Кунчев: Сега сме в пълния разгар на четвъртата вълна

Издаването на фалшиви сертификати за ваксинация е престъпление
7 окт 2021 09:20, Елка Василева
452
Кунчев: Сега сме в пълния разгар на четвъртата вълна

Намираме се в четвърта вълна в пълния й разгар, след едно известно задържане, за което се надявахме, че е плато, сега виждаме, че макар и слабо, ръстът продължава. Това коментира главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред БНТ.

Все още здравната система работи почти нормално, в отделни райони напрежението е по-голямо, знаете за Търговище, където ситуацията вече се нормализира, Габрово, Русе, Видин, Монтана, Пазарджик, каза доц. Кунчев.

Още по темата

340-360 на 100 000 са рамките на заболеваемостта в страната. В момента ние сме в центъра на тази вълна на континента, допълни той.

На въпрос дали трябва да се затегнат мерките, доц. Кунчев заяви: „Винаги могат да се затегнат мерките, когато това е необходимо и оправдано, но е доста болезнено. От една страна, това страшно много умори и изнерви хората, от друга - много хора започват да пренебрегват опасността и са по-малко склонни да правят жертви заради друг“.

За ниските нива на ваксинация у нас и причините за липсата на желание, доц. Кунчев коментира: „Аз не знам дали е страх или поддаване на откровено лъжливи информации и манипулации, с които е пълно в социалните мрежи“.

Той коментира и възникналите въпроси около удължаването на срока на ваксините. Според него флаконите се съхраняват правилно и е доказано, че свойствата на медикамента остават непроменени повече от година.

Мога да гарантирам, че до пристигането в България и влизането в складовете съхраняването на ваксините се спазва, подчерта доц. Кунчев.

Според него издаването на фалшиви сертификати за ваксинация е престъпление.

„Има лекари, които дават здравето, а някои живота си, има и такива тарикати, които дават по 200-300 лева и след това влизат в болница“, коментира доц. Кунчев.

„Идете във Франция и влезте в което и да е кафене без документ. Франция недемократична страна ли е“, попита риторично здравният инспектор.

Сертификатите за ваксина още не са безсрочни, очакваме решение на ЕК, допълни той.

За момента за хора без хронични придружаващи заболявания данните са, че не е необходима трета доза, обясни доц. Кунчев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


452
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
355
1
 
0
 
! Отговори
от до 369 преди 2 години
вече е 368
354
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 368 "Знам го този похват с настояването за нещо. Аз пък си чакам статистиката за ваксинираните рискови :)" Неграмотността е извинение докато се установи, че не е неграмотност, а умишлено поведение. При вас това е факт. Естествено, че "го знаете този похват". Разликата е за какво се използва той: във вашия случай, за да саботирате логичната дискусия, в моя, за да ви подканя да водите такава. Вече ви обясних всичко, което трябва да знаете. Умишленото ви игнориране е за ваша сметка. :))
353
1
 
2
 
! Отговори
до 369 преди 2 години
Вие отдавна доказахте, че логиката ви куца сериозно, а сега поставяте оценка по този предмет.Извода е само един, нагъл и самовлюбен като избирател на Дай България
352
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До дори и при тезиСамо в България ли? Специални гадни ваксини за нас?
351
7
 
2
 
! Отговори
Таня преди 2 години
Заради тия антиваксъри скочи цената на цветята.
350
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо сме в челото на смъртни случаи? Да не сме по-зле от Бангладеш като здравеопазване , да не би те да са по-ваксинирани? Данните ли са неверни? Няма ли кой да пита от журналистите? Нямали учени/лекари да обяснят?
349
3
 
