От COVID-19 ще се генерират нови болести, уврежда нервната система

Болестта се отразява и на сърцето
139
От COVID-19 ще се генерират нови болести, уврежда нервната система
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От COVID-19 ще се генерират нови болести, защото той хапе сърцето, уврежда нервната система. Нови нозологични единици, т.е. болести, които са били асоциирани с тази инфекция, коментира председателят на Българското научно дружество по фармация проф. Георги Момеков пред БНТ.

Още по темата

Според него трябва да се концентрираме да изграждаме по-голямо количество недевствена популация.

"Хората, които са ваксинирани, може и да се разболеят, но те вече не са тази девствена популация, която бяхме в началото на тази пандемия. Прекаралият коронавируса си носи всички екстри с това прекарване, а ваксинираният има много голям шанс да не се разболее - около 50% при Делта, при другите варианти още по-голям. Така че нека да не говорим за прекаралия коронавируса за ползите от имунитета, защото те вървят с дългия ковид, с множествените усложнения", допълни професорът.

По думите му ваксините са част от комплексната борба особено, когато имаме много случаи дневно и всички трябва да се пазят активно по възможните други методи за ограничаване на контактите със заразени.

"Когато има много хора в затворено помещение, е хубаво да се носят маски. Някои хора явно са забравили какво са учили по биология, а именно, че човек диша с носа си и маската под носа спокойно може да не се носи", коментира проф. Момеков.

За да има доверие във ваксините, хората трябва да получават постоянно адекватна информация за ваксините по всички възможни канали. Хората не получават адекватна, смляна и ясна информация. През ден се пускат мнения на хора, които не спряха да говорят неистини или неща, извлечени от контекста - смята професорът.
В цял свят има ваксинирани хора, които попадат в болниците. Според професор Момеков в България се получават едни други феномени - фалшивите сертификати, и това е нещо, на което трябва да се обръща сериозно внимание.

"Смъртта е част от живота. В големите нации ваксинациите започнаха от кохорти над 90-годишна възраст. Хората над 90 години умират и със, и без ваксина. За да можем да припишем една смърт на ваксинацията, трябва да има някаква причинно-следствена връзка", категоричен беше професорът.

Според него трябва да намерим баланс между безопасността на децата и посещенията на училище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Далеч съм от подобни мисли.... тия дето пуКнат от ваксините ше са късметлиите, но те ще са малцинството, останалите ГМО мутанти ще им се идска да са под земята.
108
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Далеч съм от подобни мисли.... тия дето пуснат от ваксините ше са късметлиите, но те ще са малцинството, останалите ГМО мутанти ще им се идска да са под земята.
107
1
 
1
 
! Отговори
До 72 преди 2 години
Ами сигурно защото всички те са прави! Да ти е минавало през ум, че едва ли ти си специалист на когото му се чува думата и едва ли мнението ти е определящо!? Освен това от ваксинирана на 70% Европа едва ли всички "убодени" с "експерименталните" ваксини ще изпукат. Също така едва ли ти (а и почти всички кълвачи тук) сте най-умни от цял континент. Най-малкото ако бяхте такива едва ли щяхте да сте тук! Ако слушаме вас, накрая само вие ще останете в обезлюдена Европа за да продължите човечеството...
106
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На хората им е ясен рекета и че ги поставяте в менгеме, м/у опасния вирус и фарма отровите. Факт има хора, които имат неврологични проблеми в последствие, а при някои е увредено и сърцето, при други черен дроб, при някои става и диабед.
105
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДО 117 "Вчера колега, който изкара ковид преди 5 месеца, се почувства зле и отиде до болницата. Казаха му, че има пост ковид синдром заради сърдечните смущения. Сега пъшка в къщи за 1 седмица и не се знае още колко и какво ще му се случи. И то ПЕТ месеца слез оздравяването си. Смятай..." Това е само началото за тия, които "изкараха хремата на крак". Всичките фалшиви заплахи, които изисипаха в посока на ваксинираните се връщат ...... този път реално.
104
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кои са новите болести? Нахапано сърце? Като ги чета професорите колко са научни, а нас обиждат :) Някой случайно да наблюдава ваксаните? Как е при тях генераторът?
103
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Георги Момеков е шарлатанин и измамник, алчен за пари!
102
2
 
