Кунчев: Сега сме в пълния разгар на четвъртата вълна

Издаването на фалшиви сертификати за ваксинация е престъпление
7 окт 2021 09:20, Елка Василева
452
Кунчев: Сега сме в пълния разгар на четвъртата вълна

Намираме се в четвърта вълна в пълния й разгар, след едно известно задържане, за което се надявахме, че е плато, сега виждаме, че макар и слабо, ръстът продължава. Това коментира главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред БНТ.

Все още здравната система работи почти нормално, в отделни райони напрежението е по-голямо, знаете за Търговище, където ситуацията вече се нормализира, Габрово, Русе, Видин, Монтана, Пазарджик, каза доц. Кунчев.

Още по темата

340-360 на 100 000 са рамките на заболеваемостта в страната. В момента ние сме в центъра на тази вълна на континента, допълни той.

На въпрос дали трябва да се затегнат мерките, доц. Кунчев заяви: „Винаги могат да се затегнат мерките, когато това е необходимо и оправдано, но е доста болезнено. От една страна, това страшно много умори и изнерви хората, от друга - много хора започват да пренебрегват опасността и са по-малко склонни да правят жертви заради друг“.

За ниските нива на ваксинация у нас и причините за липсата на желание, доц. Кунчев коментира: „Аз не знам дали е страх или поддаване на откровено лъжливи информации и манипулации, с които е пълно в социалните мрежи“.

Той коментира и възникналите въпроси около удължаването на срока на ваксините. Според него флаконите се съхраняват правилно и е доказано, че свойствата на медикамента остават непроменени повече от година.

Мога да гарантирам, че до пристигането в България и влизането в складовете съхраняването на ваксините се спазва, подчерта доц. Кунчев.

Според него издаването на фалшиви сертификати за ваксинация е престъпление.

„Има лекари, които дават здравето, а някои живота си, има и такива тарикати, които дават по 200-300 лева и след това влизат в болница“, коментира доц. Кунчев.

„Идете във Франция и влезте в което и да е кафене без документ. Франция недемократична страна ли е“, попита риторично здравният инспектор.

Сертификатите за ваксина още не са безсрочни, очакваме решение на ЕК, допълни той.

За момента за хора без хронични придружаващи заболявания данните са, че не е необходима трета доза, обясни доц. Кунчев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


452
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
375
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 394 "И да - Франция вече е НЕдемократична страна" Ще умра от смях. *** обяснява как Франция била недемократична.
374
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчев, най-голямото престъпление е фалшивата ви пандемия. Побъркахте хората и те умират от Страх, а не от нещо друго. А смелите стават още по-агресивни, щото ни притискате до стената. И да - Франция вече е НЕдемократична страна и се приближава до пълна дикратура. Ние, българите достатъчно време живяхме под нечие робство и няма да приемем и медицинско такова!
373
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
схемата е намаляване на населението набучканите ще развият сърдечни проблеми, томбози и ще си отидат и ще ни оставят разумните да дишаме спокойно имайте търпение
372
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ехо д-р Кунчев дано утре да имате становище от МЗ за училищата
371
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Д-Р Кунчев дано да четете и да вземете решение как ще се процедира във всички училища в страната а не едно училище имало такива мерки другото други децата ни са в училище излезте с решение което да се спазва от всички
370
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Д-р Кунчев е от МЗ да каже какви мерки трябва да се вземат при положителни 1-во 2-ро 3-то връщате се на работа или в у -ще след отрицателен тест Контактните кога да си правят тест и т.н у нас няма ред затова сме в т нар вълна
369
3
 
9
 
! Отговори
stat преди 2 години
Според истинската статистика колкото повече набодени толкова повече място се освобождава за нормалните хора. Това е добре и за околната среда.
368
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не искам да ми обявявате вълни а как да се процедира при наличие на ковид полижителен независимо дали ходи на у-ще или на работа това е закон и трябва да се изпълнява Д-р Кунчев да каже да се ходи ли на работа или на училище това трябваше да е решено до сега Такова състояние такива мерки е не да ми плямпат само Чакам решение дано до утре да са го взели
367
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакам заково решение от МЗ ако има ученик с пол тест другите от класа трябва ли да ди направят тестове ще бъдат ли под карантина Няма проблем децата да са в клас с отриц тест и учителите също защото знаем вече за такива безсимптомни дето ходят на работа защото това всяко уще да решава само за себе си означава че нямаме ред всеки си прави каквото реши Означава липса на МЗ липса на държавна политика
366
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 374 Пак ли неграмотността :):):) Нямате ли други опорки, гербав, много ни е скучно вече с Вас :)
365
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 380 Кой ти, гербав :) За малко да Ви оставя и съвсем се объркахте :) Пишете си с друг човек и изобщо не се усещате :) Не е лесно всички да са против Вас :)
364
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на този работата му да е съобщава, като глашетай ,прочел една стъкмистика и се прави на важен а е смешен, ето че парите не са най-ценното , никой не го уважава колкото и дебел хонорар д аму плащат от америка за България
363
5
 
4
 
! Отговори
Ий вярно... преди 2 години
болниците се напълниха с деца откакто почна учебната година, направо преливат.
362
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заразата в момента се разнася от учениците не че децата са виновни за това Виновна е Държавата Упс забравих такава няма
361
1
 
2
 
! Отговори
Мисли му ти преди 2 години
Факт е че не умееш да изграждаш логически връзки.Лекарите, лекуващи ковид 19, по презумпция са участници в тези убийства на сънародници ,дето ги спрягаш.Да вменяваш на вина без да притежаваш доказателства е качество характерно предимно за високообразовани индивиди с профила на Гешев.Сам се причисляваш към подобните нему.Ай със здраве и прав ти път.
360
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до цивилизования "Вече ви обясних, че обявайки ни за съучастници в убиствата на сънародници, всъщност обявявате лекарите за участници в същото." Аз не съм прочел лекари да лъжат и мажат за статистиките, тъй че опита да си "присламчиш", за да не си "само ти" не работи. Не се притеснявай, убийците не сте съвсем малко. Не си само ти, но си И ТИ. Мисли за починалите ти сънаордници всеки път, когато решиш да пишеш заблуждаващи постове.
359
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да кажат ясно и точно има ли дете в класа с коронавирус другите карантинирани ли са или е свободна програма за есяко уще ако е така значи не живеем в една държава а в някоко паралелни такива Какво е това училището да решава освен ако не е медицинско с медици преподаватели ами дайте ние да си решаваме ако сме положителни за коронавирус как ще си процедираме за какво ми е МЗ
358
1
 
3
 
! Отговори
до цивилизования преди 2 години
Вече ви обясних, че обявайки ни за съучастници в убиствата на сънародници, всъщност обявявате лекарите за участници в същото.Но на цивилизованите отличници по логика явно им е невъзможно да изграждат логически връзки.
357
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как като учителите са неваксинирани не си правят и тестове ще трябва да се ваксинират децата у нас всичко е сбъркано А защо решиха че като има положително дете от някой клас другите от този клас трябва да ходят на уще имали маски ако си носят маските както в автобуса явно са нямали маски И маски няма в междучасията
356
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 369/373 "Вие отдавна доказахте, че логиката ви куца сериозно, а сега поставяте оценка по този предмет." Значи отказвате и да си посочите източника на твърдението? :))) Не е изненада. Виждам, че троленето ви включва и това да лашкате политически "предположения", което показа, че за целта на троленето, е без значение дали информацията сте я проверили или не. :))))) Само да ви кажа, че с целенасоченото заблуждаване на хората ставате съучастник в УБИЙСТВА на сънародници.