1
 
! Отговори
дори и при тези преди 2 години
статистически данни е видимо, че процента на хоспитализираните или починали хора със завършен ваксинационен цикъл плавно се покачва.Ако някой иска да се запознае по-детайлно с цифрички и анализи в Гласове под статията за бройката починали и % ваксинирани такива от днешна дата, има коментар озаглавен "ваксини", в който изобилства от такива.
348
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 362 Вече нееднократно доказахте, че не разбирате, че след като направите аргумент, на вас се пада отговорността да го защитите. Вие се проваляте, буквално с аргумента "нека другите да докажат, че твърдението ми е грешно". Поставям ви "Слаб 2" по Логика. Не е нещо ново за вас: вие сте антиваксър, точно защото многократно сте се срещали с тази оценка в задължителния курс на образованието. :)))))
347
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 363 Ха-ха, след като 50 пъти ме нарекохте неграмотен, установихте, че не можете да ме наречете така :) Знам го този похват с настояването за нещо. Аз пък си чакам статистиката за ваксинираните рискови :)
346
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 361 Аз я разбирам твърде добре даже :) Точно в това Ви е проблемът :)
345
2
 
3
 
! Отговори
345t преди 2 години
Познавате ли болен от ковид?
344
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 359 "бла-бла" Буквално тролите. Давайте си източника на твърдението и тук приключихме. Дори не може да ви обяви човек за негрмотен. Неграмотния човек реагира на инфромация - вие целенасочено я игнорирате. Ясен сте. Сега източника и тук унижението на антиваксъра в завършено. :)))) Или ще го завършите като откажете да дадете такъв? :))))
343
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 358 Не, не е едно и също и МЗ много добре го разбира. Вие - не, защото не Ви е изгодно :) Направих много логично предположение. Не виждам и от Ваша страна данни, които да го оборват. Защо?
342
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 356 "Вече установихме, че дават част от статистиките, а другите ги крият :)" Вече установихме, че дават статистики за това каква е смъртността сред ваксинираните и неваксинираните, както и изборяват всеки починал с какви рискови фактори е. Поради нищожния брой на починалите васкинирани, това дава почти 100% картина на ситауцията с влиянието на ваксините върху двете групи. :))))) Никой не може да ви помогне ако не можете да разберете статистиката. Повече статистика също. :)))
341
2
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Божеее!...Тоя и антуража му така и не пожелаха да осъзнаят,че на хората ИМ ВТРЪСНА от тях и техните закани,заплахи и агресивна агитация!..А може и да го знаят,но не им пука..Зер МАНГИЗИТЕ ЗА АГИТАЦИЯ И ПРОПАГАНДА си ги получават...А че ни стресират по най-безогледен начин,тях не ги интересува..А може ТОВА да е целта им..?!..-"Стресирания човек е лесноуправляем човек"..
340
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 355 На Ваше място щях да го давам по-скромно, понеже не само аз Ви задавах въпроси, на които не можахте да отговорите :) Та, какво са разбрали другите, няма как да знаете :) Вие нямате аргументи с цифри, а едно жонглиране с числа, които не се съпоставят правилно. Иска Ви се да спра да пиша, че да отидете под друга статия ли? Добре, ще проявя разбиране, гербав т.р.оле :)
339
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 354 "Аз твърдя, че пише "в системата няма данни", а Вие излъгахте, че пишело без заболявания." Това е едно и също, доколкото друго не е известно. Направихте едно твърдение в тази посока, но засега отказвате да го подкрепите с доказателства. Имате ли такива? :))))
338
0
 
3
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Помооощ! Заразих се с Ковид. Тежък симптом ли е ако ти се яде конфитюр от круши?
337
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 353 Вече установихме, че дават част от статистиките, а другите ги крият :)
336
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 351 "Всички други четящи ме разбраха" Всички четящи разбраха, че не можете да подкрепите нищо от това, което говорите, а срещу аргументите с цифри просто повтаряте, че това не ви стига. Ами, образовайте се, за да започнете да разбирате какво значат числата! Чакам да си дадете източника за твърдението и тук вие приключихте. Или вие и с това приключихте? :))))