Байдън видя заплаха в неваксинираните за икономиката на САЩ

Президентът отбеляза, че заболеваемостта в страната намалявала
8 окт 2021 07:31, Ния Христова
48
Байдън видя заплаха в неваксинираните за икономиката на САЩ
Снимка: БГНЕС
Гражданите на САЩ, които все още не са си поставили ваксина срещу COVID-19, излагат на риск икономиката на страната. Това обяви в четвъртък американският президент Джо Байдън, говорейки в щата Илинойс. Речта беше излъчена от повечето американски медии, отбеляза БГНЕС.
 
"Факт е, че това вече е пандемия на неваксинираните: нашите болници, отделения за спешна помощ и отделения за интензивно лечение са препълнени с неваксинирани пациенти. Неваксинираните също излагат икономиката ни на риск, защото хората не искат да напускат домовете си дори там, където има няма ограничения, свързани с COVID-19", каза президентът на САЩ.
 
"Ние знаем, че няма друг начин за борба с пандемията, освен да ваксинираме по -голямата част от американците. Все още не сме достигнали това ниво. Трябва да го победим. Затова трябва да премина към търсенето на начини за ваксиниране на населението", добави той.
 
Байдън подчерта още, че заболеваемостта от COVID-19 в страната намалява. 
 
"Започваме да регистрираме по-малко случаи на COVID-19 в по-голямата част от страната. През последния месец броят на случаите е намалял с 40%, а случаите на хоспитализации с 25%. Ние се движим в правилната посока, но още ни чака дълъг път“, заяви американският президент.
 
По-рано през септември Байдън обяви намерението си да задължи ръководителите на компании да изискват служителите им да бъдат ваксинирани срещу новия коронавирус. Байдън обяви още и задължителни ваксинации за всички служители и наети от федералното правителство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
по голяма заплаха за икономиката им от байден няма.
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заплаха за икономиката на САЩ са единствено демоН-Рат-ите.
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато даден народ дълго време не е избивал елита на собствената си страна, елитът започва да мисли как да избие народа. Във Великобритания не е имало революция от 17 век, а в САЩ никога не е имало. И елитите на тези страни са започнали да се мислят за богове и че могат да разполагат с живота на хората не само на собствените си страни, а на целия свят.
39
0
 
2
 
! Отговори
В. преди 2 години
ЖБ е заплаха за мен
38
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пробват се да видят докъде ще им се позволи да стигнат. Аз лично познавам няколко хора, които напуснаха работата си в САЩ не защото са ги задължили, а заради натиска от колегите, които са ги гледали като прокажени. Но реално докъде може да стигнат? Работещите в корпорациите първи ще изядат дървото, но тези в средните и западни щати не се поддават - това са хора, работещи в производство, земеделие и животновъдство и ще им се накриви шапката някой да ги заплашва.
37
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изкуфелият дядка надали ще изкара цял мандат. Никой не го слуша, дори собствената му глава.
36
2
 
6
 
! Отговори
Проф. Бидон преди 2 години
Тези с деменция и алцхаймер по принцип имат халюцинации ежеминутно, та дементния Джо вече не знае къде се намира и кой е!!!
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Uspokoi li se otloji deflota glasuva 29 triliona mnogo xartiq schte ide misli za prirodata
34
4
 
14
 
! Отговори
Джо (не Байдън) преди 2 години
Същия този Байдън каза "Неваксинираните са заплаха за ваксинираните". Това издава колко зомбирана е тази нация и целта не е справянето с ковид, а фашисткото пречупване на хората с различно мнение.
33
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено, че са заплаха. После не се оплаквайте от скока на цените, от безработицата, от липсата на достъп до здравеопазване.
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Bratched kato si protiv belite i normalnite,koito ti pravqt ikonomikata s cvetnite kak schte izkarasch 30 milqrda ne te vijdam.Umirate bavno i bezslavno.
31
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Близо половин Америка не искат и да чуят за ваксини, нито за Байдън.
30
3
 
19
 
! Отговори
От Берлин преди 2 години
Ето този е истинско Ковид-Зомби с Алцхаймер...!!! Кукла на конци...
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кои точно са неваксинираните извинете? То в САЩ масово са антиваксъри, истински антиваксъри. Но пък за ковид ваксина се редят на опашка. Абе стадо.
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как 60 г не я видяха тая заплаха? Тия нямат една нормална ваксина. Правят кампании да убеждават американците да ваксинират децата си с доказано ефективни и добри ваксини, но това не били антиваксъри. Леле божке. Абе да се набодат по 5 пъти за ковид, пък шарката, полиото, дифтерията кучета ги яли. Само да им е ясно, че от тия ваксини дето не ги слагат се умира в пъти повече. Но тяхна си работа. Ние имаме качествените ваксини. Другите ако преценяме, че ни трябва си я слагаме или пък не.
27
3
 
8
 
! Отговори
Страх преди 2 години
Ами ако ваксината има негативни ефекти в дългосрочен план, Байдън ли ще ме съживи ако ритна камбаната?
26
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хем в САЩ няма болнични. А тук освен неработещите болни, карантирирани, които изразходват целия ресурс на здравната система, харчат и социалната ни система. После що имало инфлация, що тока и бензина скъпи...Ами затова! Заради антиваксърите!
25
3
 
22
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БАЙДЪН МНОГОКРАТНО ОБИДИ НЕВАКСИНИРАНИТЕ! НАРЕЧЕ ГИ НЕПАТРИОТИ КОЙТО ОТКАЗВАТ ДА СЕ ПОЖЕРТВАТ В ИМЕТО НА СТРАНАТА СИ , ЗАЩОТО И ДА УМРЕЛИ ОТ ВАКСИНАТА ТОВА БИЛО В ИМЕТО НА СТРАНАТА! ИНАЧЕ САМИЯ БАЙДЪН НИКОГА НЕ СА ГО ВАКСИНИРАЛИ СРЕЩУ КОВИД А ИНАЧЕ ЛЪЖЕ, ЧЕ И 3-ТА ДОЗА СА МУ СЛОЖИЛИ! ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ЛИЦЕМЕР!
24
3
 
9
 
! Отговори
Разгеле преди 2 години
САЩ са си отличници, нема спор/ това е ирония/Много бързо разкриха виновника за срива на икономиката, браво!сега остава да намерят някой да им се върже на гениалното разкритие!
23
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фейк президент, на крадени избори- срам за Америка си другарю Биден!