Нова версия: Миньори пренесли COVID-19, първият бил заразен още 2012?

Вирусът мутирал многократно
9 окт 2021 22:40, Нели Христова
172
Нова версия: Миньори пренесли COVID-19, първият бил заразен още 2012?
Снимка: Pixabay

Нова версия за произхода на коронавируса бе представена в Съединените щати. Според нея коронавирусът може да е възникнал в тялото на китайски миньор, който се е заразил през 2012 г. Според изпълнителния директор на проекта Bioscience Resource Джонатан Латъм, вирусът е мутирал многократно и именно тези мутирали проби са били изпратени за изследване в лаборатория в Ухан. Предполага се, че впоследствие вирусът е бил неволно изпуснат, предаде в. The Telegraph.

Според изследване вирусът може да направи "еволюционни скокове" и да претърпи множество мутации, когато е в тялото на един човек за дълго време. „Много стотици мутации са настъпили в един миньор, което води до образуването на SARS-CoV-2. Скокове, които се случват за десетилетия, са се случили в тялото на миньора за около шест месеца. Нашата теория предполага, че подобна еволюция се е случила в белите дробове на миньора след мистериозно заболяване през 2012 г. Твърди се, че има и други заразени негови колети, а вирусът е изтекъл от медицинска проба, получена от миньорите, заразени по време на огнището “, каза Латъм.

Изданието уточнява, че през 2012 г. група китайски миньори са били наети да изгребват останките от екскременти на прилепи в мина в провинция Юнан. Впоследствие шестима от работниците са били диагностицирани със заболяване, подобно на пневмония. В резултат на това трима от мъжете починали, а други трима били подложени на дълго лечение в болница.

Година по-късно в същия район учени от Ухан са открили коронавирус при прилепите (RaTG13), който е 96% идентичен с вируса, който причинява COVID-19.

„Знаем, че коронавирусите са били разнообразни и многобройни около мината и знаем, че някои от миньорите са починали, а други са били в болница. Тяхното лечение е продължило шест месеца и вероятно е довело до еволюцията на нови адаптирани човешки коронавируси “, каза Латъм.

На този фон в американската преса се появиха нови публикации в полза на теорията за лабораторното изтичане, причинило пандемията на коронавирус, според статия на The Wall Street Journal. Изданието цитира мненията на почетния професор по физика в Калифорнийския университет в Бъркли Ричард Мюлер и основателя на Atossa Therapeutics Стивън Куей. Експерти казват, че преди началото на пандемията в китайските провинции Хубей и Шанси са регистрирани случаи на множество заболявания с неизвестен патоген и симптоми на ТОРС.

Според учените всички факти показват изтичането на коронавирус от лабораторията, където са използвани технологии за ускоряване на еволюцията му. Американски експерти оценяват вероятността от хипотезата им на 99%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Някой пак е объркал шлема на Мамбрино със бръснарски леген.Нищо де,нека е весело.
28
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
шипа на вируса е патентован още 2003. след това само развиват средството за доставка до организма.
27
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От кога миньорите изриват екскременти. Американците се чудят как да се оправдават. Те си въобразяваха, че само Китай ще пострада, а то стигна и да тях. Жалко, че цял свят страда, а те пак трупат пари от ваксини.
26
0
 
14
 
! Отговори
Така преди 2 години
всъщност истината е, че Адам и Е///ва са го сътворили този въздесъщ Ковид....Смях...те и затова били изгонени от Едем...и затова векове се е водела борбата срещу него и сега хоп и при нас е дошъл, възродил се е от пепелта като Феникс...Ако продължават в този дух, да бълват изсмукани от пръстите статии Великите "кукловоди" ще станат за смях..
25
2
 
11
 
! Отговори
Диян преди 2 години
Само дето това не е нова версия. Сериозните източници още от март 2020 говореха, че най-близкият подобен на SARS CoV-2 вирус е именно този от инцидента с китайските миньори близо до Моджианг през 2012г. Но това в крайна сметка не е толкова важно, защото дори да приемем тази версия за вярна (а тя, макар и обоснована и правдоподобна, не е доказана безспорно), това не променя фактът, че всичко е преувеличава безкрайно и се насажда страх. И се научете да правите разлика между SARS CoV-2 и CoViD-19.
24
0
 
5
 
! Отговори
Мухахахахаха преди 2 години
Да бе, да... ...а защо не евреин - миньор, а ?
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на корицата на Икономист за новата2019 има броненосец. не може миньорите да са го яли през 1012. трябва да е било през октомври ноември 2019 когато са го яли недопечен за да ги хване така. все пак веднъж на 100 години има подобни мероприятия и вирус 19 84 ни се е паднал на нас
22
1
 
5
 
! Отговори
Ясно е! преди 2 години
Джонатан Латъм да си ги харчи със здраве. Парите не миришат, дори и да са от Китайската ком-партия. Ама какво е получила Нелито от публикуване на брътвежите му? Потупване по рамото? И защо ли две години вече Китай не допуска инспекции до лабораторията в Ухан? И прочиства документи, експериментални проби и хора? Ами Фаучи и финансирането?
21
0
 
2
 
! Отговори
Додо преди 2 години
lol
20
0
 
13
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 2 години
Еееее ако тоя вирус натръшка всичките двеста и четирсе дупетата, Китай ще стане нашта втора освободителка бе! Айде да живей Китай и до паметника на руснаците да направят и един китаец яхнал ухански прилеп.И тъкмо пишех това в кръчмата и идва жената...Викам : Защо си дошла *** с тази рокля на слънчогледи? Пък тя вика: Маргаритки са, идвам да те взимам пияницо недна...Ами, кво да и кажа, викам-Айде взимай *** и са мащай...
19
1
 
3
 
! Отговори
ГОСПОД преди 2 години
Само аз знам откъде е дошъл този вирус! Обаче няма да ви кажа!!!
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 2012 до 2019 баааааси мутацията е станала!
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото съществува свобода на словото, толкова съществува и овч ия грип
16
0
 
8
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
До 29 Бил Гейтс Значи ако можех, щях да ви арестувам всички участници в event 201 и да ви съдя като военнопрестъпници! Нюрнбергски процес за вас! Да кажете на процеса - какво сте знаели още през есента на 2019, което останалите хора не са знаели?
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това го четох преди около година!
14
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откъдето и да е дошъл, лечение няма. Много е гаден и повтаря. Ваксинирай се!
13
4
 
9
 
! Отговори
Бил Гейтс преди 2 години
Ще ви издам малка тайна, ковид-19 не съществува, а това просто е ребрандиран сезонен грип, който винаги е съществувал и никой не знае откъде е дошъл. Естествено сезонния грип убива хора в лошо здравословно състояние, но моите инжекции го удрят в земята по ефективност и моите слуги пишат всички починали от ковид, за да оправдават още повече ваксинация с моите инжекции. Пандемията е изкуствено създадена за да се оправдае ваксинацията...
12
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китайски миньор ли, бе? Тази версия сочи в противоположната посока. Вероятно е тръгнал от американска лаборатория.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Последното място от където и да започва някой вирус с пациент 0 е мястото му на откриване.
10
5
 
10
 
! Отговори
Нане преди 2 години
либерастията краварска си признае за виросо от чайна...))