Отказвали ли са болници лечение на починалия поп-фолк певец Ангел?

Годеницата му съобщи, че лечебни заведения са отказвали да го приемат
27 сеп 2021 19:00, Красимир Ангелов
264

Едно от популярните лица на поп-фолк сцената у нас - певецът Ангел, почина от коронавирус.

Заради трагичният случай с 36-годишния изпълнител започнаха проверки. За Βulgaria ON AIR директорът на 5-та градска обяви каква е причината изпълнителят да бъде преместен от едно лечебно заведение в друго.

В края на лятото, когато здравните власти обявяват, че отново затягат мерките и затварят нощните заведения в социалните мрежи, поп-фолк певецът изразява своето възмущение за рестрикциите.

Вирусът, с който вече повече от година целият свят се бори, поваля и поп-фолк певеца. Така започва лутането от болница в болница, където Ангел търси вариант да бъде хоспитализиран. Неотлъчно до него е и годеницата му Христина.

Още по темата
"В две болници отива, казва че е болен и не искат да го приемат, изобщо не ги интересува. Защото нямал в момента положителен ПСР тест, това ми го казва той. Остава вкъщи 5-6 дни и накрая се съгласяват само в 5-та градска", каза пред Bulgaria ON AIR годеницата на починалия певец, Христина Пейкова.

Така на 14 септември Ангел е приет в 5-та градска болница с двустранна пневмония.

"След направен преглед, консултация и рентгенография, е установена двустранна, тежка, напреднала бронхопневмония и веднага е бил приет в Ковид отделението. След назначената терапия е имало известно подобрение, но рязко се е влошил на 23 септември сутринта", каза директорът на Пета градска болница д-р Борил Петров.

Въпреки първоначалното подобрение, сатурацията на изпълнителя пада. Затова от здравното заведение решават пациентът да бъде преместен в друга болница.

"Това е принудило нашия екип той да бъде приведен в болница, в която разполагат с интензивни легла, ако се наложи да бъде интубиран", уточни д-р Борил Петров.

Според годеницата на Ангел, новото лечение не е дало резултат.

"Слагат го на кислород, който е на макс. Той ми казва, че това не му повлиява добре и гърлото му гори. Аз звъня в болницата и питам това нормално ли е. Те ми обясниха, че от кислорода лигавицата изсъхва. Аз им казах, че той не може да диша, а те ми отговориха, че това, едва ли не, не ги интересува", разказва още Христина Пейкова.

За Βulgaria ON AIR от ИСУЛ заявиха, че са направили вътрешна проверка. Направените анализи на лечебното заведение не са открили нарушения.

Вижте още в репортажа на Виктор Дремсизов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
0
 
4
 
! Отговори
111 преди 2 години
До Д-р Хаус каквото и друга да стане, докато не се ваксинират и пазят, все ще умират. Лекарство за ковид няма.
203
0
 
3
 
! Отговори
111 преди 2 години
До Анонимен за ковид няма специфично лечение. Всички митове за лечение са бълнувания на невежи. Колкото могат помагат на човек сам да се справи. Колкото и грубо да звучи - истината е, че ако беше искал да живее, щеше да се е ваксинирал. Това, което сам можеш да си причиниш, никой не може да ти го причини.
202
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Медицината е прехвалена бъдете здрави, а докторите ако не са безсребреници значи са мошенници с джипка, вила,няколко апартажа и почивка на островите...Няма с некв си болен да се занимава, пфф ако си пък нещо по сложно направо си намери катафалка щото на бъзра помощ цените са 3 леа на км в двете посоки не бърка жени деца, ако нямаш пара си загинал....Това не е здравеопазване а месомелачка!
201
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като след проверките си пиите ракиите заедно, че и с адвокати и съдии.... бг злобни знахари само и мошенници, далавераджии!А болниците за събаряне, онез ремонт им праят да се окопават пумиярите там да сквернят млади дето искат да лекуват,Я всички болници са фирми Кой им прави одит?На какви стандарти отговорят?Искам да питам и рейтинга на доволните излекувани къде го има?Безобразие е по болниците да не ви се налага дами и господа, бъдете здрави, и срещу лекари искайте отговори, питайте!
200
1
 
