Математик: Заразяването с COVID-19 при децата е рекордно

Разпространението у нас е първо при децата и после при възрастните
14 окт 2021 09:54, Ния Христова
56
Математик: Заразяването с COVID-19 при децата е рекордно
Снимка: БГНЕС
"Много ясно се вижда, че разпространението на епидемията от коронавируса у нас първо е при децата, след това при възрсатните", заяви пред  bTV математикът Лъчезар Томов.
 
"Преди заразените деца се движеха в рамките на 2% при затворени училища и градини, скачаха на 4% при отваряне. Сега се движат до 10-11%. Заразяването при децата е много по-голямо, отколкото при предишните случаи", обясни той.
 
По думите му има рекорди при възраствота група от 10 до 19 години. 
 
"България е страната, в която епидемията започва при децата и се пренася при възрастните, това се вижда и статистически, имаме и доказателства%", обясни още математикът.
 
Томов е на мнение, че онлайн обучението има положителен ефект.
Още по темата
 
"Ако се действа локално, директорите ще са под натиск от родителите и няма да могат да вземат решения. Локалното действие има смисъл, когато има и други локални ограничения - изолиране и спиране на транспорта между отделните региони. Сега сме много закъснели, има много болни учители", уточни Томов.
 
"Ако взимах решенията, щях да върна децата онлайн. Бих направил за две седмици по-пълно затваряне, заото хората още не разбират колко тежък е този вариант на коронавируса", каза той.
 
"На четвъртия, петия месец след излекуването, кабинентите на кардиолозите се задръстват от излекуваните пациенти. Мерките трябва да се комбинират с ваксинация, за всички които получават заплата от държавата, ваксините трябва да са задължителни", посочи математикът.
 
"Сега активните случаи не са токлова много, защото болестта прогресира много бързо - не се задържат толкова хора в болницата, бързо влизат и бързо излизат", изтъкна Томов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно... а Кунчев само преди няколко дни твърдеше, че учителите заразявали децата... Ай да вземете да се разберете, та поне га говорите едно и също, хората вече ви се смеят.
44
3
 
1
 
! Отговори
ф48765982 преди 2 години
Най-после някой да се престраши официално да каже, че 'царят е гол'. Да - практически основната причина в момента да катерим световните върхове по заболеваемост и смъртност е присъственото обучение в училищата. И всички останали мерки са предостатъчни. Няма нужда да се затваря каквото и да е друго. Единственото, което трябва да се затвори е присъственото обучение в училищата. И децата да минат в дистанционно обучение. Докато не стане това - тази вълна ще продължава.
43
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все едно лятото децата не са играли заедно едно до друго, сега изведнъж в сезона на респираторните заболявания всички са с ковид?
42
3
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Боже!..От къде и защо ги измъкват тия "математици"-"МЕДИЦИНСКИ специалисти"?!?!...Нима скотноумните АГИТАТОРИ си мислят,че като се опитат да пробутат агитацията си чрез "математика-слуга" и .."проооостия" народ ше си каже:..-"Аааа!..Цел математик рече това,начи требе да е истина"...?!?!...Ой,Баядерка!...
41
3
 
1
 
! Отговори
плазмодии 19 преди 2 години
Вида е у всички ако се мъчиш да го унищожиш а не да си живееш с него арно познаи кой ще спечели
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Сега активните случаи не са токлова много, защото болестта прогресира много бързо - не се задържат толкова хора в болницата, бързо влизат и бързо излизат." За съжаление - с краката напред.
39
5
 
2
 
! Отговори
махарадж преди 2 години
Не с мерки за стегнация а за по добър живот и разпускане ще заживееме добре с корона вируса
38
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не лекари а математици само могат да ни управат и ит специалисти
37
3
 
9
 
! Отговори
Бай Пешо преди 2 години
Е като е високо заразяването при децата, защо не затворите градини и училища? Не ми казвай да се ваксинират децата, защото за децата "ваксината" не е разрешена за употреба. Отделно че не е ясно, какви ще бъдат страничните ефекти при децата. С короната можем да се преборим единствено с мерки, и разбира се, господарите трябва да спрат да пускат update на Ковид19, че вече трябва да бъде Ковид 21. Но забравих целта не е здравето на хората, а да се наложи новия фашизъм. Честито.
36
4
 
6
 
! Отговори
Ескобар преди 2 години
До JagdPanther 43: Ваксинирания, ходи си вземи следващата доза РНК, че май вече без редовния и прием няма да можеш вече да живееш нормално ....
35
16
 
3
 
! Отговори
JagdPanther преди 2 години
До ЦИРКЗа цялата ситуация ще бъдете виновни вие умниците антиваксъри. Ако ви нямаше, вируса нямаше да има къде да мутира. А сегс вие и малките ви из чадия ходите и ръсите зарази и убивате разни хора с простото си грипче.
34
8
 
1
 
! Отговори
Хаус преди 2 години
В България статистиката при децата е такава защото бяхме една от много малкото страни които си затваряхме най-малките до 4-ти клас. Другите не го направиха и децата им изградиха имунитет без да се усетят (без симптоми). Сега вируса мутира става агресивен и към малките, и децата не срещали се с първоизточника реагират със симптоми... при което ги изследват... Това е....
33
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За последния месец сме световни шампиони по смъртност и заболеваемост и последни по ваксинация. Заврете си антиваксърските простотии отзад.
32
12
 
10
 
! Отговори
ЦИРК ! преди 2 години
Грип като грип, децата всяка година си го раздават, ама тая година лабилните им падна пердето !!! Още 1 локдаун и спиране на работния процес и ще видите цените в тавана как се удрят !!! Тока и ТЕЦ-а ще ни се види без пари в момента !
31
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ожасен ожас сички ще измрем. Затова незабавна препаратизация за да получите сертификат,че са ви набучили несертифициран химикал.
30
2
 
18
 
! Отговори
О хо до 35 преди 2 години
Предвижданията се базират на математически формули за заболеваемостта и смъртността. Точно математиците са най- компетентни по тия въпроси.
29
9
 
19
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
АКО НЕ СПРАТ ДЕЦАТА ОТ УЧИЛИЩЕ СЕГА - ДО 14 НОЕМВРИ ЩЕ Е ДВОЙНО ПО- ЗЛЕ. НО НЯМА ДА ГИ СПРАТ ТОЧНО ЗАРАДИ ИЗБОРИТЕ. Отговорно поведение???Ко? Нье.
28
11
 
13
 
! Отговори
обърка се светЪ преди 2 години
И к'во разбира математик от вируси?!
27
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм ВиК инженер и казвам, че няма рекордно заболяване при децата.
26
12
 
17
 
! Отговори
всяка седмица преди 2 години
едни и същи платени апологети на масовото ваксиниране-Кантарджиев, Кунчев, Витанов, Томов,Гломб, Аргирова, Миндов, Пурко Илиев, Николова, Христова. И нито един от тях не е специалист по казуса.