COVID-19 погуби над 10 000 за 7 месеца, само 0,77% са били ваксинирани

93% от пациентите в болница не са имунизирани
336
COVID-19 погуби над 10 000 за 7 месеца, само 0,77% са били ваксинирани
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За периода март – септември у нас са починали 10 173 души. От тях ваксинирани са били само 78 души. Това е 0,77% от всички починали, съобщи епидемиологът проф. Мира Кожухарова пред Нова телевизия.

Още по темата


Според нея това е показателно, че ваксините пазят от фатален изход.

„От началото на пандемията България е изгубила 12 деца. Факт е, че 10 от тях са били с документирани придружаващи заболявания”, добави Кожухарова.

Тя добави, че 93% от хоспитализираните с COVID-19 у нас не са ваксинирани.

„В следващите дни и седмици ще станат видими много повече данни относно пандемията у нас. Процентите, които информационният портал показва са само началото. В системата има много данни”, посочи Кожухарова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да мислиш критично не означава да вярваш в конспиративни теории - но означава да не ги отхвърляш като вариант. Да се съмняваш във всичко казано както от медиите, така и от конспиративните теории и активно да търсиш факти и доказателства за аргументите им.
211
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В нормалните страни от години има фонд за пострадалите от ваксини. В България и това няма. Кунчев зове - бодете се наред и дотам. Сега за ковида препаратите понеже се водеха експериментални, убоденият носи цялата отговорност. Ама нали вече уж ги утвърдиха - никой не говори за фонд за пострадали от ваксини. То дори няма регистър за случаите на странични ефекти.
210
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Стига глупости Къде съм казал, че конспираторите са решили да ни гътнат? Те просто искат да правят пари. Те самите може да не знаят какви странични ефекти ще има от ваксините (защото нямат тестовете).
209
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Кампра изследва една единствена проба от ваксината на Pfizer-BioNTech, като използва оптична микроскопия и трансмисионна електронна микроскопия (ТЕМ). След това той сравнява изображенията с тези, които открива в друга научна литература.Той заяви, че е открил "солидни доказателства за вероятното наличие на графенови производни".Без коментар.
208
1
 
0
 
! Отговори
а ти преди 2 години
в 2 изречения, само 1
207
1
 
5
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 години
До Анонимен: Ами то по тази логика, също може да скрият съдържанието на въздуха, водата, храната и технологиите, които ползваме. Ако конспираторите са решили да те гътнат, нямаш никакъв шанс с или без ваксина.
206
0
 
2
 
! Отговори
Научи правопис преди 2 години
Ами да слушаме теб !!! Да се вземе акъл от човек, който в 3 изречения е доспуснал 5 правописни грешки ?
205
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До всички, които мислят, че една ваксина не може да навреди - как има толкова много примери с ваксини, които са навредили? Потърсете за ваксинацията срещу Денга във Филипините. Ваксинират 100,000 деца и ГОДИНА И ПОЛОВИНА по-късно спират ваксините, защото причиняват по-тежко заболяване и има осъдени хора!
204
2
 
4
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 2 години
ваксините са токсични но това пишман докточета няма как да ви го кажат 1во защото не знаят кво има вътре и 2ро са платени от БИГ ФАРМА ...вирусът също е опасен . разбира се това няма кой да ви г обясни ....а пък народа е достатъчно *** да е зацепи кво се случва ...
203
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Стига глупости Не са публикувани всичките съставки във ваксината. Не трябва аз да търся токсикологични проучвания, а фармацевтичните компании трябва да предоставят такива. А то няма такива (има само на мишки). Репродуктивна токсикология? Също няма. Прав си, че всяко лекарство може да навреди - затова има един принцип - лекарство се взима само ако е нужно! В случая за 90% от населението не е нужна ваксинация. До Кривондел - има разлика да изядеш един чипс и да си биеш инжекция в кръвта.
202
9
 
5
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 години
Престанете с глупостите !!! Има ли доказателства, че във ваксините нещо е токсично? Ако има, в кое медицинско издание са публикувани? Или така ти е казала съседката? Какво съдържат ваксините може да се провери в кратката характеристика на продукта. КЪДЕ ГИ ВИДЯ ТОКСИНИТЕ? Няма нито един лекарствен продукт, за който се правят проучвания, какво ще се случи 10 години след неговото приложение. Ти като ползващ мобилен телефон и WiFi, поиска ли доказателства, че няма да ти навредят след 10 години ???
201
0
 
3
 
! Отговори
Кривондел преди 2 години
До Бонго:Много е просто. Над 98% от починалите българи през последните 20 години са били ваксинирани. Срещу туберкулоза. Е и?
200
4
 
2
 
! Отговори
Кривондел преди 2 години
До 216И каква точно химия има във ваксината, която "може да е токсична"? Защото химия, която "може да е токсична" ни заобикаля в ежедневието ни. Във всичко я има. Надали сте спрял да пиете мляко от магазина заради това, че може след 1-2 десетилетия да открият неподозирани странични ефекти от химията в опаковките. Зная, че не сте, защото щяхте вече да сте умрял от глад в свят, изграден от химия.
199
4
 
8
 
! Отговори
IT-спец преди 2 години
гледам ваксарите се опитват да обиждат неваксинираните че били авто-монтьори и касиери в Lidl които били щракали коментарите тук... е как монтьор ще поправя коли и ще цъка коментари по цял ден или пък касиери в Лидл.. аре малко логика, хората тук които пишат коментари са хора които работят на бюро.. та тази теория за Минка фризиорката и Мишо тира чето били щракали коментари неиздържа тук.. тук сем поне средно интелигентни хора + - и повечето са против ваксините... и те така
198
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
(продължение от 215): Вирусът първо влиза в дихателната система и иммунният отговор е първо там. Ваксината отива директно в кръвоносната ти система и се концентрира из различни органи. В нея има химия, която може да е токсична, може да има дългосрочни ефекти, може да е вредна за новородени и т.н. За всичко това трябват множество тестове. Не е баш "ваксината е просто една част от вируса".
197
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Me Не е само малка част от вируса. Има съставки, чиито предназначение е частиците да влязат в клетките, а не да бъдат убити от имунната ни система. Има теория, че подтискат вродената имунна система, за да се случи това. Което може да отключи различни заболявания. Има други теории (също неопровергани) - клетките, които произвеждат spike protein-a са епителните клетки в кръвоносните съдове => иммунната система ги атакува => тромби.
196
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Програмист 212: Не е казал, че до 2 години ваксинираните ще умрат. Но е казал, че ваксинация по време на пандемия е огромна медицинска грешка. Че има риск от поява на по-опасни варианти заради ваксините и Antibody Dependent Enhancement - ваксинирани изкарват по-тежко болестта. Потърси му името просто. После като казва някой, че антиваксърите вярват на конспиративни теории, ето на кого вярват - нобелови лауреати, учени, лекари.
195
1
 
5
 
! Отговори
Me преди 2 години
Добре, ще кажете ли как ваксината може да навреди? Тя нали е малка част от самия вирус? Как така, малка част от вируса е по-вредна и опасна от целия вирус??? Във ваксината има само някякви фрагменти от формулата на ковид, срещу които организма да си изгради имунитет. Това, няма как да навреди. Камо ли, пък да навреди повече от самия вирус.
194
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес от Пфайзер обявиха, че ще трябва ежегодно ваксиниране. Уурраааа!
193
2
 
8
 
! Отговори
бонго преди 2 години
А къде е статистиката за смъртност на ваксинирани, но не от ковид, а от друго - инфаркт, инсулт, белодробна емболия...???