От утре: По-строги мерки срещу COVID-19 във Видин

Областта от няколко дни е в тъмночервената зона
10 окт 2021 14:54, Ерол Емилов
21
От утре: По-строги мерки срещу COVID-19 във Видин
Снимка: Pixabay

Нови по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса се въвеждат от утре в област Видин. За 14 дни се спират всички масови мероприятия. Тези, които са в държавния календар, ще се провеждат без публика.
Театрите и кината ще трябва да използват само 30% от капацитета си за зрители, а училищата ще редуват дистанционно и присъствено обучение. Залите за спор и школите пък затварят врати, предаде БНР.

От няколко дни област Видин е в тъмночервената зона. Заболеваемостта там е над 500 на 100 000 души население.
Там няма възражения срещу новите, по-строги правила. В търговските обекти ще допускат по един клиент на площ от 8 квадратни метра, но не е ясно как ще се следи за спазването на ограничението. Родители са скептични към дистанционното обучение, но не възразяват срещу мерките.

Още по темата
От училищата в областта засега само 8 паралелки са под карантина, но въпреки това от понеделник ще редуват присъствени занятия и обучение в електронна среда.

"В продължение на две седмици училищата, класовете всъщност ще бъдат така разпределени, че да няма натовареност и да няма ръст на заболеваемост сред учащите и сред учителския персонал, разбира се", каза областният управител Огнян Асенов. Той призова за повече отговорност.

"На първо място гражданите трябва да бъдат по-отговорни и да проявяват повече самодисциплина, за да можем да ограничим ръста на заболеваемост и да се справим с кризата", каза Асенов. Ограниченията са за следващите две седмици. От сформирания заради епидемичната обстановка кризисен щаб във Видин обявиха, че ако ситуацията се усложни, ще има нови мерки.


21
Още от Коронавирус
28 интубирани с COVID-19 в „Пирогов“, нито един ваксиниран
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Около мен почти всички го прекараха КОВИД-19 миналата година още! И досега никого не го е повторило, който е бил болен вече не е! Значи сме стигнали колективния имунитет и няма нужда повече от никакви глyпaви мерки! На моя колежка майка и се разболя миналата година и беше с висока температура, но оздравя. Нито баща и се разболя, нито тя, и тестовете им за вируса бяха отрицателни и на двамата, въпреки че и тримата живеят заедно! Колежката и баща и се ваксинираха и сега всичко е окей!
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Цялото ни 4 членно семейство преболедува Ковид това лято. Не беше приятно, но го преживяхме. Отдавна сме на работа а децата на училище. Няма да се ваксинираме при никакви обстоятелства.
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Абе хора! Вие познавате ли някои които да са болни от новия Делта вариант на коронавируса??? От всички хора които познавам имам само един колега който го прекара и сега е оздравял и на работа. Всички други масово се бяха разболели още миналата година, повечето от тях през зимата и са вече на крак отдавна! Никой не го е повторило! Откъде се намират толкова хиляди нови болни всеки ден не ми е ясно? Според мен сме вече стигнали колективния имунитет.
15
0
 
2
 
! Отговори
Кацар преди 2 седмици
Нека залите за спорт да затворят, могат със същото приложение да се ползват игралните зали и казина!
14
1
 
3
 
! Отговори
malart преди 2 седмици
Преди 3 дни и повод за настоящето глупаво решение е, че ... в болницата има 63 - ***. Отделно от това не е ясно колко са с апарат, т.е. болницата няма капцитет. Много хора ще останат без работа и доходи. Голодомор
13
1
 
6
 
! Отговори
Е, сега! преди 2 седмици
"Там няма възражения срещу новите, по-строги правила." :-) Възраженията ще проличат на изборите след месец.
12
1
 
1
 
! Отговори
До 11 Хайде, хаде, преди 2 седмици
то пък тук едни грамотници в коментарите! Вижте първо себе си, тогава говорете за другите...!
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Какви са тези зали за спор? Научете се да пишете и тогава пускайте новината. Неграмотници.
10
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
На " математиците" тука пиша слаб (2) по петобалната система на оценяване, а въпросът е по шестобалната, колко ще получите? Хайде сметнете го бе " гении"! За останалите ще поясня, че няма никакво значение дали област Видин е под 100 хил. души, или област Варна е над тази цифра!Областният г- н Асенов е взел правилното решение, малко закъсняло, но определено правилно!
9
13
 
19
 
! Отговори
бааа го преди 2 седмици
''От няколко дни област Видин е в тъмночервената зона. Заболеваемостта там е над 500 на 100 000 души население.''----Как така е толкова ''заболеваемостта'', като област Видин е около 84-85000 души?!
8
9
 
32
 
! Отговори
Ха ха ха преди 2 седмици
Видин и Монтана - градове призраци, но с мерки срещу COVID-19!?!?!?!
7
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Те магазини дали имат още там,ама бил Гейтс отпуснал няколко сребърника и за Видин и казал,толкова болни ще ги пишете там ;)
6
11
 
30
 
! Отговори
Ха ха ха преди 2 седмици
Там нямат 5 човека на кръст, ама били заразени. Болниците цоцат, защото са бедни.
5
8
 
22
 
! Отговори
Щата Монтана преди 2 седмици
Много се тествате бре видинчани. Нямате ли си друга работа? Човек ще помисли че имате лаборатории на всеки ъгъл.
4
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"От няколко дни област Видин е в тъмночервената зона. Заболеваемостта там е над 500 на 100 000 души население."::::::::::::::::::::::: Ха-ха-ха! Видинска област няма 100 000 души население! Цирк!
3
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Трибунал чака всички участници в цирка. От бибитко до последния директор на училище и рзи.
2
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Всичко върви по сценарий, писан още през лятото.
1
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Фашизъм в действие.