Кацаров: Ваксината ни пази да не умрем, а не да не боледуваме

Учениците ще са в класните стаи до последно
Обновена: 25 сеп 2021 12:50 | 25 сеп 2021 10:32, Камелия Цветанова
255
Кацаров: Ваксината ни пази да не умрем, а не да не боледуваме
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ваксината ни предпазва да не боледуваме тежко, да не умрем. Хазартно отношение към живота е, ако при тези числа не се ваксинираш. Дори хората само над 60 години да се ваксинират масово, аз съм готов да отменя всички мерки, защото смъртността е там. Смисълът на третата доза е да подобри имунната защита, което да доведе до по-малък брой болни и до по-малък брой починали, прилага се след като са изминали 6 месеца след завършен цикъл на имунизация. Това заяви  министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров пред БНТ.

По думите му присъственото обучение ще продължи до края на учебната година, освен ако не навлезем в тъмночервената зона.

"Ако се ваксинираме масово, присъственото обучение ще остане за всички деца. Продължава при децата да протича по-леко заболяването. Относно случаи на смъртност при деца, те са с тежки увреждания", допълни министър Стойчо Кацаров.

Според него се поставя трета доза на "Пфайзер", защото те са напреднали в изследванията, министърът отрече да има търговски или политически причини в избора.

"Възможно е някой да си е слагал трета доза, но тя не е регистрирана в системата, формално е нарушение на правилата. Цялата организация за поставянето е осигурена, призовавам всички да го направят. Случаите на тежки усложнения са изключителна рядкост, всяко лекарство може да даде странична реакция. Преобладаващият щам е Делта, извършват се проверки на заведенията, набелязват се определени обекти. И най-добрият контрол няма да е успешен, ако самите хора отказват да участват, не е нужно да се гоним. Няма паника и хаос, разкрити са необходимите легла, създадена е добра организация, има лекарства", добави Стойчо Кацаров.

Той коментира, че в момента се изписват лекарства за домашно лечение на COVID-19.

"Става по-бавно, отколкото ми се иска, има политическа намеса, опит да се саботира процесът. Очевидно е, че има разпореждане към кметове на общини да се въздържат и да не допускат общински ДКЦ-та да сключват договори за разкриване на COVID зони", каза още Стойчо Кацаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още по темата: Кацаровкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров, да съм ти дал право да ми избираш от какво да мра ? Айде върви на м. си с тази ваксина
202
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този Кацаров трябва да се изчегърта! Той повече вреди, отколкото да прави нещо смислено!
201
2
 
9
 
! Отговори
С преди 2 години
Когато някой ми даде адекватен отговор на въпроса,защо в троянската болница по белодробни болести е пълна с болни хора от корона вирус и всички хоспитализирани са ваксунирани,тогава чак еввнтуално ще си позволя да си помисля за ваксина,до тогава не ме интересуват вашите глупости
200
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А що *** и ваксинирани бе педио
199
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ай стига глупости! Пазела ни да не умрем, а направо да сме безсмъртни. Елексир на живота ще я изкарате тая т.па ваксина.
198
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На някой с име на дърво чинар май чавка му е изпила нещо, вий какво ***, слагай си 10 дози ако искаш, ама недей да поднасяш лъжлива агитация!
197
5
 
5
 
! Отговори
Smallpox преди 2 години
АнтивакСери: Първи стадий протести срещу имунизацията и това, че се нарушават правата на хората с "задължителния" ѝ характер. Втори стадий протести срещу дефекацията и нейния задължителен характер. Следват протести срещу задължителното дишане и хранене.
196
0
 
30
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
Нямал бил финансова изгода от глупостите които прави? Ами това: "Дори хората само над 60 години да се ваксинират масово, аз съм готов да отменя всички мерки, защото смъртността е там.' --- Добре бе Кацаров, защо пропагандата не се концентрира върху тази възрастова група? И да оставите на мира децата и младежите. Възрастните може да са възрастни, но не са глупави. И виждат какви ги вършите, и е нормално да се усъмнят в целите ви и специално в целта на ваксините. Ами несвързаните лъжи на медиите?
195
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ми е известно досега да е открито нещо, което пази хората да не умират.
194
0
 