10
 
! Отговори
ss преди 2 години
като не вярвя в таз болест защо ходи да се лекува от нея?
199
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Присмърт на пациент и след проверка нарушения никога няма. Документите са изрядни, процедурите спазени. Всичко е като по учебник.
198
3
 
1
 
! Отговори
До 230 преди 2 години
Много добре казано.В ИСУЛ трудовите възнаграждения /заплатите/ са обидно ниски.
197
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До сега такива истории за напълно ваксинирани не сме чували без сто и двайсет придружаващи заболявания.
196
9
 
9
 
! Отговори
един преди 2 години
Бил ли е осигурен и ваксинира . Защото ако не е бил никой е му е .виновен
195
5
 
11
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 2 години
До #226!! Ало," милиционера"?? Защо няма нито един депутатин или министър,умрял " от Ковид", дори преди въвеждането на ваксините?? Можеш ли да отговориш бе ербап разбирач???
194
0
 
11
 
! Отговори
Д-р Хаус преди 2 години
Докато порочният КАСОВО осигурителен модел / Бисмарк / въведен от зъболекаря Семерджиев и сегашния Министър Кацаров през 1999г. не се смени с ДАНЪЧНО осигурителен / Семашко / и докато частните болници не минат на ПЪЛНА САМОИЗДРЪЖКА,така ще бъде!! Схващате ли бе тикви??
193
2
 
6
 
! Отговори
Д-р Хаус преди 2 години
Докато порочният КАСОВО осигурителен модел / Бисмарк / въведен от зъболекаря Семерджиев и сегашния Министър Кацаров през 1999г. не се смени с ДАНЪЧНО осигурителен / Семашко / и докато частните болници не минат на ПЪЛНА САМОИЗДРЪЖКА,така ще бъде!! Схващате ли бе тикви??
192
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има безплатни ваксини, ами ползвайте ги бе.
191
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев и Кацаров казаха много пъти, че такъв вирус няма.Значи всичко е ОК.
190
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От кислорода лигавицата изсъхвала? Какъвто и газ да дишате пак ще изсъхва, затова има едни китайски апаратчета - казват се кислороден концентратор. Тези апаратчета извличат кислорода от въздуха и произвеждат пак въздух но обогатен на кислород - между 25 и 75%. Тези апаратчета имат една функция - атомизатор, сипва се вода и атомизатора я прави на пАра, която се добавя към въздуха. Излиза че нашите болници са с примитивно обурудване, как ще му дават на човека да диша чист кислород, и това ли не е
189
9
 
8
 
! Отговори
Редови лекар преди 2 години
Редовите лекари НЯМАТ МОТИВАЦИЯ да работят прецизно и съвестно!! Щото за тия мизерни заплати чистачките в банки, държавни и общински администрации дори няма да подхванат метлата и парцала!! Схващате ли бе тикви???
188
1
 
14
 
! Отговори
Беновска пита преди 2 години
А защо няма лекари бе тикви?? Ами че здравето е богатство ,което има цена!! И който се грижи за това богатство също трябва да бъде богат!! А какво е в България!! Един специалист,редови лекар в държавна болница е с основна заплата 1060 лева!! Затова няма лекари, затова се отказват хоспитализации, затова болните умират на стълби и в линейките!!И защо частните болници не приемат ковидпневмониите?? Причината за всичко това е сбъркания МОДЕЛ на здравеопазването въведен от зъболекаря Семерджиев!!
187
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, хора, не виждате ли, че само в България умират толкова хора от това, че няма лекари. Има вирус и на други места, но няма такива смъртност. Тука не знаят и не могат да лекуват за съжаление !
186
7
 
11
 
! Отговори
gerberast преди 2 години
До Ваксърмен ме боли "Боже прости ми" за другите - дали се ваксинират или не си е тяхна работа. Но никой *** не мое да ми кае дали и кога да се ваксинирам! Нека поизпробват първо ваксините на тези, дето бързат ДА НЕ ПОГИНАТ :) :) :)
185
22
 
13
 
! Отговори
typ milicioner преди 2 години
До Стефанов доста противници на ваксинираето започнаха да умират "от ковид". ДАЛИ НЕ И УБИВАТ????