Д-р Симидчиев: У нас играем един филм, нарича се "Умирай лесно"

Нямаме и 20% ваксинирани с пълен цикъл, обясни експертът
6 окт 2021 09:53, Ния Христова
159
Д-р Симидчиев: У нас играем един филм, нарича се "Умирай лесно"
Снимка: БГНЕС
"Страната ни е лидер в Европа по смъртност от COVID-19, а основната причина е слабата профилактика и ваксинация". 
 
Това заяви пулмолога д-р Александър Симидчиев в ефира на Нова тв.
 
"България играе на един филм, който се нарича "Умирай лесно". Профилактиката е на много ниско ниво. А профилактиката е дистанция, маски и миене на ръце. Превенцията е ваксинацията", обясни лекарят.
Още по темата
 
И допълни, че последните статистики показват, че в момента в страната под 20% от населението е с пълен цикъл на ваксинация.
 
Според него здравното министерство трябва да направи изследване защо хората не искат да се ваксинират и след това да започне насочена кампания.
 
Д-р Симидчиев обясни още, че скоро може би ще бъде регистриран медикамент, който да се използва за химиопрофилактика на това заболяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
0
 
0
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
Тия направо са обсебени от фикс идеята да нацодат хората с тия***. Или ще успеят, или ще ядат бой. Едното е сигурно.
136
0
 
9
 
! Отговори
Мяу преди 2 години
Симидчиев е част мафиотската СЗО (и Драматична България). Какво да очакваме да каже ?
135
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В много фирми вече се ваксинираха масово и си работят спокойно. Поне засега не зная от познатите ми работещи в такива фирми, някой да се е споминал от ваксината. Но преди нея, са загубили колеги, които са можели да си живеят с диабета още години наред.
134
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се ваксинират всички, но за някои ще е късно, защото не се слуша личният лекар или другите медици, а се чете какво ли не......
133
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Братовчед ми и съпругата му са лекари. Заразиха се в болницата, още нямаше ваксини...Тя изкара ковид леко, а братовчед ми тежко...Вече са ваксинирани. Консултирах се с тях относно ваксината и думите им бяха, че ние поне имаме шанс да се предпазим с тази ваксина. Докато те тогава не са имали...За мен това е достатъчен аргумент да го направя.
132
3
 
13
 
! Отговори
ДртПрч преди 2 години
Един мъдър човек - писателят Лев Николаевич Толстой, е казал: Една от най-вредните и най-опасни мисли е Всички правят така. В сегашния случай е особено прав. Ама англичани, евреи, американци така правели, пък ние видиш ли да не сме по умни! Дали сме по-умни или не, бъдещето ще покаже. Аз обаче себе си и семейството си няма да инжектирам с някакви препарати, които не знам какъв дългосрочен ефект биха имали върху здравето ни.
131
1
 
9
 
! Отговори
ДртПрч преди 2 години
Симидчиев е един от хората, заради които НЯМА да се ваксинирам.
130
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наздраве!
129
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
м да, и доктори като тебе подпомагат процеса
128
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
138 - никой не иска да те затрива. Просто безропотно и без излишно мислене да изпълняваш заповеди.
127
0
 
9
 
! Отговори
К преди 2 години
А колко е умно само да папагалстваш и да повтаряш това, което правят другите като добра и послушна овчица?!? Опитай се да формираш собствено мнение - имаш глава на раменете ;)
126
10
 
5
 
! Отговори
хохо преди 2 години
Ами щом англичани , германци, французи, евреи и т.н. се ваксинират ние по умни ли сме от тях ? Нима тези държави искат да затрият собственото си населението ... колко сте ...
125
1
 
3
 
! Отговори
К преди 2 години
Колко да е лесно, като говорим за повишаване на смъртността с 1-2 промила на годишна база. При хора под 60 г. е пренебрежимо малко нарастването на смъртността, а разбрах за пореден случай на починал дядо с инсулт, записан като жертва на ковид (човекът е дядо на мой приятел). Който желае, моля, нека да си се ваксинира, да не се притеснява излишно. Ако тази зима мине без ***.и мерки, всичко ще приключи през пролетта
124
1
 
6
 
! Отговори
до 129 преди 2 години
Каква е връзката между яростта на вируса и процента ваксинирани /неваксинирани в болниците.Умират и едните и другите.Най-вече от неадекватно лечение."Лекарската грешка" е четвъртия най-голям причинител на смърт в световен мащаб.
123
8
 
7
 
! Отговори
хохо преди 2 години
На българите все някой друг им е винивен и все някой ги лъже ... :))) И накрая все гол и бос ходи , защото е мнооого "умен" и "работлив"
122
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 133 1) това не оказва АБСОЛЮТНО НИКАКВА РОЛЯ за смъртността от Ковид. Ако Ковид причинява ДОПЪЛНИТЕЛНА най-висока смъртност, извода е пак същия! 2) всъщност не осъзнаваш, че това прави ОЩЕ ПО-ЗЛЕ положението за антиваксърите, защото означава, че от малкото, които се водят ваксинирани и са попаднали като хоспитализирани и смъртни случаи в статистиката, има някои, които не са, което УВЕЛИЧАВА бройката на неваксинираните хоспитализирани и жертви!
121
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
129 - изказването ти щеше да има смисъл, ако ги нямаше две неща:- България винаги е била на първо място по смъртност с вирус или без вирус. - Голяма част от ваксинираните са ваксинирани само на хартия с ваксината в мивката.Въпроси?
120
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 130 Скоро ще имаш поводи да размисляш какво си си причинил. :)
119
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 128 "Решенията ги взеха политиците, а не - учените. Вие пък това не забелязахте :)" Учените могат да кажат какво казва науката. Те съветват политиците. В нормалните държави учените казаха какво трябва да се прави и политиците го направиха. В България политиците направиха това, което ще им донесе най-големи дивиденти и то го резултата. Не се притеснявай, ще си платите за келешлъка на наглия ви гь-онсуратлък.
118
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Очевидното е, че страни с много по-голям научен капацитет са взели решения обратни на това, което правите в България." - Очевидно е, че освен телевизора, други източници на информация нямаш. Според теб следните 3-*** имат ли научен капацитет? ... д-р Робърт Малоун, д-р Брет Уайнстийн, д-р Герт Ванден Боше ... Чакам 3 имена от теб и после да говорим за научен капацитет. Смъртността в Бг е сериозна много преди Ковид, просто Ковид-зом_битата преди не го знаехте, защото не ви го казваха по ТВ-то. :)