Кацаров: Ваксината ни пази да не умрем, а не да не боледуваме

Учениците ще са в класните стаи до последно
Обновена: 25 сеп 2021 12:50 | 25 сеп 2021 10:32, Камелия Цветанова
255
Кацаров: Ваксината ни пази да не умрем, а не да не боледуваме
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ваксината ни предпазва да не боледуваме тежко, да не умрем. Хазартно отношение към живота е, ако при тези числа не се ваксинираш. Дори хората само над 60 години да се ваксинират масово, аз съм готов да отменя всички мерки, защото смъртността е там. Смисълът на третата доза е да подобри имунната защита, което да доведе до по-малък брой болни и до по-малък брой починали, прилага се след като са изминали 6 месеца след завършен цикъл на имунизация. Това заяви  министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров пред БНТ.

По думите му присъственото обучение ще продължи до края на учебната година, освен ако не навлезем в тъмночервената зона.

"Ако се ваксинираме масово, присъственото обучение ще остане за всички деца. Продължава при децата да протича по-леко заболяването. Относно случаи на смъртност при деца, те са с тежки увреждания", допълни министър Стойчо Кацаров.

Според него се поставя трета доза на "Пфайзер", защото те са напреднали в изследванията, министърът отрече да има търговски или политически причини в избора.

"Възможно е някой да си е слагал трета доза, но тя не е регистрирана в системата, формално е нарушение на правилата. Цялата организация за поставянето е осигурена, призовавам всички да го направят. Случаите на тежки усложнения са изключителна рядкост, всяко лекарство може да даде странична реакция. Преобладаващият щам е Делта, извършват се проверки на заведенията, набелязват се определени обекти. И най-добрият контрол няма да е успешен, ако самите хора отказват да участват, не е нужно да се гоним. Няма паника и хаос, разкрити са необходимите легла, създадена е добра организация, има лекарства", добави Стойчо Кацаров.

Той коментира, че в момента се изписват лекарства за домашно лечение на COVID-19.

"Става по-бавно, отколкото ми се иска, има политическа намеса, опит да се саботира процесът. Очевидно е, че има разпореждане към кметове на общини да се въздържат и да не допускат общински ДКЦ-та да сключват договори за разкриване на COVID зони", каза още Стойчо Кацаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още по темата: Кацаровкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
1
 
28
 
! Отговори
Козел-Шекел преди 2 години
Бе ей ! Сезонът свърши. Гърцията вече не е актуална. време е да се затварят буркани и да се приготвят джибрите. какво сте тръгнали да се изследвате,,та да вдигате числото на "положителните проби". Хипохондрици такива!!!! Кихнал,покашлял,вдигнал малко температура и....хайде в Ковид-отделение,или в частна лаборатория.... а там,разбира се те диагностицират с ковид. Щото пътеката е 1200 лв. Айде спрете се,пък да видим дали още утре Козелът ще изквичи ....няма болни,ама има скрита заболеваемост.
142
2
 
43
 
! Отговори
Уау преди 2 години
А къде остана с0noливата лъжа "ваксинирайте се, за да предпазите своите близки"? То ние отдавна знаем, че ваксинираните не предпазват никого освен себе си, на се чудя какво ви накара да го признаете публично.
141
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако е така защо тази агресивна кампания? След като наваксаните остават заразни и няма така да се изкорени епидемията, няма никакъв смисъл да се принуждават останалите да се *** и те. Не вярвам, че на тия отгоре и грам им пука за моето здраве, така че и тоя аргумент отпада
140
40
 
2
 
! Отговори
Безнадежден преди 2 години
Няма надежда за тоя народ. Единственото, в което вярва е, че някой го лъже и иска да го унищожава. Сами ще се унищожите.
139
0
 
36
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Само преди месеци ни лъжеха, че ваксините от различен вид не се смесват. Сега очевидно лобито на Пфайзер изтласка другите и се оказа, че правилната ваксина е тяхната. Браво след като получиха милиарди от правителствата сега е време да върнат нещо по веригата.
138
0
 
