Проф. Петров: Сърдечно-съдовите усложнения от COVID-19 са съществени

Страховете от ваксините са безпредметни, обясни той
28 сеп 2021 11:28, Петя Славова
127
Проф. Петров: Сърдечно-съдовите усложнения от COVID-19 са съществени
Снимка: БГНЕС

България е на последно място по ваксиниране срещу коронавирус в ЕС. Много страни заговориха за поставянето на трета доза, а на места, където имунизацията е на високо ниво следва да бъдат свалени част от противоепидемичните мерки.

"Страховете на всички хора за ваксините са безпредметни, излязоха доказателства от многомилионни дигитални записи, които показаха ролята на ваксините от гледна точка на намаляването на риска", заяви пред БНТ проф. Иво Петров.

Още по темата

По думите му, когато населението е информирано, то взима правилното решение, тоест информираното решение, което обикновено е правилното.

 "Персоналът в нашата болница е защитен на около 92% - 77% са напълно ваксинирани и около 12% са прекарали заболяването. Сърдечно-съдовите усложнения от COVID са съществени. Повече от 20% от случаите, които завършват фатално, за съжаление, една от причините е сърдечно-съдово усложнение", уточни проф. Иво Петров.

Той коментира, че трябва да се мисли в посока хората да бъдат предпазени от усложнения, а това е необходимо да се случи навреме.

 "На този етап един от начините е ваксинацията. Едно от основните усложнения, дори на късно прекаралите COVID-19, е превишената склонност към тромбообразуване. Неслучайно в повечето международни клинични ръководства залегна ранната профилактика на тромбообразуването с антикоагуланти", каза още проф. Иво Петров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кубрат Пулев каза, бой на голо с пръчка.....Първо трябва да се започне от тези, които не правят масово безплатно тестване на населението, за да видим действителната картинка. Следващите да са тези, които поставят само на хартия мерките и да се завърши с такива като Алибегов...Много пръчки ще трябват.
10
2
 
17
 
! Отговори
не на ваксината преди 2 години
Айде пак се почна - факти и статистика.Ако ни интересува тези неща щяхме да се ваксинираме но за мен е по-важно вътревното усещане на човек за истината.
9
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човекът информира, но тук пак някой ги плашел. Ами хайде стига, пълнолетни сте. Стига с тия детински реакции. Като се плашите толкова лесно, не четете!
8
1
 
18
 
! Отговори
Diko преди 2 години
А коритаров какво би казал?
7
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Персоналът в нашата болница е защитен на около 92% - 77% са напълно ваксинирани и около 12% са прекарали заболяването." Аа, не, не може! Да се ваксинират и тия 12%, иначе не са защитени! Нали така говорят говорещите глави? Че трябвало и преболедувалите да се ваксат! Тоя кво клинчи, а? Не става така!
6
1
 
6
 
! Отговори
до анонимния преди 2 години
Сменяй опорките.Страхът априори е от смъртта.Нито ваксините, нито Бил Гейтс могат да се явят някакъв неин заместител.
5
1
 
8
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
Отговор До 4:НЕЩО НЕ ТЕ РАЗБРАХ КАКВО ИСКАШ ДА КАЖЕШ."ПРОФЕСОРЕ"
4
14
 
10
 
! Отговори
Антиваксър IQ 58 преди 2 години
До ИСТИНАТА А от пиене на ракия по цял ден, клатене на краката и писане на глупости по форумите имунитета пада ли или се вдига ?
3
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърът от сърдечно-съдови болести не се страхува. Само от Бил Гейтс и неговите отрови.
2
1
 
26
 
! Отговори
Мечо Кух преди 2 години
Повече от 20% от случаите, които завършват фатално, за съжаление, една от причините е сърдечно-съдово усложнение", уточни проф. Иво Петров.Сърдечно-съдово усложнение на вече компрометирана сърдечно съдова система, да уточня и аз.
1
11
 
34
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
Когато Ей ТАКИВА ИЗЛИЗАТ И ПЛАШАТ.СЕ СЪЗДАВА СТРЕС В ОБЩЕСТВОТО ИМУНИТЕТА ПАДА И ПО ЛЕСНО СЕ РАЗПРОСТРАНЯВА ВИРУСА.