Проф. Витанов: Малко вероятно е да имаме по 10 000 заразени на ден

Вторичен пик на COVID-19 ще има през октомври
5 окт 2021 15:13, Ния Христова
92
Проф. Витанов: Малко вероятно е да имаме по 10 000 заразени на ден
Снимка: БГНЕС
"Тази седмица ще ни покаже как ще тръгне вълната. Октомври месец ще има вторичен пик. В близките седем дни повишението ще продължи. 10 000 случаи на ден е много малко вероятно да се случи". 
 
Това каза в ефира на Нова тв математикът проф. Николай Витанов.
 
Той смята още, че за да получи реалната заболеваемост трябва към случаите със симптоми, които се регистрират дневно, да се добавят 30% нерегистрирани.
Още по темата
 
"Тези, които са се срещали с вируса на ден се получават като умножите регистрираната и нерегистраната заболеваемост по 4. Излизат някъде 12-13 000", сметна той.
 
Според него по-вероятно е скокът на заболеваемостта в Габрово да се дължи на нелегални събирания и даде като пример Видин, който след карнавала с кебапчетата, също бележи ръст.
 
Проф. Витанов заяви, че 25% от хората твърдо не спазват мерките. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
малко вероятно е да имаме 1000 починали на ден
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, бе, не му обръщайте внимание на тоя грознилко видимо, е че вниманието и коментарите хранят егото, му на тоя несретник. Кой щеше да знае името му ако не се яхна на тази вълна НИКОЙ.
78
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Тялото"Последние сме по ваксинация в целия бял свят. последните 10 дни сме 1ви в света!!!! по смъртност от ковид.Какво не е наред с вас бе хора???!!!" И сме най-умни и най-красиви. Да кажеш някой да ни кара първи да правим нещо. А те хората вече са го направили, ние само трябва да го копираме. И пак не става.
77
1
 
6
 
! Отговори
До туй то преди 2 години
Познавам маса народ дето си го изкара така на крак без да се занимава с дофтуряци, никой не умря. Докато от тия дето се прекараха да идат в болница, повечето гушнаха букета
76
5
 
8
 
! Отговори
туй то преди 2 години
Десетки хиляди има в момента, които знаят че са болни и не си правят тестове, заради карантините. Блъскат антибиотици назначени по телефона, живуркат си безотговорно и 10 дена по-късно влизат в болницата на ръба на живота и смъртта. След погребението опечалените роднини, хвърлят вината върху лекарите и сестрите, здравната система, ваксините, политиците и световното положение.
75
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да се получи реалната заболеваемост изобщо не трябва да се добавят %, а дори напротив - трябва да се вадят, заради неверните резултати от тези PCR-и, които след 3 месеца ще бъдат изключени като метод за тестване в много страни! Засичат всякакъв вид вирусни инфекции и се оказа, че хората изобщо нямат ковид, ама са позитивни на този тест, колко пъти даваха и по ТВ такива случаи, защо си затваряте очите???
74
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе хора и вие много добре знаете че в болниците няма хора стига стеим вярвали на тия лешояди дано да горите в ада проклети убийци
73
2
 
7
 
! Отговори
ПУ ТИН преди 2 години
АБЕ, ПОНЕ ДА ГИ ДОКАРАМЕ ДО 9000 НА ДЕН!
72
1
 
11
 
! Отговори
Ще има Пикник преди 2 години
Витанов я си пий ПРОСТАМОЛА за ПИКНИКА
71
10
 
1
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
Ей ся ги мутивира офсете да се напънат да имаме 10 000 на ден! Като гледам вакханалита по дискотеки и кръчмета, няма да е голяма изненада!
70
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
""""Проф. Витанов: Малко вероятно е да имаме по 10 000 заразени на ден"""" - Абе, ако се понапънем малко, може и да ги докараме до 10,000...
69
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Тялото А с теб какво не е наред? Набучи ли 4тата доза?
68
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То за да имаме по 10 000 на ден трябва около 1000 заразоносители да почнат да обикалят и да заразяват така че накрая страната да придобие стаден имунитет.
67
4
 
18
 
! Отговори
върбанБрястовСалкъмо преди 2 години
Когато ти кажат че ваксината защитава 90%, изглежда много полезно. Не че е вярно, ама да кажем че е. Само забравят да уточнят че 80% от срещналите се с вируса дори нямат симптоми.Без ваксини и лекарства. Съвет към тялото - търси си главата.
66
6
 
11
 
! Отговори
до тялото преди 2 години
Всичко си ни е наред, с изключение дето сме окрадена колония с продажни корумпирани политици. Като следствие имаме кофти икономика, образование и медицина. Вируса не е особено опасен, кандидатите за ваксини са почти без положителен ефект, а инфото за вредните ефекти го крият.
65
2
 
15
 
! Отговори
Менгеле преди 2 години
До Тялото, извинявай, ще припомниш ли на кое място по смъртност бяхме преди пландемията?
64
0
 
11
 
! Отговори
до тялото преди 2 години
На нас или на вас?
63
16
 
7
 
! Отговори
Тялото преди 2 години
Последние сме по ваксинация в целия бял свят. последните 10 дни сме 1ви в света!!!! по смъртност от ковид.Какво не е наред с вас бе хора???!!!
62
1
 
4
 
! Отговори
нещо съществено ? преди 2 години
Тези сметки как се оценяват реалния брой срещали се с вируса ги имаше и в предните публикации. Всеки знае че 10 000 е много малко вероятно. 20 000 е още по-малко вероятно. Още не се е случило за година и половина и от началото на пландемията има много фактори за подобряване на ситуацията.
61
4
 
14
 
! Отговори
До: 63 преди 2 години
Сигурно поради същата причина, заради която забраниха аутопсиите или, заради която промениха за два дена критериите за обявяване на пандемия или причината, поради която маските от безполезни станаха СУПЕР полезни, или причината, заради която започнаха да ми плщат за да ме лекуват белите мафиоти/фашисти...ти ми кажи!?!?!