10
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
ВЕРНО УВРЕЖДА НЕРВНАТА СИСТЕМА-2-ВЕ ГОДИНИ ТОРМОЗИТЕ НАРОДО 2 ГОДИН ТОРМОЗ-КППТА-КАРАНТИНИ И ПО НОВИНИТЕ САМО КОВИД.-ТАЯ БИДЕ.
101
11
 
4
 
! Отговори
ДО 117 преди 2 години
До АмиВчера колега, който изкара ковид преди 5 месеца, се почувства зле и отиде до болницата. Казаха му, че има пост ковид синдром заради сърдечните смущения. Сега пъшка в къщи за 1 седмица и не се знае още колко и какво ще му се случи. И то ПЕТ месеца слез оздравяването си. Смятай...
100
8
 
1
 
! Отговори
ДО 117 преди 2 години
До АмиВчера колега, който изкара ковид преди 5 месеца, се почувства зле и отиде до болницата. Казаха му, че има пост ковид синдром заради сърдечните смущения. Сега пъшка в къщи за 1 седмица и не се знае още колко и какво ще му се случи. И то ПЕТ месеца слез оздравяването си. Смятай...
99
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички сме виждали пред кабинетите на джипитата рекламни агенти на фармацевтични компани, аз дори съм чакал болен за да излезе такъв от кабинета на моето джипи. на всички ни е ясно, че лекарите получават пари за да предписват техни продукти. А сега си представете колко пари получават от фармацевтичните компании, които са производители на ваксините. естествено вероятно сега те са се прицелии в по-големите имена от гилдията
98
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на боледуващите от ковид антиваксъри им се смялява мозъка и съвсем изтрещяват.
97
0
 
0
 
! Отговори
Име преди 2 години
До ааа 73,Всеки си има цена.
96
2
 
24
 
! Отговори
Ами преди 2 години
Да вземете да кажете и какви нови болести ще се генерират след ваксините?
95
4
 
18
 
! Отговори
прекарала ковид преди 2 години
Не знам какво точно имат предвид под "дълъг ковид"? Бях от най-рано разболелите се и тъй като работата ми е свързана с висока концентрация и бърза реакция, действително усещах леко забавяне в продължение на месец след това, но съм изпитвала същото и след грип. След този месец възвърнах обичайната си форма и нямам никакви други остатъчни оплаквания. А, и да не забравя важното - втора година не се пазя и не се заразявам.
94
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо е таз ваксина щом е против нещо заради,което трябва да стимулира имунната система и да симулира антитела срещу него,а след нея както обясняват ще се симулират и трупат нови антитела различни от необходимите срещу туй нещо обявено от това,че тя ще стимулира имунната система на тях и естествено симулирането им как запас излишен или на всеки случай за информация що за производство,но за какво в очакване,а можещи да предизвикват др.вирусни ситуации за несправяне,зацикляне по веригите с клетките
93
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На ваксърите хипохондрици нервната система им е увредена от раждането,не им е нужен Ковид..
92
3
 
22
 
! Отговори
Бай Пешо преди 2 години
Ако ваксините бяха толкова прекрасни и ползотворни, колкото ни ги изкарвате, щяхте да ги направите платени, и хората като видят колко велико нещо са, щяха да се редят на опашка, та даже и да дават хиляди, за едната доза.Но вие се опитвате с медийна агитация, реклама и даже подпомогнати от томболи да ни ги набутате, и още повече отвращавате хората. В днешно време хората са готови да плащат хиляди за здраве. Така че проблема е в лъжите които сътворихте. Всеки има познат починал след ваксина.
91
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този преди няколко дена го слушах и по националното радио, беше доста агресивен спрямо хората, които се съмняват във ваксините, цитирам по памет - " Изговориха се много големи глупости, от хора, които не разбират абсолютно нищо от материята" и т.нЯвно е новото попълнение в " хора на професорите",че някои са заети сега, кандидатираха се за депутати - очаквайте го все по-често по медиите....
90
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие не се замисляте над "лечението" на болните, ама сте много загрижени за последствията от болестта, без да ги знаете какви са. Днес 7 % от починалите са били ваксинирани. При ниското ниво на ваксинация, това си е тревожно. Явно в България и ваксинирани ще умрат много от ковид. Очевидно причината трябваше да се търси другаде. В протокола за лечение, например.