23
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Лъжат !!!!!!!!
137
0
 
20
 
! Отговори
Бил Гейтс преди 2 години
Кацаров трябва да оправдае парите, които взима от мен и за да отърве ваксинация с моите инжекции, както знаете кой не е боцнат с файзер. Кацаров ще трябва да се ваксинира с файзер ако се провали да ви убеди да се ваксинирате. Всички трябва да се ваксинират с моите инжекции защото в тях се съдържа микрочип за реализация на транзакции с моята нова криптовалута, която ще бъдете принудени да използвате.
136
3
 
29
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Така ли? Интересно как всички останали ваксини ни предпазват и от самото боледуване!?И ваксинирани, всеки в даден момент ще умре, но е крайно безотговорно да се говори за смърт при смъртност от 0.02% що се отнася за китайския грип..
135
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коя друга пандения е продължила 2 години? При коя друга пандемия е имало безсимптомно болни? При коя друга пандемия е имало протести за това, че правителството "се грижи" за хората си? Aре да отговаря някой ваксър.
134
0
 
35
 
! Отговори
уф преди 2 години
Стойчо Кацаров е лъжец! Не му вярвайте!
133
37
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясно е, че поради на никого неразбираеми причини, българите държат да придобият имунитет срещу ковид чрез боледуване , а не чрез ваксинация . Вероятно повлияни от нарцистични, алчни, долни мангъропитеци. Така или иначе светът избра ваксините.
132
2
 
28
 
! Отговори
do 104 преди 2 години
Супер е, че добре си усвоил официалната пропаганда. Тоя вирус го изкарахте по-зле и от ебола, а очевидно не е така. Спрете се!
131
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ефективността на тези ваксини е 95%. Т.е. винаги има 5% които ще си разболеят тежко. За сравнение противогрипната пази между 30 и 40%. Какъв е проблемът нз. Няма, не съществува ваксина, която да пази 100%
130
1
 
26
 
! Отговори
Ганьо преди 2 години
Истината Ви казвам, Вие вЕрвайте, първата истина беше репортажите от Ухан, как хората падат като пилци по улиците и пърхат като ударени с ток, втората истина, че ще ни затворят, ама само за 2 седмици, следващата истина, ваксината пази 101%, сега следващата истина, не пази от разболяване, а от смърт, аланкоолу, нищо не може да ни предпази от смърт, всеки роден от майка е обречен на смърт, сега 2-3-4-5 бустерни дози...
129
1
 
40
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Първо беше - ваксината ви пази от заразяване, оказа се лъжа! След това беше - ваксината не ви пази от заразяване, но ви пази от разболяване, пак се оказа лъжа! След това беше - ваксината не ви пази от разболяване, но ви пази от хоспитализация, пак се оказа лъжа! След това беше - ваксината не ви пази от хоспитализация, но ви пази от смърт, пак се оказа лъжа! Накрая за последно ще ни излъжат - ваксината не ви пази от смърт, но ви пази от попадане в ада след смъртта!
128
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако се замислим малко, има поразителна прилика между ковид-ваксините и търговските продукти! Единствената разлика е, че тези т.нар. ваксини се рекламират от политици. Следователно, последните са един вид търговци. Някои доктори и административни медици - също!!
127
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що триете бе? Да не би да лъжа, че Стойчо не е в час с цялата история? Говори за ваксиниране и ЗНАЕ, че не е прав!
126
0
 
22
 
! Отговори
Е, па... преди 2 години
Имам такава дилема - ако се заразя, не знам как би протекла при мен болестта. Ако се ваксинирам, също няма как да знам какво би могло да ми се случи като реакция. След като независимо дали съм ваксиниран или не, аз бих могъл да се разболея, както потвърждава и министъра на здравеопазването, то кой вариант да избера??? И в двата случая бих могъл да се разболея, и двата случая бих могъл да умра, и в двата случая бих могъл да оздравея. Хипотетично. Иначе, вече го изкарах. Питам в случай, че не бях.
125
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти не си ли в нея?Я кажи ми облаче лв сиво,ти пък де си пило?
124
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами то това искат,да скочим,за да имат причина да ни бомбят