Отказвали ли са болници лечение на починалия поп-фолк певец Ангел?

Годеницата му съобщи, че лечебни заведения са отказвали да го приемат
27 сеп 2021 19:00, Красимир Ангелов
264

Едно от популярните лица на поп-фолк сцената у нас - певецът Ангел, почина от коронавирус.

Заради трагичният случай с 36-годишния изпълнител започнаха проверки. За Βulgaria ON AIR директорът на 5-та градска обяви каква е причината изпълнителят да бъде преместен от едно лечебно заведение в друго.

В края на лятото, когато здравните власти обявяват, че отново затягат мерките и затварят нощните заведения в социалните мрежи, поп-фолк певецът изразява своето възмущение за рестрикциите.

Вирусът, с който вече повече от година целият свят се бори, поваля и поп-фолк певеца. Така започва лутането от болница в болница, където Ангел търси вариант да бъде хоспитализиран. Неотлъчно до него е и годеницата му Христина.

Още по темата
"В две болници отива, казва че е болен и не искат да го приемат, изобщо не ги интересува. Защото нямал в момента положителен ПСР тест, това ми го казва той. Остава вкъщи 5-6 дни и накрая се съгласяват само в 5-та градска", каза пред Bulgaria ON AIR годеницата на починалия певец, Христина Пейкова.

Така на 14 септември Ангел е приет в 5-та градска болница с двустранна пневмония.

"След направен преглед, консултация и рентгенография, е установена двустранна, тежка, напреднала бронхопневмония и веднага е бил приет в Ковид отделението. След назначената терапия е имало известно подобрение, но рязко се е влошил на 23 септември сутринта", каза директорът на Пета градска болница д-р Борил Петров.

Въпреки първоначалното подобрение, сатурацията на изпълнителя пада. Затова от здравното заведение решават пациентът да бъде преместен в друга болница.

"Това е принудило нашия екип той да бъде приведен в болница, в която разполагат с интензивни легла, ако се наложи да бъде интубиран", уточни д-р Борил Петров.

Според годеницата на Ангел, новото лечение не е дало резултат.

"Слагат го на кислород, който е на макс. Той ми казва, че това не му повлиява добре и гърлото му гори. Аз звъня в болницата и питам това нормално ли е. Те ми обясниха, че от кислорода лигавицата изсъхва. Аз им казах, че той не може да диша, а те ми отговориха, че това, едва ли не, не ги интересува", разказва още Христина Пейкова.

За Βulgaria ON AIR от ИСУЛ заявиха, че са направили вътрешна проверка. Направените анализи на лечебното заведение не са открили нарушения.

Вижте още в репортажа на Виктор Дремсизов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
3
 
8
 
! Отговори
Бг турчин преди 2 години
Грипа след заразяване показва симптоми до два дни. Настинката причинена от човешки коронавирус до 4 дни. Модифицираната "настинка" наречена Ковид показва симптоми до 10 дни обикновено до 5-7 дни или седмица. Заразения с Ковид има симптоми след седмица или повече. Болен е около 10 дни или повече. След 12-15 дни вече е отрицателен при ПСР но организма е съсипан. Особено белите дробове.
103
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като не е вярвал,като не се е ваксинирал,като не спазвал мерки,не е чудно и странно че е починал.Да се беше ваксинирал сега пак можеше да пише глупости в социалните мрежи и щеше да е жив. Всички хора които отричат вируса и ваксината умират ,това вече е неписано правило.
102
6
 
11
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Аз не знам кой е този, но се питам защо се търси сензация, виновни лекари и виновна ваксинация зад всяка смърт? Ковид убива! И да, не можеш да дишаш! Ако можете да си го представите това мъчение, да не ви стига въздух, ще тичате да се ваксинирате през глава. Колкото дали този човек е бил ваксиниран, от данните в статията е очевидно, че не е. Ваксината придобива максимална ефективност 2 седмици след втората доза. Ако е бил ваксиниран преди 2 седмици, то се е заразил преди това.
101
6
 
7
 
! Отговори
То Ковид преди 2 години
Няма ,не съм ваксиниран и не съм здравноосигурен,ама вие сте длъжни да ме лекувате!Ай сик тир нахали!
100
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 101: Ти ли ще ме разцепеш? Че ти си гей по душа и по з.дник. Ела пробвай.
99
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
антиваксърите да св лвкуват вкъщи - с изпитани за тях методи, а не да ходят по болници. И да плащат сами за лечението си
98
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БС Ваксината ти е платена и с наши пари. Плащаме си здравни осигуровки. Върнете ми всички пари и да не плащам здравни осигуровки до края на живота си и ще си плащам всичко от джоба. Да видим така до къде ще стигнем.
97
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
умирайте българи, писано е, излез извън бг къдет има чист въздух като в дания, и виж разликата ква е
96
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 109 - Защо непременно трябва да е БГ?
95
3
 
5
 
! Отговори
Бay преди 2 години
той не е подозирал нито за миг, че ще го изкара тежко. Вижда се от възмутеното му видео.
94
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според мен лъжат. Няма как с ренгеноеа снимка с пневмония да не го вземат. До последно се е държал и не е искал да влиза в болница. Затова и е умрял.
93
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До КрумСтрашни - Никой не креде. Нашите бизнесмени просто ги оставят. Не можеш да ми кажеш, че човек, който всяка година си купува нов джип мерцедес, сменя S класата на жена си и дава по 120 000 лева, да учи щерка му в топ университет, не може да се бръкне и да направи зпалатите на топ кадрите си по 5-6к.
92
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
много сте зле останалите в бг, ама много зле, не ковид, а фандъка с нейния въздух ще ви убие и без ковид
91
5
 
7
 
! Отговори
БС преди 2 години
Тези без ваксини, защо дори ги лекуват от COVID , особено пък ако нямат здравно осигуряване.
90
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не се сърдете на макетата, че ви мразят, кат тях сте и това е доказателство, едно към едно, елементарни чалгари. молете се на бога ви борисов, той създаде планетата и на вас даде живот
89
0
 
10
 
! Отговори
Бг турчин преди 2 години
Болните от коронавирус са поне 4 или 5 пъти повече от официално оповестените. Безсимптомните още повече. Нормално е след 15 дни ПСР теста да е отрицателен. Няма го в носоглътката но е поразил белите дробове. Познавам много болни които даже не са тествани. Как разбирам че са коронясани? По късните симптоми след контакт с заразен и обявен за позитивен по късно след тест.
88
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слава Богу, че последния път когато съм имал бронхопневмония беше през 2003-та. Тогава лечението ми протече вкъщи с посещения от личния лекар. Сега те приемат в болница и не излизаш жив оттам след "лечението".
87
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбирам.. отрицателен тест за ковид.. отива правят му рентген, виждат пневмония, вкарват го в ковид отделение... ?!?!?!??!?!?!?!??!?!?! Искам лекар да ми обясни логиката тук. Преди ковид хората не са карали пневмонии, така ли? Аз като имах пневмония ми биха инжекция в дупето, домашно лечение. Не ме вкарваха в интензивно отделение. Наистина не разбирам.
86
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 79 - Mlakni shta razcepiaaa ueee
85
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спрете да плащате здравни осигуровки! Ще ви откажат лечение и на вас търговците на здраве. Трябва съд , затвор и стабилни глоби!