Нова версия: Миньори пренесли COVID-19, първият бил заразен още 2012?

Вирусът мутирал многократно
9 окт 2021 22:40, Нели Христова
172
Нова версия: Миньори пренесли COVID-19, първият бил заразен още 2012?
Снимка: Pixabay

Нова версия за произхода на коронавируса бе представена в Съединените щати. Според нея коронавирусът може да е възникнал в тялото на китайски миньор, който се е заразил през 2012 г. Според изпълнителния директор на проекта Bioscience Resource Джонатан Латъм, вирусът е мутирал многократно и именно тези мутирали проби са били изпратени за изследване в лаборатория в Ухан. Предполага се, че впоследствие вирусът е бил неволно изпуснат, предаде в. The Telegraph.

Според изследване вирусът може да направи "еволюционни скокове" и да претърпи множество мутации, когато е в тялото на един човек за дълго време. „Много стотици мутации са настъпили в един миньор, което води до образуването на SARS-CoV-2. Скокове, които се случват за десетилетия, са се случили в тялото на миньора за около шест месеца. Нашата теория предполага, че подобна еволюция се е случила в белите дробове на миньора след мистериозно заболяване през 2012 г. Твърди се, че има и други заразени негови колети, а вирусът е изтекъл от медицинска проба, получена от миньорите, заразени по време на огнището “, каза Латъм.

Изданието уточнява, че през 2012 г. група китайски миньори са били наети да изгребват останките от екскременти на прилепи в мина в провинция Юнан. Впоследствие шестима от работниците са били диагностицирани със заболяване, подобно на пневмония. В резултат на това трима от мъжете починали, а други трима били подложени на дълго лечение в болница.

Година по-късно в същия район учени от Ухан са открили коронавирус при прилепите (RaTG13), който е 96% идентичен с вируса, който причинява COVID-19.

„Знаем, че коронавирусите са били разнообразни и многобройни около мината и знаем, че някои от миньорите са починали, а други са били в болница. Тяхното лечение е продължило шест месеца и вероятно е довело до еволюцията на нови адаптирани човешки коронавируси “, каза Латъм.

На този фон в американската преса се появиха нови публикации в полза на теорията за лабораторното изтичане, причинило пандемията на коронавирус, според статия на The Wall Street Journal. Изданието цитира мненията на почетния професор по физика в Калифорнийския университет в Бъркли Ричард Мюлер и основателя на Atossa Therapeutics Стивън Куей. Експерти казват, че преди началото на пандемията в китайските провинции Хубей и Шанси са регистрирани случаи на множество заболявания с неизвестен патоген и симптоми на ТОРС.

Според учените всички факти показват изтичането на коронавирус от лабораторията, където са използвани технологии за ускоряване на еволюцията му. Американски експерти оценяват вероятността от хипотезата им на 99%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демек вируса е изпуснат от пробата, а не от заразените миньори?!?! Не съм чувал по голяма простотия! По тази краварска логика не болните разнасят вируса, а пробите от лабораториите!
48
4
 
4
 
! Отговори
Бай Гейтс от Маалата преди 2 години
Как казвате се появил вирОса ? Ама верно ли ва ? Куга ???
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ходете в тъмното. Ще се заразите и пак ще ви интубират.к
46
1
 
13
 
! Отговори
Батман от Ухан преди 2 години
.... това е птица .... не, това е самолет .... не, това е Батман от Ухан , лети към най- близкия пункт за ваксиниране да му поставят втората инжекция ....... ха ха ха ха ха .
45
1
 
7
 
! Отговори
Слушай баби преди 2 години
Спрете да ядете всичко което хвърчи.Има зарази.
44
0
 
17
 
! Отговори
Ха ха ха преди 2 години
Тия "учени глави" също като някакви конспиратори с развинтено въображение ръсят някакви гллупости само и само да попадат в новините и да се говори за тях .... иначе от къде цял свят щеше да научи да учения Джонатан Някойси дето знаел най- любопитните подробности какво се случвало с коронавируса от десет години насам .
43
0
 
19
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
До 141- Tова стара новина! Вече етиопеца от китайското СЗО я опроверга. Миньора просто е навехнал ръцете си в шахтата, когато там учените от Ухан са ловили прилепи за любимата си супа. И за да го спасят го закарали веднага в лабораторията. Там му присадили крила от прилеп по нареждане на доктор Фаучи от САЩ. Операцията е сложна и отнела месеци до възстановяването му. Но той накрая литнал през вентилационната шахта. И така. Ама Нелито откъде да ги знае тия подробности.
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурен бях че китаец е заразил прилеп. И после прилепът е изяден от друг китаец . И така в процеса на изяждане на един от друг стигнал в Европа .
41
0
 
11
 
! Отговори
Мин Дзъ преди 2 години
Първо беше че някъв китаец ял прилеп. Сега некви китайци, ринали ла**** на прилеп. Следващото сигурно ще е - "Древнокитайски монаси от династията Дзън Мин Лао Фън Хън Мън Дум Прас Тряс са си направили супа от прилепи, докато са пътува ли към манастира Шао Лин, където са отивали на състезание по чупене на дъски в главите."
40
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не са миньори а работници в лаборатория. И не са Китайски а американски. И не са го изтървали вируса, пусна ли са го. И те така баце.
39
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е било точно така. Друга е историята. Група китайци от пазара в Ухан са решили да ходят за риба. Но нямали червеи. Пуснали ток по земята, за да излязат червеите. Обаче излязли заразени миньори. Та така е станала работата ........
38
3
 
18
 
! Отговори
Само питам.... преди 2 години
А какво стана с първоначалната теория в която жаба беше изяла прилеп който изял змия и която била сготвена с ориз и соев сов по Ухански и сервирана на някаква жена на пазарчето в Ухан ? Тази жена съпруга на миньор ли е била ? Прилепа ли е бил от тази мина ? И как някой си Джонатан , от Итака, НюЙорк САЩ, който никога не е стъпвал в Ухан и занимаващ се основно с генетично инжинерство знае ТОЛКОВА ПОДРОБНО за мутационната ДЕСЕТГОДИШНА история на свръхзаразен вирус появил се преди ДВЕ години ?
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вагончетка
36
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мхм. Вирусът е тръгнал в Ухан преди 10 години, после чудодейно е изчезнал без да се разпространи по целия свят, след което се е появил отново преди 2 години за да превземе света. Така каза мармотът, който завиваше шоколада.
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е възможно. Тогава не е имало ковид тестове... ;)
34
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От къде го пренесли? От форт Детрих до Ухан?
33
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да ви кажа ако не сте го прочели че шефа на Pfizer е стабал 10-тия най-богат човек в света. Съобщиха го в западната тв. Сега се замислете какво става и как ви правят на какинки.
32
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въртят сучат, все в дракона гледат...
31
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бaх тоя вирус направил милиони мутации в един организъм. Бaх тая нова наука. Явно самия е имал автоимунно заболяване изразяващо се в многомилионни мутации. Такъв вирус нема как да е китайски. Такива мутанти са само американски.
30
2
 
10
 
! Отговори
НИЕ: ВИЕ: ТЕ: преди 2 години
Вече се чудят, как да ни лъжат,,, манипулират,, и т.н за този вирус.... Аман от учени,,, аман от богати хора, и с цел да намалее човечеството...