Спешни медици в Бургаско: Няма легла, персонал

Карнобат е в тъмночервената зона, в Поморие откриха триажен център
7 окт 2021 17:00, Анисия Иванова
64

Случаите на Ковид в област Бургас продължават да растат. Официално властите твърдят, че в отделенията има свободни легла. Не на такова мнение са спешните медици, защото една от линейките е обикаляла в цялата област, за да се намери свободно легло за пациент.

Община Карнобат е вече в тъмночервената зона, а в болницата в Поморие днес откриха триажен център. В Ковид отделението там продължава да не достига персонал.

"Адът е тотален! Много случаи, разкарват се от триаж, връщат ги. Ей сега втори път се връщам от един Ковид, който е минал през триажа в Окръжна болница, приеха я жената за втори път. Вчера са я разкарвали два или три пъти", разказа фелдшерът към ЦСМП Наталия Цанова.

Ковид отделението в болницата в Поморие обслужва и жителите на Несебър и Руен. В началото на поредната Ковид вълна управителят поиска допълнителен персонал, но така и не бяха командировани медици.

Д-р Руслан Шейков е минал визитация по другите отделения и идва за поредно дежурство в Ковид отделението. От 15 легла са свободни само три.

"Трябва ни още един лекар, който се надяваме, че ще дойде на 10 ноември. И са ни необходими още три сестри и трима санитари. Това е пресоналът, който ни трябва за покриване на минималните изисквания", сподели завеждащият Ковид отделението в МБАЛ Поморие.

Към болницата вече работи триажен център. Така ще се намалят опашките пред личните лекари в медицинския център.

"Пристигат в отделението, застават в чакалня и амбулатория, вземат се проби за Ковид. Ако е болен пациентът, продължаваме тази схема - пълна кръвна картина, рентгеново изследване и терапия. За жалост терапията, която ние предлагаме, ще бъде платена от пациента, защото не сме медицински център", обясни управителят на МБАЛ Поморие д-р Кирил Хинов.

"Жалкото в цялата тази ситуация е, че Здравната каса не финансира изграждането на този триажен център и община Поморие финансира сама изграждането. Не може НЗОК и здравният министър да твърдят, че всичко наред и в същото време да казват, че не финансират тази дейност и този триажен център", настоя кметът на община Поморие Иван Алексиев.

Триажният център ще бъде обслужван отново от медици от Ковид отделението, тъй като персоналът от медицинския център е отказал да дава дежурства.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами престанете да плашите хората и няма да тичат към болницата всеки път като ги заболи гърлото.
23
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интелектуалното ниво на един антиваксър е горе долу като на едно нормално дете първи клас.
22
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 32 - "значи щом съм ваксиниран мога да ходя без маска" - не, понеже може да срещнеш неваксинирани и те да те заразят, понеже са безотговорни и непредпазени X-D
21
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се привикат всички антиваксъри незабавно, да помагат. Сигурен съм че всички те ще кажат "ама аз не съм антиваксър, от къде накъде аз ще помагам ".
20
7
 
8
 
! Отговори
ЖИРАФ преди 2 години
До "Лоши новини за анти" - в момента не смятам да доближавам до центровете за евтаназия, тоест "болниците". Процедурите за "лечение на ковид" прецизно са нагласени да довършат всеки "лекуван", освен ако е с много силен организъм и същевременно късметлия. Между другото си го преболедувах, смешното грипче. Извинявам се, исках да кажа страховитият смъртоносен КОВИД, да се свети името му.
19
4
 
6
 
! Отговори
Майстора преди 2 години
Цялата работа е невероятна бутафория. Това клипче е като старите скечове на студентска програма Ку-ку. Някакви си подават през завеса за баня неща - единия със скафандър, другия с престилка. Друг пък с хирургическа маска се предпазил от страшния вирус. Щеше да е супер смешно, ако не ни караха да се преструваме че е сериозно.
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Д-р Руслан Шейков е минал визитация по другите отделения и идва за поредно дежурство в Ковид отделението. От 15 легла са свободни само три." - значи в тъмночервена зона са, и пак 20% от леглата са незаети - явно всичко е под контрол.
17
5
 
7
 
! Отговори
.!. преди 2 години
Знаете ли защо няма персонал, вчера го четох, пак в едни коментари и там се некъв твърдеше, че медицинските сетри вземали, но се мръщели на 6000лв заплата и работели само 6 часа и имали 40 дни отпуска а лекарите се мръщели на 10000лв заплата и не знам си колко бонуси отгоре! Еми като го четох и толкоз се смях, че тоз дето го пишеше даже си вярваше! Та заради това, че вземат толкова много пари и толкоз бонуси и отпуски е затва няма персонал! Намалете им заплатите и те сами ше дойдат бре!
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
при Мангъра на чайчета
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро и в цялата страна. Къци и фуражката чегъртат пандемията
14
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами изкъртете пак пейките, антивирусно...
13
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма болници, няма отделения, няма персонал, а и да има повечето са пълна скръб.... те не могат да се справят с под 3000 на ден, сметнете колко са им местата в цялата страна? Преставете си кво ше стане като станат по 10000 на ден като Израел? Сега се опитват да изкарат хората щото неща т да се бодат виновни, че те обивали сънародниците си, а не окрадената здравна с-*** и бандитите по върховете...
12
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да направят игрален филм със засилен драматизъм.Имаше такъв на скоро. Може някой да се върже.
11
12
 
14
 
! Отговори
О, божке преди 2 години
Няма значение. Да стискат зъби там. Идват избори и не може да се направи нищо. Ромчетата ще продължат да разнасят каквото са завъдили в махалата по училища и детски градини. Който оцелее на територията. А..и най-важното: НЕ на ваксините, с които чрез наночастици Бил Гейтс ни следи!
10
10
 
15
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
То пък в Бургаско едни лекари - ум да ти зайде! Да не им попадаш в ръчичките по какъвто и да е повод!
9
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, че още не са открили транжорен център, че тогава изведнаж болните ще намалеят.
8
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
15 легла са интензивни бе чук, дамо се чудя антиваксърите що пълнят болниците, нали е леко и 80% на крак го карали.Ако беше така в болницата щяха само ваксинирани да влизат защото другите вече щяха да са с естествен имунитет. Да ама е, бройката е 6/94% .....смятайте колко имат ест имунитет. .
7
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблема в здравеопазването е с кадрите. Мениджърите са слаби, пълно е с гнили ябълки и персонал със съмнителни знания.
6
15
 
27
 
! Отговори
123 преди 2 години
Чест и уважение за достойните български лекари на първа линия. Но според българските антиваксъри, признаващи само FB и нищо друго, вие сте платени и Ковид няма....за сметка на това 70+% вярват в урочасването. Няма какво да се добави повече.
5
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 1 Абе силен си ама да не стигаш до там да влизаш в болницата. Че там не признават ваксър максър, всички под ножа