Страничните ефекти при третата доза са сходни с тези при втората

В повечето случаи те са слаби до умерени
40
Страничните ефекти при третата доза са сходни с тези при втората
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Страничните ефекти, наблюдавани след трета доза от ваксините срещу Ковид-19 на "Пфайзер" и "Модерна" до голяма степен са сходни с тези след втората доза, съобщи АФП, като цитира резултати от изследване на американските здравни власти, предаде БТА.

Изследването е върху данни от няколко хиляди души, ваксинирани с трета бустерна доза от средата на август до средата на септември, след като приемът й бе одобрен в САЩ за хора с нарушения в имунната система.

Резултатите от изследването показват, че "бустерните дози засега се приемат добре", обяви пред журналисти Рошел Уаленски, директор на Центровете за профилактика и контрол на заболяванията.

"Честотата и видовете странични действия са сходни с тези, наблюдавани след втората доза на ваксините, в повечето случаи са слаби до умерени и са с кратка продължителност", допълни тя.




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: ваксинатрета доза
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
Запознат преди 2 години
До АнонименЗа 3та игла в момента в САЩ се поставя само и единствено Пфайзер. Ваксината е абсолютно същата като тази за 1 и 2 игла. От опит го казвам
31
1
 
2
 
! Отговори
ЕМО преди 2 години
Писали 64умрели след 2ра доза..... А отдолу с малки букви от 10 000 починали.... И тези 64 с множества заболявания от старчески домове повечето.... Така лъжат в БЛИЦ.
30
0
 
12
 
! Отговори
LOL преди 2 години
То и при руската рулетка в 5 от 6 случая няма странични ефекти освен уплах и евентуално жълто петно на гащите. Шестият и той не е докладвал ефекти, защото не може да говори LOL Извод: безопасно е.
29
0
 
13
 
! Отговори
ИЗДАВАМ ТАЙНАТА преди 2 години
Колкото страдат от ваксата и умират, толкова и от ковигрипчето. Ама ваксата искат да сложат на всички, а ковито още не може за две години да зарази 3%от населението на планетата. И от ковигрип не умират деца, а от експерименталните терапии умират доста.
28
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След втората доза вдигнах през ноща температура и треска няколко часа... Мисля,че това е по-малкото зло и си заслужава да се ваксинираме....Умните хора вярват на науката, а глупавите си измислят конспирации. Емо.
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пропуснах първата и втората - те хората са вече на третата. Трябва ли да си ги бия на куп зада ги настигна?
26
0
 
0
 
! Отговори
фффффф преди 2 години
до 29 Това откъде го измисли? Приказките от детската градина?
25
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В нашето семейство всички 5 са ваксинирани. При първата доза 4 от 5 имаха лека болка в ръката 1 ден. При втората 1 от 5 души имаше температура 37,5 около 9- 10 часа. Друг -1 от 5 души имаше силна умора вечерта. Уточнявам , че 1 е на 20 години, 1 на 25. Другите са по-възрастни. Този на 25 беше преболедувал тежко, в болница. Ваксинира се 3 месеца след изписването. Всички сме добре :)
24
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато Бил Гейтс обяви най-тържествено, че няма да сложи и една ваксина на децата си, не можах да го асимилирам, щото бях на невръстна възраст, но сега схващам вече. Мислите ли, че е глупав, та не знае какво прави? Ваксинирайте се, милички. Вие сте офцИте.
23
1
 
19
 
! Отговори
Бате Сечко преди 2 години
До 26 Анонимен. Боже, Божееееее... Явно си зависим от иглата... Питай десетките хиляди семейства в Европа, загубили здравите си близки след,, вълшебната" течност...!?
22
1
 
8
 
! Отговори
Засега преди 2 години
се приемат добре, казват, за в бъдеще, ще видим!
21
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страничните ефекти са болка на мястото на инжектиране 1-2 дни, или главоболие, отпадналост, лека температура няколко часа или 1 ден. Това са реакциите в 99,999999999999% от случаите.
20
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При възрастните са рядкост страничните ефекти. Те просто не развиват антитела и ваксината не ги пази. При младите са повече страничните ефекти но образуват антитела. Преболедувалите без или с леки симптоми по често имат странични реакции към препаратите наричани "ваксини". Тези които са преболедували тежко по рядко имат странични реакции. Има и починали след ваксинация. Преди седмица бях чел за няколко случая от САЩ. Сред тях има и ученици. Имаше и момиче на 16 от Португалия.
19
2
 
12
 
! Отговори
ваксини=рак преди 2 години
До Анонимен 16: Потърси del bigtree vaccine cancer connection - обясняват как се отключва пак рак на хора в ремисия. Десетки онколози в САЩ го потвърждават. Проблем на ваксината е как имунната система да не унищожи частиците преди да влязат в клетките, които пък да произведат spike protein-a. И как го решават това - потискат вродената ти имунна система с ваксината. Обаче това отключва спящи заболявания като херпес зостер и рак...
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 18 През февруари. И новото образувание няма връзка с предишното, което беше овладяно преди 4 години. И лекарите недоумяват защо толкова бързо и агресивно се е развило. Не направих връзка с ваксината преди да чуя и днешната твърде сходна история. И не агитирам никого да не се ваксинира. Просто бях длъжна да споделя.
17
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
4, 5, 6... доза ще са бустерна бустера на бустера на бустера.
16
2
 
9
 
! Отговори
до 16 преди 2 години
Много ясно, четвърти стадий рак от ваксината месец след втората доза. Така се случват нещата. Аман от невежи хора...
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ваксинирах се с трета доза тъй като се грижа за 4 болни родители.свекър и свекърва на легло на по 90г.и сега се притеснявам от коментариите ви.защото няма кой да ме смени.
14
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес вече сериозно се разтревожих за ваксинираните. Преди 2 месеца моя близка се оказа с 4-ти стадий рак, въпреки че беше чиста преди ваксината (в ремисия, постоянни скенери и пр.). Днес срещам съседка, чийто съпруг се ваксинирал преди 4 месеца и също е онкоболен сега. И той много се грижел за здравето си, редовни прегледи... Какво се случва?!
13
1
 
13
 
! Отговори
Запознат преди 2 години
Част от написаното не отговаря на истината - комисията в САЩ все още не е одобрила 3та игла за Модерна. Поставя се само Пфайзер в момента. Няма данни какво се случва ако си поставиш 3та игла с Модерна - самите производители натояват ако се одобри 3та игла тя да е само с половин доза а не с цяла за Модерна.Когато пишете първо проверявайте а не само да се пише колкото да има нещо......