Д-р Симидчиев: У нас играем един филм, нарича се "Умирай лесно"

Нямаме и 20% ваксинирани с пълен цикъл, обясни експертът
6 окт 2021 09:53, Ния Христова
159
Д-р Симидчиев: У нас играем един филм, нарича се "Умирай лесно"
Снимка: БГНЕС
"Страната ни е лидер в Европа по смъртност от COVID-19, а основната причина е слабата профилактика и ваксинация". 
 
Това заяви пулмолога д-р Александър Симидчиев в ефира на Нова тв.
 
"България играе на един филм, който се нарича "Умирай лесно". Профилактиката е на много ниско ниво. А профилактиката е дистанция, маски и миене на ръце. Превенцията е ваксинацията", обясни лекарят.
Още по темата
 
И допълни, че последните статистики показват, че в момента в страната под 20% от населението е с пълен цикъл на ваксинация.
 
Според него здравното министерство трябва да направи изследване защо хората не искат да се ваксинират и след това да започне насочена кампания.
 
Д-р Симидчиев обясни още, че скоро може би ще бъде регистриран медикамент, който да се използва за химиопрофилактика на това заболяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
6
 
! Отговори
бг смешки преди 2 години
кое точно е умното на българина ?!!?!?
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Солта, боя и глобата :) Такива сме си....
55
5
 
2
 
! Отговори
Явор преди 2 години
До знаем, Яворе 12-годишното момиче, което е умряло вчера, е без придружаващи заболявания.
54
2
 
8
 
! Отговори
абе преди 2 години
Към тези работи мощен екип от психолози, но WS Teleshop рекламират по-добре! Народът вече ви е сърбал супата. Няма как да ви повярва!
53
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно.Българите намериха цаката и на новата тоталитарна система на джендъризма.Вчера новия сс *** Рада.Д. заплаши народа с медийна диктатура.Щял да би облъчва с неговата истина ,която е лъжа.Но народът е умен .Свали Бойко Борисовците и никога няма да допусне *** диктатурата да смаже свободата както вече се случи в Зап.Европа и Сащ.За ген Радев и новия кръстоносен поход за чиста и свободна България.
52
2
 
7
 
! Отговори
+++ преди 2 години
Стига с тези проценти само на ваксинирани.Дайте проценти и на преболедувалите.Дали по естествен начин или с ваксина си ваксиниран.Така ще се разбере действителното положение в което се намираме,а не само ваксини, ваксини, бодете се.Сертификатите на ваксинирани важат колко месеца или след 6м.пак се бодем защо? Сертификати на преболедувалите няма защо?Излезте и дайте действителни аргументи а не догатки и после се чудите защо не ви вярват и не се ваксинират.Или кампания да се гепат сладки парички.
51
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този пак е полял мустака.
50
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умирай ти, ние сме си наред.
49
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"България играе на един филм, който се нарича "Умирай лесно".... Абе тя България го играе този филм не заради ковид, ами от 20-30 години. И за това са ВИНОВНИ както политиците, така и лекарите. А въпросният всезнайко Симидчиев е и от едните, и от другите.
48
1
 
0
 
! Отговори
вакс преди 2 години
До АнонименЛекувай се бе човек!
47
4
 
14
 
! Отговори
Онзи преди 2 години
С тези под 20%, се потвърждава факта, че българите сме един от най-умните народи в света, за дълбоко съжаление на ***-либератлите.
46
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото има още *** дето гласуват за Рада Кънев и ко.
45
2
 
5
 
! Отговори
до 48 преди 2 години
До Анонимена то пък понеже Ботокса и ШАЙКАТА ГРОБ не беше провал нали ...
44
4
 
7
 
! Отговори
ПУ ТИН преди 2 години
ТИЯ, СЕГАШНИТЕ - БИВШИ РЕВОЛЮЦИОНЕРИ, ОТ ПРОМЯНАТА И ПРОТЕСТА ДА СИ ВРЪЗВАТ ПОЯСИ С ДИНАМИТ И ДА СЕ ВЗРИВЯВАТ В ТЪЛПАТА НЯМА ДА ИМА ТОЛКОВА ЖЕРТВИ НА ДЕН БЕ? 100 - 150 АМА ОТ ПРЕДИ 2 СЕДМИЦИ, КОГАТО СЕ РАЗБОЛЯВАХА ПО 1500 НА ДЕН. СЛЕД 15 ДЕНА ЩЕ ДАВАМЕ ПО 300 ЖЕРТВИ НА ДРУГАРИТЕ РАДЕВ -КАЦАРОВ НА ДЕН? ТЪКМО ЗА ИЗБОРИТЕ ЩЕ Е ЛЕШ!!!
43
4
 
9
 
! Отговори
до ИННА преди 2 години
виновни са по -скоро български доктори които са некадърници пълни и не знаят как да го лекуват тва нещо ...от там тръгва проблема и се качи смъртността .иначе Кацаров също направи грешки въпреки че този преди НЕГО Ботокса беше най-зле от всички и разсипа Александровска болница ....освен другото !
42
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Служебното правителство и по-специално Кацаров са абсолютен провал.
41
5
 
10
 
! Отговори
знаем, Яворе преди 2 години
за децата починали от ковид.Едното с тежка анемия, другото с церебрална парализа.Няма да се ваксинираме, щото не е необходимо.Настинката 19 е безобидна за здравите хора.Ваксинират се само болните и хипохондриците.
40
2
 
6
 
! Отговори
инна преди 2 години
кацаров се заяждаше с герб че имало много смъртни случаи да каже сега защо са толкова много след като вече се знае много за вируса има и лекарства. кой е виновен??? той
39
0
 
4
 
! Отговори
ти да видиш!!! преди 2 години
В тази държавица има няколко всезнаещи капацитета, начело с бившият Началник на държавата, които държат да имат изяви на всеслушание поне през ден!
38
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Авганистан на ден от конфлика там и ковид умират по -малко от 30 човека.Те са 38 милиона население.А ние сме 6,7 милиона и имаме 100 човека починали