Конспиративни теории свързват евреите със създаването на COVID-19

Нараства нивото на антисемитизъм и екстремизъм, заяви председателят на EJC
Обновена: 14 окт 2021 12:08 | 14 окт 2021 10:43, Петя Славова
179
Конспиративни теории свързват евреите със създаването на COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Теориите на конспирацията, обвиняващи евреите за автори на пандемията от коронавирус или на използването на последствията в тяхна полза, се разпространяват все по-широко през последната година, заяви Вячеслав Моше Кантор, председател на Европейския еврейски конгрес (EJC), предава БГНЕС.

"През последната година теориите на конспирацията станаха широко разпространени, същността на която се свежда до факта, че евреите, еврейският народ или държавата Израел изостават или печелят от пандемията, като провеждат мащабна кампания за ваксинация", каза той каза по време на пленарна сесия на Международния форум в Малмьо, посветена на запазването на паметта за Холокоста и борбата с антисемитизма.

Той също така изрази дълбока загриженост за нарастващото ниво на антисемитизъм и екстремизъм по целия свят. Според ръководителя на Конгреса младите хора са особено податливи на антисемитска дезинформация.

Международният форум в Малмьо трябваше да се проведе през октомври 2020 г., 75 години след края на Втората световна война и освобождаването на концентрационния лагер Аушвиц-Биркенау, но бе отложен заради COVID.

Форумът събра държавни и правителствени ръководители, изследователи, експерти и представители на гражданското общество от близо 50 държави. Форумът беше организиран от шведския премиер Стефан Льовен.

Сред участниците бяха кралят на Швеция Карл XVI Густав и кралицата на Швеция Силвия, президентът на Израел Ицхак Херцог, президентът на Румъния Клаус Йоханис, министър -председателят на Ирландия Мичол Мартин, както и генералният секретар на ООН Антониу Гутериш, председателят на Европейския съвет Шарл Мишел и председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
5
 
! Отговори
реалнафантазия преди 2 години
ко погледнем какво става в Австралия то тогава сегашните жълти значки на раверите са под формата на сертификати, ваксини и т.н. нали нямаше да са е задължително? Защо пак разделяме хората? Към кого и от кого не насочен този реваншизъм? :)
52
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато евреин каже нещо го четеш наобратно за да стигнеш до истината.
51
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
The conspiracy IS REAL!
50
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не вярвайте на нищо в политиката, докато то не бъде официално отречено. Вече е официално отречено.
49
3
 
24
 
! Отговори
1 преди 2 години
Малко са злините, в чиято основа не стоят е.вре.и. Кое ви учудва.
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изсраел и конспирация...
47
1
 
21
 
! Отговори
До 54 преди 2 години
Много точно ! И това е Бил Гейтс който е патентова този вирус преди години още но интересно защо в световната преса се премълчава този факт а издирват източника на вируса !
46
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една група хора, които се крият зад евреите, създават това неправилно определяне. Редно е да ги наричаме ционисти. А конспиративни теории няма, всичко е практика.
45
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кажи му " евреин" на това племе и повече не го " обиждай"!-:)
44
3
 
37
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Щом евреите започват публично да се жалват от така наречените "конспиративни теории", значи всичко е повече от истина.
43
1
 
7
 
! Отговори
Гаслайтинг преди 2 години
в световен мащаб
42
1
 
2
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
И само още нещо да пиша, че бързам.____ Ако се отчиташе не на области а на заболели. Червените зони щяха да образуват квадрат.
41
5
 
36
 
! Отговори
Кольо преди 2 години
Значи което е ИСТИНАТА му викат КОНСПИРАЦИЯ нали !? Всеки който говори истината е КОНСПИРАТОР и ЛУД , всеки говорещ срещу банковият картел и ЦИОНДЕТАТА е нацист и краен екстремист . Хора това са психологически приоми/хватки на ЕЛ=ита да ви държи в неведение какво ви причиняват чрез ВЪЗДУХ/НЕБЕ , ВОДА , ХРАНА , ЛЕКАРСТВА и т.н. повярвайте ми НЕ Е ЗДРАВЕ !!! Почнете да изучавате истината от независимите сайтове , в официалните ви лъжат и участват в избиването ви !
40
1
 
8
 
! Отговори
До 40 преди 2 години
По себе си ли съдите за моето интелектуално ниво и степен на образованост?Моля без обобщаващи заключения от собствената си камбанатия, благодаря!
39
1
 
13
 
! Отговори
Помнещ преди 2 години
Мисля че има сериозно основание този господин,да споделя тези свои мисли! Не сме забравили че точно Израел " ваксинира" населението си,едва ли не на 100%!-:) Дано излезе истината все пак!
38
2
 
23
 
! Отговори
вера пу преди 2 години
Което не се харесва е конспиративна теория ваксинираите се да не умувате толкоз
37
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нема нужда от конспиративни теории по този въпрос! Пряката връзка на евреите със създаването и разпространението на Ковид - е повече от очевидна!
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До kirezaСигурно има 1000 Адам Смитовци. Кой от всичките е бре дебилий или да ходим да питаме ти ли си адам Смит със скумрията. То бива да си ***, ама чак пък толкоз.
35
40
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите за съжаление са с едно от най-ниските интелектуални нива в Европа.Можеби в Косово и Босна са с подобно равнище,след това малко по-добре са Румъния и Албания.Като погледнете самите държави как се развиват,какво е нивото на пътищата и всичко останало,може да си направите извода.На конспиративни теории реагират хора без самочувствие,уплашени хора и хора с малко интелект.
34
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой знае ли БилГей будист ли е или евреин?