Проф. Петров: Сърдечно-съдовите усложнения от COVID-19 са съществени

Страховете от ваксините са безпредметни, обясни той
28 сеп 2021 11:28, Петя Славова
127
Проф. Петров: Сърдечно-съдовите усложнения от COVID-19 са съществени
Снимка: БГНЕС

България е на последно място по ваксиниране срещу коронавирус в ЕС. Много страни заговориха за поставянето на трета доза, а на места, където имунизацията е на високо ниво следва да бъдат свалени част от противоепидемичните мерки.

"Страховете на всички хора за ваксините са безпредметни, излязоха доказателства от многомилионни дигитални записи, които показаха ролята на ваксините от гледна точка на намаляването на риска", заяви пред БНТ проф. Иво Петров.

Още по темата

По думите му, когато населението е информирано, то взима правилното решение, тоест информираното решение, което обикновено е правилното.

 "Персоналът в нашата болница е защитен на около 92% - 77% са напълно ваксинирани и около 12% са прекарали заболяването. Сърдечно-съдовите усложнения от COVID са съществени. Повече от 20% от случаите, които завършват фатално, за съжаление, една от причините е сърдечно-съдово усложнение", уточни проф. Иво Петров.

Той коментира, че трябва да се мисли в посока хората да бъдат предпазени от усложнения, а това е необходимо да се случи навреме.

 "На този етап един от начините е ваксинацията. Едно от основните усложнения, дори на късно прекаралите COVID-19, е превишената склонност към тромбообразуване. Неслучайно в повечето международни клинични ръководства залегна ранната профилактика на тромбообразуването с антикоагуланти", каза още проф. Иво Петров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А някой изследва ли какво се случва в телата на ваксинираните?
70
2
 
22
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Няма дим без огън. Кой натиска хората да се ваксинират? Кой пуска вируса?
69
9
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен: Е ,че Добро утро :) Не знаеш ли ,че българина е най-умното същество на планетата Земя. Всичко може да направи и поправи дай му само тиксо и сезал :)Освен това е професор по абсолютно всичко. Където да го бутнеш всичко знае. Затова и оправдано е в топ по бедност и смъртност на Европа :)
68
1
 
9
 
! Отговори
71 преди 2 години
Ние кво сме виновни, че Желязко от фейса звучи по-убедително.Ми да изкарат и един курс по реторика тия професори, кво са ошумуляват още.
67
0
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ВЯРНО Е, НО ТОВА Е ЗА ХОРАТА КОИТО НЕ УПОТРЕБЯВАТ ЧЕСЪН ИЛИ АСПИРИН ИЛИ ДРУГО КОЕТО Е ПРОТИВ ТРОМБОЗИ ДОКАТО ЛЕКУВАТ КОВИД И МАЛКО СЛЕД ТОВА!
66
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Излиза че от целия свят нашите антиваксъри са най-големите мъдреци...
65
2
 
4
 
! Отговори
До Йончев преди 2 години
Чадърът обаче ограничава видимия хоризонт, в частност периферното зрение, тоест превръща те от хищник в тревопасно.
64
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ве не е вярно ве.Тоя ни лъже.Във фб пише че ваксините са отровни и ни убиват с тях.К19 е обикновено грипче.На тоя ли ще вярвате или на желязко от фейсбука
63
6
 
11
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Като не лекува нищо тази ,,ваксина" защо я рекламират. То вярно, че за реклама се плаща, ама да измират българи от нея не е хуманно.
62
1
 
1
 
! Отговори
Ефем преди 2 години
Ти и държавата, дето е *** на други държави
61
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно има голям дефицит на психиатри в България. ...
60
3
 
5
 
! Отговори
Ъ.Йончев преди 2 години
Ваксината е като чадъра, ако има тежка буря във вашия организъм, няма да ви спаси, но при леки и нормални валежи ще останете сухи, без чадър при нормален дъжд не се умира, но се намокряш, което е некомфортно, и може да има последици.
59
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите са като камък на шията. Сриват държавата ни и всичко това само от простотия!
58
1
 
5
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До 61 Внимавай, може да накараш някое зомби да прогледне, но събуждането е болезнено, все едно ти вадят кабелите от тялото, точно както е показано в Матрицата.
57
3
 
19
 
! Отговори
456 преди 2 години
Абсолютен факт е че , всеки познава хора писани , че са починали от Ковид , а не са. Това вдига и самата бройка и ако се даде общата смъртност на ден, ще се види , починалите от други заболявания са намели(значи имаме напредък нали), няма вече инфаркти, инсулти и ракови заболявания , а само Ковид. Не е случаен факт, че са забранени аутопсиите, за де не се разбере че хората не умират от Ковид. . Защо например не се извади една статистика на починалите от грип през 2018 или 2017.
56
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докторе няма какво да убеждаваш глупав народ. И много ***....
55
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нелепи сте чак до налудности! Как не се уморихте! Бавно развиващите ли сте? Не виждате ли колко умират във ваксинираните държави и колко умират при нас? 4 милиарда ваксинирани. Очевиден ефект и безопасност!
54
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Януари 2021-ваксинирайте се за да не се заразите. Започнаха обаче да се заразяват. Юни 2021- ваксинирайте се за да не се разболеете. Започнаха да разболяват. Август 2021- ваксинирайте се за да не влезете в болница. Започнаха да влизат, някой не излязоха. Септември 2021-ваксинирайте се за да не умрете. Обаче много често умират, и статистика пуснаха. В близко бъдеще-ваксинирайте се за да не умрете мъчително.
53
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Бау му стига и троленето. Ракия и салата и кренвирши от 3лв. Зимата се увива с шинели.
52
5
 
12
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Усложненията и умирачката от "ваксините" какви са, съществени или не? Няма да си инжектирам бъркоч който е "търговска тайна" и информацията за него е "секретна". Ако искате някой да се инжектира, направете правилната рекламна кампания. Кажете, че се провежда експеримент, поемете си последствията и уточнете заплащането с хората които ДОБРОВОЛНО ще се съгласят за участват.