43
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
Ако не лъжеха непрекъснато Кацаровци, можеше и повече хора да се ваксинират. Ето поред лъжите. 1-Ваксините ще ви предпазаят от заразяване. 2- Ще се заразявате но няма да предавате вируса и няма да ви хоспитализират . 3-ще го предавате ще ви хослитализат но няма да умрете. 4-Ще умирате но по-малко от неваксинираните. 5- Стадния имунитет е 60%. Вече е 70%, Вече е 80% , 90% е , само 100% и то само от ваксинирани. 6-Естествено създадения не се брои. 7-Сезонен грип, няма. 8-Ваксините са доброволни.
193
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слушам го Кацаров днес, пак лъже - В Израел имало много заразени, ама нямало умрели. Има и още как, за последните 28 дни - 650 починали, 90% ваксинирани. Лесно може да се провери информацията. Тука не говорим за многото починали след 2 доза, и след бустерната. Толкова са много, че властите не могат да прикрият данните, давани от хора за техни роднини и приятели. Кацаров изглеждаше на махмурлия сутринта, и лъжеше на килограм.
192
0
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Явор Яворе,вакцинирай се колкото си искаш,ако ще и всеки месец си бий по една,но ги редувай-Пфайзер,Модерна,АстраЗенека,може и Спутник да пробваш.Ти си хипохондрик, така че за теб ще е от полза.Не че ще те пази вакцината кой знае колко,но поне на чист въздух ще показваш носа.Направо ме срази,че почти не излизаше откакто започна короната.Човек,ще загниеш така вкъщи!Живей и се наслаждавай на живота с корона или без.Един път се живее,а когато ти е писано да споминеш нищо няма да ти помогне.
191
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
яворчо плащат ли за агитация
190
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ваксинирайте се(с експериментална течност) за да може да пътувате-кой на този свят повечето на онзи...
189
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Яворчо, доста си наивен моето момче. Ще се върнем към стария живот, ама някой друг път. За съжаление.
188
19
 
2
 
! Отговори
Явор преди 2 години
До Факт е И аз се страхувах да ходя по болници, а и не ми се налагаше. Да чукам на дърво да не ми се налага. Ако е било спешно, е трябвало да отидеш на зъболекар, пич. Пишеш нещо, което е вярно частично, а казваш, че не си ходил на зъболекар. Страх ме беше мен, защото знаех какъв е проблемът, но при спешност, щях да отида на лекар или зъболекар. Откакто почна пандемията почти никъде не бях ходил, а преди нея как се разхождах, спортувах и пътувах. След втората доза ваксина, пак станах активен.
187
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди да му дърпат ушите от ЕС Кацаров твърдеше, че се умира с Ковид, а не от Ковид. Сега обърна палачинката. Ама верно ли е казал "да не умрем". ( Удрям се по челото) :D Този е с отнети лекарски права. Можеше да каже друга дума като починем и щеше да звучи по- хуманно или по- медицински. Ама да каже да не умрем е много каруцарско. :D
186
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички предишни ваксини ни предпазваха да НЕ боледуваме,с изключение грипните щото пак се боледуваше.Тази ваксина за корона не е ваксина след като не предпазва.ТОЧКА
185
1
 
22
 
! Отговори
ovi преди 2 години
Кацар, ваксинирай се ако искаш и по три пъти на ден, се ми е тая. Само не налагай мнение, защото не се отнася за самия тебе. Всеки Човек сам тр да решава кво да си слага и кво -не. Ваксини, лещи, спирали, не се налагай, Кацар.
184
1
 
19
 
! Отговори
Факт е преди 2 години
До ЯворНашия, жертвите от инфаркт, инсулт и онко са в пъти повече. На КОВИД се пишат всички, които не са получили адекватна медицинска помощ и са с друго заболяване. От както има КОВИД аз не съм ходил и на зъболекар, поради неадекватните мерки. Хората по-често умират не от КОВИД, а от мерките срещу него.