Спешни медици в Бургаско: Няма легла, персонал

Карнобат е в тъмночервената зона, в Поморие откриха триажен център
7 окт 2021 17:00, Анисия Иванова
64

Случаите на Ковид в област Бургас продължават да растат. Официално властите твърдят, че в отделенията има свободни легла. Не на такова мнение са спешните медици, защото една от линейките е обикаляла в цялата област, за да се намери свободно легло за пациент.

Община Карнобат е вече в тъмночервената зона, а в болницата в Поморие днес откриха триажен център. В Ковид отделението там продължава да не достига персонал.

"Адът е тотален! Много случаи, разкарват се от триаж, връщат ги. Ей сега втори път се връщам от един Ковид, който е минал през триажа в Окръжна болница, приеха я жената за втори път. Вчера са я разкарвали два или три пъти", разказа фелдшерът към ЦСМП Наталия Цанова.

Ковид отделението в болницата в Поморие обслужва и жителите на Несебър и Руен. В началото на поредната Ковид вълна управителят поиска допълнителен персонал, но така и не бяха командировани медици.

Д-р Руслан Шейков е минал визитация по другите отделения и идва за поредно дежурство в Ковид отделението. От 15 легла са свободни само три.

"Трябва ни още един лекар, който се надяваме, че ще дойде на 10 ноември. И са ни необходими още три сестри и трима санитари. Това е пресоналът, който ни трябва за покриване на минималните изисквания", сподели завеждащият Ковид отделението в МБАЛ Поморие.

Към болницата вече работи триажен център. Така ще се намалят опашките пред личните лекари в медицинския център.

"Пристигат в отделението, застават в чакалня и амбулатория, вземат се проби за Ковид. Ако е болен пациентът, продължаваме тази схема - пълна кръвна картина, рентгеново изследване и терапия. За жалост терапията, която ние предлагаме, ще бъде платена от пациента, защото не сме медицински център", обясни управителят на МБАЛ Поморие д-р Кирил Хинов.

"Жалкото в цялата тази ситуация е, че Здравната каса не финансира изграждането на този триажен център и община Поморие финансира сама изграждането. Не може НЗОК и здравният министър да твърдят, че всичко наред и в същото време да казват, че не финансират тази дейност и този триажен център", настоя кметът на община Поморие Иван Алексиев.

Триажният център ще бъде обслужван отново от медици от Ковид отделението, тъй като персоналът от медицинския център е отказал да дава дежурства.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДО 60 тя демокрацията тук я изродиха апапите на правешкия ***. И тогава лекарите ви слугуваха за 170 лв.
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При СОЦА имаше болници във всеки град,даже по две,в големите градове по 10,в селата здравни служби и персонал истински,Живков се грижеше за здравето на българите и особено на децата.Сега ни лекуват афгани,негроиди и кви ли не.Тогава имахме войски био и химически с военни лекари.Ние ще бъдем първи в света които ще си самоунищожим държавата родината сами в името на деградацията,разврата,свободията наречени демОнокрация!
42
2
 
6
 
! Отговори
Беновска пита #42!! преди 2 години
В България няма задължителна ваксинация?? А защо няма ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН висок стандарт на живот като в Западна Европа??
41
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали нямало вирус? Що умирате х 100 души дневно от тоя, дето го няма, и що висите пред спешните кабинети с часове да се доберете до легло или респиратор??? А защо ваксинираните държави имат х 5-6 души в цялата държава на респиратор, а ние имаме почти 500? И кой плаща за това-ами ние, ваксинираните които ходим на работа! ИдЕоти!
40
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Задръстихте болниците, убихте маса лекари, хвърляме ваксините и пак се репчат по форумите. Кухи кратуни!
39
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бялата мафия
38
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българина за пореден път доказа, че е най-глупавото племе в Европа.
37
0
 
6
 
! Отговори
до 49, 50 преди 2 години
Верно е - много тикви има в БългарияИ ти си определено една от тях.
36
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Анти-ваксърите казаха че няма вирус! Значи няма нужда от легла!Анти-ваксърите знаят най-много. Разбират повече от останалите 200 държави на планетата! Затова България е най-процъфтяващото място на планетата, с най-умните хора!
35
2
 
6
 
! Отговори
Беновска пита преди 2 години
Ало,фелдшер Наталия!! А в Бургас,в ЧАСТНИТЕ БОЛНИЦИ има ли легла и доктори??
34
10
 
10
 
! Отговори
Епидемиолог до#35 преди 2 години
До Анонимен: Ваксърите се заразяват и ръсят заразата наляво и надясно безнаказано и под прикритие!! Схващаш ли бе тикво??
33
6
 
12
 
! Отговори
Д-р Хаус до #42 преди 2 години
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ваксиниране?? Ха ха ха!! КОНСТИТУЦИЯТА го ЗАБРАНЯВА!! Схващаш ли бе тикво??
32
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До маймунски аденовирус Я дай ЕДНО такова изследване. :))))
31
6
 
15
 
! Отговори
маймунски аденовирус преди 2 години
До 47 - интересно, защо всички изследвания показаха че хората отказващи експерименталните неработещи вредни терапии са предимно хора с отлично образование. Може би защото трябва да си наивен, неинформиран и неинтересуващ се плоскоглав плоскоземец за да приемеш подобен медикаментозен буламач понеже го пропагандират от медиите.
30
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма и задължително образование в България .затова сме на тоя хал с ваксинацията.
29
9
 
10
 
! Отговори
ЖИРАФ преди 2 години
До 45 ...Ама... И съседа ми го изкара леко. И възрастните ми роднини с хронични заболявания го изкараха леко. Единствените починали във връзка с Голямата Страшна Пандемия, с които лично имам някаква връзка, са двама след "ваксина". Мдаа.
28
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 42 - по тази логика, за съжаление няма и задължителна хормонална терапия, задължителни противозачатъчни, задължителни успокоителни и тн.
27
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За съжаление в България няма задължително ваксиниране.
26
5
 
4
 
! Отговори
ЖИРАФ преди 2 години
До 39 - "И какво като си го преболедувал, тази информация с какво е важна за света" - -----------опитвам се да успокоя проповедниците от сектата на ковиваксърите, непрекъснато се тревожат за мен и ми казват какви страхотии ме очакват ако не се покая и не приема свещенодействието на Великата Вацина.
25
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално, продължавайте с фашистката политика за задължително принудително ваксиниране на медици, пък те ще стоят на работа. Това го знаят и първокласниците, всички от които минават по интелект всеки психясал ковидваксър.