Протести в Европа заради Covid сертификатите

Шествия имаше по улиците на Париж, Рим, Хага
25 сеп 2021 22:49, Анисия Иванова
106
Протести в Европа заради Covid сертификатите
Снимка: БГНЕС

На различни места в Европа днес се проведоха протести заради въвеждането на задължителни имунизационни паспорти.

Десетки хиляди души за поредна 11-а събота протестираха в цяла Франция срещу здравния пропуск, въведен от правителството за овладяване на пандемията от КОВИД-19, предаде Франс прес.

В Париж, където беше предвидено хората да се съберат на четири шествия, демонстрантите излязоха още следобед на улиците. Общо между 60 000 и 80 000 души трябваше да се мобилизират в 185 шествия в цяла Франция, което бележи определено отслабване на протестите в сравнение с началото на протестното движение, започнало в средата на юли, съобщи БТА.

Демонстрантите бяха 80 000 преди една седмица, 121 000 предната седмица и 237 000 на 7 август.
Задължителната ваксинация срещу КОВИД-19 бе въведена във Франция в средата на септември за 2,7 милиона души, заети главно в здравния сектор: медицински персонал, служители в старчески домове, лекари на свободна практика, домашни помощници, служители на екипи на бърза помощ, но и за пожарникари.

Около хиляда жители на Рим протестираха срещу електронните Covid сертификати. От импровизираната сцена оратори призоваха да бъде защитена свободата и да не се използва здравеопазването като прикритие за въвеждане на диктатура.

Демонстрации на противници на системата за електронни сертификати, която действа в Италия от началото на август, се проведоха и в други големи градове на страната. Най-масово е било шествието в Триест с участието на 7 000 души.

Няколкостотин нидерландци се събраха на протест и в Хага срещу въвеждането на Covid паспорт за достъп до барове, ресторанти, театри и други закрити пространства, предаде Ройтерс. Covid -паспортът удостоверява, че притежателят му е напълно ваксиниран срещу Covid -19 или има отрицателен тест. Повечето нидерландци подкрепят въвеждането на паспорта, но основният му опонент е ресторантьорският и хотелиерски бизнес, съобщава БНР.

Властите на Нидерландия въведоха документа едновременно с вдигането на повечето ограничителни мерки в страната, след като 72% от населението са поне с една доза ваксина. Засега маските остават задължителни в обществения транспорт, но учениците вече няма да са задължени да ги носят по време на занятия, отменя се и изискването за физическа дистанция от метър и половина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 78 Вакс ВаксовДоста си зле ! бързо си напиши завещание ако има какво евентуално да завещаваш защото едва ли ще дочакаш коледата и новата година
57
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Леша: Основно австралийските новини гледам. Става страшно там. Подивели са.
56
4
 
17
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Във всички държави процента "ваксинирани" който се обявява е силно завишен. Единствено Австралия има над 50% реално инжектирани и терора започна.
55
2
 
1
 
! Отговори
ГРОБ за ГЕРБ преди 2 години
До до 73Ти ми кажи...
54
13
 
4
 
! Отговори
Вакс Ваксов преди 2 години
Когато фактите говорят,дори и боговете мълчат...само антиидиотите се пенявят..поне докато дойдат санитарите....
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Запозната: Все ще ти види сметката на теб някой. Тогава ще ръкопляскам с кеф.
52
1
 
3
 
! Отговори
до 73 преди 2 години
Колко ли е приятно да живееш в заблуда?
51
32
 
2
 
! Отговори
Запозната преди 2 години
Дано децата на не ваксинираните ги хване вируса и измрат. Тогава родителите ще си отчетат грешката . А г-н Борисов нашият спасител им докара ваксини за всички да ни спаси .
50
27
 
1
 
! Отговори
ГРОБ за ГЕРБ преди 2 години
Антиидиотите умират яко...затова и броя им намалява непрекъснато...днес в България 100% от унрялите са неваксинирани...
49
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие си протестирайте, *** на нас не ни дреме. Изпълняваме план да ви превърнем в роби. Тва е положението-феодализма се завръща. Историята се повтаря отново и отново и нищо ново под слънцето.
48
4
 
29
 
! Отговори
Радо преди 2 години
Браво . Хората виждат чуждата намеса и опита за контрол налаган от шепа самозабравили се империалисти зад океана.
47
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ваксинираш някого е по- цивилизовано от това да утрепеш в газова камера.
46
7
 
39
 
! Отговори
Ую Мую преди 2 години
Идеята тук е съвсем друга и е изпитана от хиляди години.Ваксъри с/у антиваксъри, хаха.Гъливер при лилипутите - едните чупели яйцето от тъпата страна, а другите откъм острата и ето ви война.Разделяй и владей...
45
49
 
7
 
! Отговори
Виж преди 2 години
кво стаа! В края на лятото, преди месец колко са били антиваксърите и колко - СЕГА. Вижте данните за многомилионното население на Франция и ше сфанете ко стаа. Не останаха много антиваксъри. След няколко месеца надали ше остане някой жив от тях и край на манифестациите. Кеф. Светът се чисти от марамунгели. Lol
44
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дай, антивакса! Огън по ваксаджиите! Хи, хи...
43
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори и един смачкан антиваксаджия е постижение за света. А предният коментар озъби двама. Слагайте сега минусчета, пaпyняци да ви преброим колко сте.
42
27
 
9
 
! Отговори
Ха ха... преди 2 години
Антиваксаджиите са се развихрили и запенили и се упражняват в мислене и писане под статията. Споко, не се ваксинирайте да не ви слагат чип, не се къпете и не се мийте да не ръждясате, и не се обаждайте да не си изгубите гласа. Живейте си във вашия свят и не се месете в обществения живот. тЪпири!
41
2
 
2
 
! Отговори
XCX преди 2 години
Искам кът си направя *** да ми се издаде имунизационен пасторт и то пред свидетели.А ако има свидетелки, и те да помагат...Току виж съм заразил тоалетната чиния.
40
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във Великобритания дойде Джонсъновата зима.....................Няма бензин, хляб..............Капитализмът фалира без роби.
39
2
 
23
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
До Тато из Правец- С такива коментари не помагаш много на каузата. Няма как да знаем дали ваксинираните ще измират като мухи. Едва ли това и е целта на ваксините. Въпреки, че главния ваксаджия ясно каза че популацията на земята трябва да се намали с пъти.Има видео за хуманната му мисъл. И едва ли жали милиарди за това си филантропско дело. Но в другата ти част от коментара има повече логика. Имайки предвид как стръвно искат да ваксинират младежи и деца, за които няма никакъв риск от ковид.