

 "Причинява заболяване при децата, но за щастие при тях все още смъртността е почти нулева. Това показва, че новият щам има нова дистрибуция във възрастовите групи - преди заразените деца бяха по-малко, новият щам поразява и тях но за щастие те преминават в по-лека клинична форма", допълни проф. Младенов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
2
 
8
 
! Отговори
Манипулация преди 2 години
Само 10 интензивни легла, а иначе болницата е препълнена. Долна манипулация!
65
4
 
6
 
! Отговори
Ганьо преди 2 години
До Смях! Над 20 000 са починалите у нас. И вървим с бодра крачка като минали години, да няма места в болниците и да четем как хора умират на стълбите пред болницата или в домовете си. Вече четохме такива новини, как яко мрем и се каним да повторим, понеже то нали е само грипчИ. Сега кажи как се наричат хора, които се смеят на чужда смърт и я омаловажават?
64
4
 
15
 
! Отговори
Майна преди 2 години
Във ваксинирана Америка в момента има по 120 000 дневно Новозаразени! Повече от преди да почне ваксинацията.
63
2
 
4
 
! Отговори
Ганьо преди 2 години
До 999 Ваксината пази 5-6 месеца. У нас се готви също бустерна доза. Следете новините.
62
7
 
9
 
! Отговори
Смях! преди 2 години
Сметнете за какви болници става дума, да не могат да поемат няколко души с настинка и главобол!
61
3
 
16
 
! Отговори
999 преди 2 години
АКО СЪМ ВАКСИНИРАН М.МАРТ - ДОКОГА СЪМ ЗАЩИТЕН?!?! ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ ВАКСИНИРАМ М. ОКТОМВРИ ИЛИ НОЕМВРИ? КОЛКО Е ТРАЙНОСТТА НА ВАКСИНАТА?! ОТГОВОРЕТЕ, ЛЕКАРИ!!!
60
9
 
10
 
! Отговори
Ганьо преди 2 години
До Анонимен Ваксините не заразяват с ковид. Имунитет се изгражда 2 седмици след поставяне на втора доза от ваксината (ако е двудозова). До тогава човек е уязвим да се зарази. После вече според зависи от ваксината, е защитен над 99-95% от заразяване. Умните хора в тази държава се ваксинираха. Чалгарят, дето виеше срещу ваксините, хубаво виеше, но и той е ваксиниран. Антиваксърите ви правят на ***. За да гласувате за политици. И да плащате за фалшиви сертификати.
59
5
 
8
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Излиза, че болниците са пълни предимно с НЕваксинирани, а с Преболедували - колко и с Ваксинирани - колко?! Кога са преболедевали и кога са ваксинирани ?!Защо не давате инфо?! Не е трудно!
58
8
 
2
 
! Отговори
До всички малоумници преди 2 години
Ако подръжниците на теорията, че ваксините са създадени с цел да намалят населението на Земята, защото така са решили шепа хора, които управляват Света, наистина ли мислите, че ще се измъкнете от техния план ??? Наясно ли сте, че откакто се появиха мобилните телефони заболеваемостта от онкологични заболявания се удвои. Защо никой не се е отказал да ползва мобилен телефон, след като няма проучвания какво ще се случи след 10-15 години на този, който го използва?
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
колко да са малко 70 % има няма .
56
7
 
4
 
! Отговори
Антиваксър преди 2 години
Хич не ми пука за умрели и болни. Аз няма да си затварям кръчмата. Мераклии за ядене и пиячка винаги има. Докато измрат аз ще съм бая богат.
55
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И чалготеките също са пълни.Ама на кого му пука?Мазния Алибегов нали е на първа линия на протестите срещу мерките.
54
2
 
6
 
! Отговори
Ганьо преди 2 години
До Анонимен Не бе душко, аз ти говоря с цифри, а ти ми говориш с Една Жена ми каза. Защото няма какво друго да направиш. Така че то си личи кой е ***. Доста. Я кажи, да не си лекар? Цената на фалшифите сертификати е между 200 до 600 лв . Хубави парички са. Що лекари тарикати се изхитриха да лъжат хората да не се ваксинират, в името на едните пари в джоба си. И после, да умират по болниците. Нали първо са си платили за фалшификат.
53
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Само един пациент е ваксиниран и е прекарал втори път ковид", моля да изтълкувате това! Аз го приемам като, един пациент е бил заразен с ковид чрез ваксината и сега се е заразил отново. Вие как го тълкувате?
52
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До *** Аз ти говоря за фактите, ти ми отговаряш за мерките. Сменяш темата когато не ти е изгодно, тролю.
51
2
 
1
 
! Отговори
Васко преди 2 години
А колко от тези в болниците са пребуледували предишните "вълни"? За да има възможност за сравнение кое е ефективно - ваксината или естествения имунитет. И това "единици са ваксинирани" нищо реално не означава. Колко на 100,или на 1000. Мерната единица е важна.
50
8
 
10
 
! Отговори
Ганьо преди 2 години
До Анонимен 61. Значи си ***, защото именно във ваксинираните държави вече падат всички мерки, с изключение на мерките за неваксинираните. Там на неваксинираните им налагат зверски глоби в размери на хиляди евра. А и у нас при все фалшивите сертификати е ето така: починалите от ковид, които са с ваксина са 0,67% от всички починали. Това са само 64 човека. На фона на 9494 (това е четири цифрено число) умрели неваксинирани за същия период. Аман от антиваксърски ***, чели-недочели.
49
4
 
9
 
! Отговори
Ганьо преди 2 години
До 56 Когато на някой не му пука за чуждия живот до степен да оправдава чужда смърт, това как се нарича? Сега ми обясни ти защо оправдаваш чужда смърт? Кой ти е дал такова право?
48
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ***.ьо - Аз пък чух, че в най-ваксинираните държави има най-много новозаразени от месеци насам, че имат в пъти повече случаи от миналата година по това време, и че в повечето държави където се ваксинира ударно 2/3 от починалите за цялата "пандемия" са след началото на якото боцкане. Данните от цялата планета ми казаха.
47
2
 
8
 
! Отговори
мими преди 2 години
До Анонимен да ,но са го преболедували по твоите думи. Много са и са го преболедували.Естественият имунитет е по-траен.