По-строги мерки срещу COVID-19 и в София, влизат в сила от 14 октомври

Вижте какви ще са рестрикциите
Обновена: 12 окт 2021 17:36 | 12 окт 2021 17:35,
241
По-строги мерки срещу COVID-19 и в София, влизат в сила от 14 октомври
Снимка: Pixabay

Нови по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса се въвеждат в столицата от 14 октомври. Това става със заповед на Столичната регионална здравна инспекция.

Преустановяват се груповите присъствени извънкласни дейности и занимания, както и занятията в езикови и образователни центрове, занимални и места за личностно развитие.

Забраняват се и семинари, изложения и конференции.

Училищата ще трябва да преминат на ротационен принцип на обучение. Кината и театрите ще работят на 30% от общия им капацитет на закрито, при настаняване на зрителите най-малко през една седалка и при спазване на физическа дистанция от 1.5 м. и задължително поставяне на защитни маски за лице.

Още по темата
Всички спортни мероприятия на открито ще се провеждат без публика. Забранено е провеждането на екскурзии. Малолетните и непълнолетните ще бъдат допускани в моловете, само ако са придружени от родителите им или друго пълнолетно лице.

Преустановява се и провеждането на тиймбилдинги. Масовите тържества, съборите и фестивалите са забранени. Заведенията ще трябва да работят от 7 до 23 часа. На една маса се допускат до шестима души.

Фитнесите ще работят с 30% капацитет. Сватбите, кръщенетата и и другите празници се провеждат с до 15 гости на закрито и 25 – на открито.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
1
 
8
 
! Отговори
Спрете преди 2 години
Да гледате и слушате средствата за масова дезинформация ! Хванете бика за рогата !
145
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой от управляващите и стотиците калинки на хранилка в държавните учреждения ще носи отговорността и негативите за несправяне с корона кризата, защото и такъв момент идва с пълна сила. А има и закони за опазване на общественото здраве!
144
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тролът не *** само тук. Ще има съдбата на мизерниците, за които работи определено.
143
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леша, е Айше от Харманли
142
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставете народа да си умира, негов личен избор.
141
1
 
2
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До 151 Това ли ти е работата? Да познаваш кой как изглежда? Не ти ли плащат за агитация?
140
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Медицината не я бива по цял свят бе другари целта на Медицината е да ви държи на каишка-хапчета да сте зависими до края на жалкия живот минусите са за всички ни трябва да ги пишете на тях но вие сте зависими и ги пишете на нас който ви пишем Истината
139
3
 
7
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До 149 Муах-ха-ха Изолира хи вируса ве, изкълчен? Не бягай! Какво си мислиш, че по цял ден ще обиждате българите и ще ги агитирате да се евтанизират с бойни отровни вещества и нанотехнологии и ще ви се размине? Няма да ви се размине!
138
5
 
3
 
! Отговори
до плъха преди 2 години
Мога да позная как изглеждаш - слаб, на 20-35 години максумим, *** също е със слабо телосложение, както и баща ти. Познах ли?
137
8
 
5
 
! Отговори
До леля Леша преди 2 години
Лелче, лъхаш на нисък интелект от далеч. Неграмотна си, нискоинтелигентна си, не разбираш от дума. Няма да се занимавам повече с теб, защото си далеч под нивото ми. И да, вирусът е изолиран и хората умират от усложненията му. Ама с опит на автомивка няма как да ги разбереш - повтаряш, каквото си прочела в шок или си чула от общността ти на ***. Айде, на автомивката казах, че чакат хората.
136
2
 
1
 
! Отговори
до 143 преди 2 години
ЛЕША, всъщност е Кал-Ел
135
3
 
10
 
! Отговори
Плъх преди 2 години
***, хората си умират от инсулти, инфаркти, пневмоний . Умират след катастрофи ,инциденти. Умират и от старост. Както е било винаги . Нормалния ход на живота за съжаление . Проблема е ,че престъпниците в бели престилки за хиляда лева и под чадъра на властта Пишат всички починали от Ковид! Така умрелите от измисления вирОс ще се множат, ние ще си се затваряме - отваряме и няма край тази гнусна фашистка пропаганда прикрита зад медицински уж причини .
134
2
 
8
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До 137 Инжектираните в България са не повече от 10%, плачи изкълченяко. Хайде да видим какво ще стане когато господарите ти се опитат да въвеждат сертификати. Ти ли ще работиш? Кой ще носи икономиката на гърба си? Ти Кунчев и Бау откачения?
133
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А полицията кога ще отиде да нарита мутрите в дискотеките, които от два месеца развъждат белодробната чума "протестно"?
132
7
 
4
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До 139 Не лъжи ве, никой не е виждал вирус, никога. Нито под микроскоп, нито при някакви изследвания след аутопсия и тнт. Не лъжи, куче!
131
8
 
4
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До 137 Каква автомивка ве, ненормален изкълченяк? Имам 10 пъти повече пари от теб, колко пъти да го казвам? Изолираха ли вируса, Мерките законни ли са, Какъв е състава на инжекциите? Ти защо агитираш хората да се евтанизират? Хората умират по болниците от различни болести, както винаги е било, но сега ги пишат коронавирус. Освен това по болниците се обиват хора по протоколите на СЗО. Кой е умрял от коронавирус? Как доказаха, че е умрял от коронавирус? Ще ходите на съд за агитация!
130
2
 
3
 
! Отговори
До 138 преди 2 години
А от какво, от зАушка? Аман от професори по медицина, дето са учили до 8-11 клас максимум. Всичко знаете, щото четете уикенд и блиц. Амеби.
129
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да въвеждат. Няма да ги спазваме, както и досега. Точно и ясно.
128
3
 
4
 
! Отговори
До леля Леша преди 2 години
***, изолираха го много отдавна. Целият ви антивакс наратив е изграден на лъжи, ама беЗмоЗъчните ви се връзват. Няма лошо, не може всички да са интелигентни.
127
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не е умрял от вирус. Никой от това!