По-строги мерки срещу COVID-19 и в София, влизат в сила от 14 октомври

Вижте какви ще са рестрикциите
Обновена: 12 окт 2021 17:36 | 12 окт 2021 17:35,
241
По-строги мерки срещу COVID-19 и в София, влизат в сила от 14 октомври
Снимка: Pixabay

Нови по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса се въвеждат в столицата от 14 октомври. Това става със заповед на Столичната регионална здравна инспекция.

Преустановяват се груповите присъствени извънкласни дейности и занимания, както и занятията в езикови и образователни центрове, занимални и места за личностно развитие.

Забраняват се и семинари, изложения и конференции.

Училищата ще трябва да преминат на ротационен принцип на обучение. Кината и театрите ще работят на 30% от общия им капацитет на закрито, при настаняване на зрителите най-малко през една седалка и при спазване на физическа дистанция от 1.5 м. и задължително поставяне на защитни маски за лице.

Още по темата
Всички спортни мероприятия на открито ще се провеждат без публика. Забранено е провеждането на екскурзии. Малолетните и непълнолетните ще бъдат допускани в моловете, само ако са придружени от родителите им или друго пълнолетно лице.

Преустановява се и провеждането на тиймбилдинги. Масовите тържества, съборите и фестивалите са забранени. Заведенията ще трябва да работят от 7 до 23 часа. На една маса се допускат до шестима души.

Фитнесите ще работят с 30% капацитет. Сватбите, кръщенетата и и другите празници се провеждат с до 15 гости на закрито и 25 – на открито.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
8
 
8
 
! Отговори
До леша преди 2 години
Да. Няма вирус. Обясни го на близките на хората, които умряха. Ама не ти е лесно да живееш с две мозъчни клетки. И не сте 90%. Ромите в гетата и умствено-изостаналите сте против ваксините, около 75-80%. Това число странно съвпада с едно друго, не е случайно. Айде, отивай на автомивката, че се събраха хора вече.
125
5
 
4
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До Програмист Що, какво ще ми направиш? Отговаряй, куче дръгливо. Какъв си ти, че агитираш сънародниците ми да се инжектират с графен? Самозабравихте ли се?
124
7
 
4
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До Програмист Изолираха ли вируса? Защото Кантаррджиев отговори, че не са виждали такова нещо. Говоря за България, по света на много места отговориха същото. Само ти и още няколко стотинкаджии-фармароби вярвате в някакъв вирус, дори очаквате да повярваме, че спорите по цял ден с хората от добро сърце и загриженост. Ти защо спориш с хората, какъв ти е проблема? Ти българин ли си? Нали ви казахме, 90% от нас казаха фъкоф на инжектирането! Кое не разбра ве гнусен? И ако излезем на революция какво?
123
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Блокирайте програмиста. Пише за пари, а не по убеждение. Така спорът е безпредметен.
122
3
 
5
 
! Отговори
До Леша преди 2 години
Има много изветрели, дето вярват, че на висшестоящите им е потребно всички да са живи и здрави, ама не виждат малко по-детайлно картинката, жалко...
121
0
 
6
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До 125 Никакъв програмист не е този. Това е онова нещо Германец. Някакъв ром от село.
120
4
 
11
 
! Отговори
Леша преди 2 години
От 15 октомври се вдига левела на терора по цял свят. Заради различната степен на чипиране и програмиране във всяка държава, навсякъде терора е различен. Някой вярва ли все още, че това е свързано с някакъв вирус?
119
0
 
13
 
! Отговори
Така де преди 2 години
Добре дошли в Новия световен ред !
118
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За 12 години боко оправи медицината и сега за няколко месеца правителството трябва да го направи върховно.
117
4
 
3
 
! Отговори
Културягата преди 2 години
Важното е, че шъ са помпи у залата. До всички агресивни ваксъри - лигавете куртката на здравнио министер.
116
7
 
5
 
! Отговори
Плъх преди 2 години
Значи за учениците ротация - в кръчмите постоянно присъствено ? Децата затворени като животни пред мониторите ,а кръчмите ,моловете и магазините отворени за обществото ?! В цяла Европа учат присъствено и затварят училищата последни само в България и Албания ( последни по всякакви показатели ) бързат да посегнат на дечицата ...Е, няма как. *** народ - слаба държава! Да си идва Боко - този народ си има нужда от каруцар за вожд
115
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чорапът, защо мълчи? Нека си каже мнението! Или иска да е "хубав" в очите на всички заблудени...?
114
2
 
1
 
! Отговори
кръговрат преди 2 години
До Какво Е как какво се случва?!Прибират ги от ''Чистотата'' смесени с другите отпадъци, след това се изсипват на сметището, после вятърът ги докарва отново при теб......
113
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свобода или смърт!
112
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Програмист - Няма! ТОзи път, ще се борим и ще даваме живота си, за да се подобри ситуацията! Ще се борим, доакто свършат хората или коршумите, ако тбрява! И в двата случая е избавление!!!!
111
0
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Кунчев с третата доза ще го пускат ли да влезе някъде? :)))))))))))))))))))))))))))))))))
110
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо? Не трябва да има ограничения. Нека има Естествен подбор. При положение, че има опция за защита (ваксината), не виждам причина да има ограничения.
109
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само ние ваксърите ,ще имаме право да посещаваме елитните столични чалготеки и да си търсим ваксинирани жени :)
108
2
 
12
 
! Отговори
Какво преди 2 години
Се случва с милиардите употребени маски с цялата Менделеева таблица в тях ? Тишина ...
107
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
защо улица? не избирайте циркаджиите