На лекции в Гърция с маски, сертификати и тестове

73 процента от студентите са ваксинирани
4 окт 2021 11:11, Елка Василева
40
На лекции в Гърция с маски, сертификати и тестове
Снимка: архив, БГНЕС

Академичната година в Гърция започва с маски, сертификати и отрицателни тестове.

Част от висшите учебни заведения отложиха началото на учебната програма, за да създадат система по контрол на мерките, предаде БНР.

Още по темата

Нямат право да посещават учебните занятия студенти без сертификат за ваксиниране или документ за преболедуване на коронавируса, се посочва в наредбата на министерството на образованието. Неваксинираните се задължават да представят два пъти на седмица отрицателни тестове.

Ректорите на част от университетите заявиха, че отлагат началото на академичната година, за да се подготвят с екипи по контрол на мерките.

73% от студентите са ваксинирани, информират от министерството на здравеопазването.

Преподаватели и студенти не желаят да продължат дистанционно обучението поради неефективност, заявяват от студентските съвети.

В същото време пожелали анонимност студенти съобщават пред медиите, че срещу 200 евро чрез социалните мрежи са си закупили сертификат за ваксиниране. Полицията започна разследване.

Почти всеки ден има протести срещу строгите мерки и задължителното ваксиниране в студентските градове на страната.

Министърът на образованието Ники Карамеос днес отново потвърди, че антиковид мерките ще се спазват във всички висши учебни заведения, а при нарушения ще се налагат административни санкции и глоби.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
21
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Дозите нали щяха да връщат нормалността!? Достатъчно е да видите ''нормалността'' на набодените, за да видите как дозите са им върнали нормалността! Нищо не може да върне нормалността на докарания до необратима ненормалност!
18
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма такова нещо като "напълно ваксиниран". Новата програма е от непрекъснати засилващи ваксини на няколко месеца докато се стигне до месечни и седмични ваксинации. А тези който нямат QR код за валидна ваксинация от последната седмица няма да могат да работят, да пътуват, да посещават лекар, търговски обекти и супермаркети.
17
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ги виждам успешни нито тА пите нерки, нито заоралото гръцко управление.
16
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЗО обяви 60 % покритие на ваксината (дял от населението, което е получило поне една доза ваксина) за еталон за всички страни. Израел започна ваксинацията в средата на декември 2020 г. и достигна този стандарт до 19 май тази година. Всички очакваха с нетърпение чудо в Израел: превръщането на тази страна в територия, свободна от COVID-19. Чудото разбира се не се случи, ваксините се оказаха напълно безполезни и вече се говори за поставяне на четвърта ваксина, може да помогне, а ако пак е без полза ще има пета, шеста... десета и т.н.
15
1
 
30
 
! Отговори
ДртПрч преди 2 години
Това ли им е "новото нормално" на гърците? ;-) Че то като старото ненормално! Най-обикновен фашизъм.
14
1
 
27
 
! Отговори
измамата с ваксините преди 2 години
В Израел със почти 100% от възрастното население ваксинирани - 889 случая днес, и 38 починали! Много по зле от България която е с 15% ваксинирани. А преди два дни случаите в Израел бяха 6 хиляди на ден, починалите на ден стигаха до 100. Пълна лъжа и измама с ваксините.
13
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
''73% от студентите са ваксинирани" - споко, като се ваксинират 100%, ще променят изискванията да представят сертификат че са си направили трета бустерна доза.
12
29
 
2
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Поклон пред гръцкото правителство! Ето така се защитават живота на хората! По света нормалните хора вече си удрят четвъртия бустер, само пpocтия бай Ганйо не иска да се ваксинира а българското правителство нехае!
11
2
 
13
 
! Отговори
до 9 от славянин преди 2 години
''73% от студентите са ваксинирани, информират от министерството на здравеопазването. - а като са ваксинирани ваксините защо не действат?'' Това е въпрос с непосилна трудност за декортикираните зобмиваксъри!
10
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако сега съм студент, на часа бих прекъснала - това е ненормално, бих губила време и усилия с подобно "обучение". Театърът с ковида в Гърция е един от най-долнопробните в света. Не случайно купища гърци се прехвърлиха в южните части на България, за да могат поне въздух да дишат и да не откачат като голяма част от сънародниците си.
9
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
73% от студентите са ваксинирани, информират от министерството на здравеопазването. - а като са ваксинирани ваксините защо не действат?
8
7
 
27
 
! Отговори
до 6 от славянин преди 2 години
Ха-ха-ха, държава която ''цени живота на гражданите си'', го ''пази'' с терор и репресии!
7
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обикновен фашизъм.
6
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето затова и туризма им е туризъм, и държавата - държава. Ние ще ядем солта, ще отнесем тоягите, и накрая ще си платим глобата.
5
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държава която цени живота на гражданите си, а не кесията на кръчмарите.
4
7
 
25
 
! Отговори
Циркът преди 2 години
продължава...Маски, каски и препаски...и така до 2025/28.....Ако хората по света не кажат СТОП на този идиотизъм...
3
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ШШШШТ! ТИХО,Д А НЕ СЪБУДИМ ГЪРЦИТЕ!
2
24
 
35
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Значи хем с ваксини, хем с маски - върнаха им ''нормалността''!
1
25
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Роската , как ще ходи до вилата си в Гърция ?