Проф. Витанов: Няма да има локдаун, но смъртността ще расте

По думите му заразата нараства, но плавна
11 окт 2021 08:34, Елка Василева
268
Проф. Витанов: Няма да има локдаун, но смъртността ще расте
Кадър: bTV

„Нов локдаун няма да има, но заболеваемостта и смъртността от COVID-19 ще растат“, каза математикът проф. Николай Витанов пред bTV.

По думите му, макар заразата да нараства, тя е плавна. Според изчисленията му репродуктивното число е 1,03.

Още по темата

„Когато става въпрос за София-град – все още не е потънала тази област, но в момента имаме дифузно разпространение, макар и бавно. Ние сме в началото на едно развитие, което би трябвало да се спре по някакъв начин, за да не отидем на по-неприятни ситуации“, каза Витанов.

Неговите изчисления сочат, че страната върви към вторичен пик на заразата през тази вълна.

Тъй като заболеваемостта ще се покачва, ще се увеличи и смъртността след две седмици, независимо че тя и сега е много висока, посочи той.

„Вече не казвам публично дългосрочните прогнози, защото хората псуват, заплашват. Заплахите са вербални и са всеки ден“, каза Витанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "Пускайте ги да учат временно на ДО, какво чакат още" - Да скочат умрелите, след което да ни назидават от екрана колко сме виновни и безонговорни, след което да затворят всичко и да продължат да умират хора от инфаркти и инсулти заради липса на адекватна медицинска помощ.
147
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 159 - Ти пък какво знаеш за Сатаната?! Смеш-ник такъв
146
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Козеля пак ръси акъл....... И кога ще има локдаун знае, и кога няма да има знае... Пфуу.....
145
1
 
3
 
! Отговори
Какво търся ли? преди 2 години
Търся факти за една отказана S.T.E.M. процедура за училище ИСУ "Отец Паисий", гр. Враца на стойност 400 000 BGN поради това, че училището отговаря на всички критерии и пълна модернизация е наложителна от десет години и имайки предвид, че това е родния град на Андрей Николов и Петър Къчев и това е единственото училище в Северозапада с такъв вид обучение по дизайн и изкуства и 35 години опит и международни и национални награди станаха 500000 BGN. Искам база като на НБУ.
144
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко ви остана, тия на които слугувате не прощават, предупредих ви , че от сатанинското хоро пускане няма....
143
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На ден по 300 деца заразени, после и родителите им. Защо и с какъв акъл го правят това?? Пускайте ги да учат временно на ДО, какво чакат още?
142
1
 
3
 
! Отговори
Какво търся ли? преди 2 години
Обезщетения за тия осем алумнита - на всичките по равно 5000 BGN x8 нали да не разделите 5000 на осем. И това извънсъдебно, защото влезем ли в съда ВТУ просто не може да му изчистите името с години. И премахване на изискването по новия закон за заемане на академична длъжност да се изисква докторска степен и възстановяване на бързата писта!Оставка на Младен и Тошко!
141
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Куче..Борисов ви плащаше за лъжите ,но от Кацаров не чакай пачки ,тоя даде арестува за насаждане на терор и страх на хората
140
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя няма ли срам да се показва постоянно и да говори тъпизми. Вярно е, че взе да писва вече
139
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смехории. Особено като замениха плътния шал и кърпата на устата с един купешки зеещ пар.ал, носен от някои в задния джоб с месеци. Пар.алът пазел повече. Тъпотии. Шалът поне можеше да се носи всеки сезон, както с естетическа, така и с профилактична цел. Но целта е друга-да капе в касичките на "смелите борци" от първите редици по малко, но редовно.
138
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затваряйте ги тези училища, мъчите децата в тези инкубатори, може ли такова нещо?? Превърнахте децата в лабораторни мишки, срам нямате, а народа мре като мухи, знаем си и здравната система. Така избори не се печелят.
137
1
 
14
 
! Отговори
До тези, които преди 2 години
чудят кой плаща телевизионното време на Витанов и останалите врачки. То е ясно - който има интерес, той плаща. Хрумват ми поне 2 неща - фармацевтичните фирми и политиците. Първите правят пари от страха на хората, а вторите таят надежда, че ще ни превърнат в роби.
136
9
 
2
 
! Отговори
нн преди 2 години
Правителството е уплашено и не предприема по-твърди мерки. Заразата се разпространява яко, огромно количество хора са уплашени за здравето си и търсят болниците, естествен процес при пандемията. Така трябва. Много западни страни въведоха твърди мерки, това е и правилно, нашето правителство бърка като слуша една малка част от хората който насаждат мнението си, че опасно няма. Ако беше управлението на Борисов такова нещо нямаше да има, пандемията е обективна реалност и мерките са обективна нужда.
135
1
 
16
 
! Отговори
Кой Плаща преди 2 години
КОЙ ПЛАЩА ТЕЛЕВИЗИОННОТО ВРЕМЕ НА ВИТАНОВ?
134
1
 
18
 
! Отговори
Маг Витан преди 2 години
Нов локдаун няма да има, но заболеваемостта и смъртността от COVID-19 ще растат. С тази прогноза ударих 2 заека с един изстрел. Хем успокоявам плебеите, че няма да ги затворят, хем ги плаша, че ще *** като мухи, както са ми поръчали господарите. Тъй че опичайте си акъла и, не го казвам, ама се ваксинирайте. И вече няма да правя дългосрочни прогнози, защото хората псуват и заплашват. И, пак не го казвам, псуват и заплашват, защото дългосрочните ми прогнози са фейк нюз. Както и краткосрочните.
133
0
 
10
 
! Отговори
Който Плаща преди 2 години
Телевизията е просто една фирма - ако не изкарваха пари от телевизионното си време с Витанов, те щяха да поканят Валери Симеонов или Тома Биков, за когото ще вземат. За това нямайте съмнения - това са ПЛАТЕНИ съобщения, и то много скъпо платени. Въпроса е кой ги плаща?????
132
1
 
4
 
! Отговори
Когато: преди 2 години
Някоя мутричка или метреса си пласира "златното детенце" на място, което просто не в капацитета му така става или на мама на тати и на портфейла. Нали знаеш:"Държавата е сабя - и да е ръждясала като те погалят с нея много боли"
131
3
 
12
 
! Отговори
абортирани бебета преди 2 години
Аз не бих си инжектирал в кръвта течност която съдържа или е разработена с клетки на абортирани бебета. На всичкото отгоре за тези които се инжектираха с аборитани клетки, ефектът срещу ковид 19 се оказа нулев.
130
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълен провал за науката и медицината. Един грип ги направи смешни. А най-смешното е, че сле целия провал учените още ни убеждават, че с ембриони от абортирани бебета щели да се справят с вируса! Е - не се справиха, препаратите които инжектират не доведоха до резултат!
129
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Хахахаха 128 Мъчите се да ги правите задължителни, т.р.оле. Това ни пречи. Вие сигурно не сте ваксинирани, просто платена задача, както политическите реклами за герб.