Кацаров: Ваксината ни пази да не умрем, а не да не боледуваме

Учениците ще са в класните стаи до последно
Обновена: 25 сеп 2021 12:50 | 25 сеп 2021 10:32, Камелия Цветанова
255
Кацаров: Ваксината ни пази да не умрем, а не да не боледуваме
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ваксината ни предпазва да не боледуваме тежко, да не умрем. Хазартно отношение към живота е, ако при тези числа не се ваксинираш. Дори хората само над 60 години да се ваксинират масово, аз съм готов да отменя всички мерки, защото смъртността е там. Смисълът на третата доза е да подобри имунната защита, което да доведе до по-малък брой болни и до по-малък брой починали, прилага се след като са изминали 6 месеца след завършен цикъл на имунизация. Това заяви  министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров пред БНТ.

По думите му присъственото обучение ще продължи до края на учебната година, освен ако не навлезем в тъмночервената зона.

"Ако се ваксинираме масово, присъственото обучение ще остане за всички деца. Продължава при децата да протича по-леко заболяването. Относно случаи на смъртност при деца, те са с тежки увреждания", допълни министър Стойчо Кацаров.

Според него се поставя трета доза на "Пфайзер", защото те са напреднали в изследванията, министърът отрече да има търговски или политически причини в избора.

"Възможно е някой да си е слагал трета доза, но тя не е регистрирана в системата, формално е нарушение на правилата. Цялата организация за поставянето е осигурена, призовавам всички да го направят. Случаите на тежки усложнения са изключителна рядкост, всяко лекарство може да даде странична реакция. Преобладаващият щам е Делта, извършват се проверки на заведенията, набелязват се определени обекти. И най-добрият контрол няма да е успешен, ако самите хора отказват да участват, не е нужно да се гоним. Няма паника и хаос, разкрити са необходимите легла, създадена е добра организация, има лекарства", добави Стойчо Кацаров.

Той коментира, че в момента се изписват лекарства за домашно лечение на COVID-19.

"Става по-бавно, отколкото ми се иска, има политическа намеса, опит да се саботира процесът. Очевидно е, че има разпореждане към кметове на общини да се въздържат и да не допускат общински ДКЦ-та да сключват договори за разкриване на COVID зони", каза още Стойчо Кацаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още по темата: Кацаровкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
1
 
28
 
! Отговори
гост преди 2 години
До Кармен ЗлатареваТочно онази вечер по БНТ Новините дадоха репортаж за болницата ако не лъжа в Ихтиман. В Ковид реанимацията имало само 6 души, които са с две дози ваксина. Едната жена от тези бройки починала. Лекарите вдигаха рамене и се чудеха, че не било възможно! Явно било имало нов щам.
162
1
 
23
 
! Отговори
АК преди 2 години
Леят крокодилски сълзи за умиращите пенсионери - пенсионната реформа в ход.
161
0
 
28
 
! Отговори
Intel Inside преди 2 години
Точно пенсионерите не могат да хванат насила за ваксане. Имат си вече пенсия и са независими от рекета на работодатели и държавата. Работещите да му мислят дали да избират работата или живота.
160
0
 
16
 
! Отговори
Браво 183 преди 2 години
Много точен коментар с лека ирония въпреки сериозността на ситуацията която масата не разбира! Много дълбоко мислиш,браво! Това е истина но горките вярващи на системата хорица, не осъзнават как дявола ги вслкарва в кошарата!
159
16
 
5
 
! Отговори
Кожухарова преди 2 години
Кацаров не е лош. Харесва ми. Много по-добре се справя с корона кризата от Ангелов. Аз съм по убеждения гербаджийка, защото харесвам Бойко Борисов като политик, но политиката в здравеопазването на ГЕРБ изобщо не беше успешна.
158
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
6 починали с две дози от 99 починали???
157
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз придобих имунитет чрез боледуване, но все още точат лиги да ме боднат. Огромното количество антитела, които имам не ги спира. Казват- Ще го изкараш леко. Благодаря много, че сте толкова загрижени, изкарах го леко
156
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тогава за какво е сертификатът? Единственото за което се сещам е- да бъдат неваксинираните натиснати да се ваксинират.
155
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните умират запазени
154
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
абе ти ходи се ваксинирай ,после *** от ваксината и оди при Кацаров да си търсиш правата и свободите.Не благодаря за отровните ваксини нътъпкани с отровен и гнусен коктейл от сатанистките слуги на Бил Гийтс ,който пък е слуга на извънземните и Сатаната.Не мерси .Предпочитам си ковида вместо тази отрова в изпитателен срок.Слава Богу ,че така мислят и останалите 80% неваксинирани граждани!Казах!
153
3
 
31
 
! Отговори
Кирчо и Кокорчо преди 2 години
Внимавайте ако сте решили да гласувате за Кирчо и Кокорчо и партита им ПП (продуктово позициониране), да не се окаже, че ви ваксинират задължително. Така де, принудително
152
0
 
5
 
! Отговори
що за ваксина преди 2 години
До Кармен ЗлатареваМарин Бодаков е бил ваксиниран
151
1
 
22
 
! Отговори
Завистливия преди 2 години
Брей, какъв бисер се пръкна от Кацата. Как не се сетихме по-рано, та и нас Главната фуражка да ни повиши от фелдшер в зам.министър. Най-малко!
150
1
 
16
 
! Отговори
до 173 от славянин преди 2 години
Здравотворното хранене не се учи от кампании и джипита, а от съответната литература по въпроса! Ако ти чакаш джипито ти да те научи на здравотворно хранене значи ли от алтернативно надарените!
149
0
 
29
 
! Отговори
Socrat преди 2 години
Предполагам, че следващата "кацарка"* ще гласи нещо от сорта на: "Ваксината ни пази да не мрем яко, а не да не мрем въобще" * кацарка - ковидарска словоформа, формирана под натиск на базата на псевдонаучна мантра, която най-често се употребява от висшестоящо лице с пропагандна цел.
148
0
 
39
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 2 години
"Ваксината ни пазела да не умрем" - така ли!? Я дайте ако обичате статистика колко вече ваксинирани починаха?
147
1
 
23
 
! Отговори
що за ваксина преди 2 години
Е що за ваксина е това бе, нали си доктор уж?
146
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 173 "яденето на месо с хормони и антибиотици, пушенето, алкохолът, хидрогенираните мазнини в храните... сигурно и те ни пазят да не умрем?" Ами, то и за това има информационни кампании, но тия, които сте стъпвали при ДжиПито през 2003та за последен път, откъде да го знаете?
145
0
 
16
 
! Отговори
поета преди 2 години
До Анонимен " Не ми говори за света,а прочети какво казва Д. Милтън в "Изгубения рай"......."...и твърде късно научи...че когато хиляди грешат,един е често прав...".
144
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горенето на боклyка на Европа, липсата на средства у повечето от пенсионерите за лекарства, яденето на месо с хормони и антибиотици, пушенето, алкохолът, хидрогенираните мазнини в храните... сигурно и те ни пазят да не умрем?