Лекар: Ваксинацията работи, когато е масова

Ваксинацията е действие на групова отговорност, заяви Иван Тодоров
15 окт 2021 14:55, Ния Христова
87
Българската болнична асоциация (ББА) излезе с предложение неваксинираните пациенти с COVID-19 да заплащат част от лечението си.
 
"Предлагаме радикална мярка, която да предизвика дебат и да насочи вниманието към необходимостта от увеличаване броя на ваксинираните. Ваксинацията работи когато е масова", обясни Иван Тодоров от Управителния съвет на ББА в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той посочи, че ваксинацията е действие на групова отговорност, а не както българите смятат – на индивидуална защита. 
 
"Средно един неваксиниран пациент струва на здравноосигурителната система по 3000 лв. Грижата в здравеопазването се отразява в един солидарен здравноосигурителен модел – всички плащат за лошото здраве на някои индивиди", обясни.
 
"Неваксинираните смятат, че цялата пандемия, процесът по ваксинация и предприетите мерки са част едва ли не от някаква конспирация, която цели да ограничи свобода или да създаде нови милиардери. Може и така да е, но на този фон 4,5 млн. души са загинали и трябва да се предприемат мерки, за да се спре това нещо. Всеки един от нас има познати, които са загинали от COVID-19", каза членът на УС на ББА.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма как да сработи срещу вирус, който постоянно мутира, както е срещу грип. Това да не ви е ребна шарка или туберкулоза бе?
18
2
 
16
 
! Отговори
Хе преди 2 години
Ваксините предлагат парализи и тромбози ,без тях ми е по добре,мерси.
17
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 17 Много не си наясно. Нали за всичко пищите и чакате от държавата? Е, значи искате социална държава, която пък се крепи именно на солидарността и груповата отговорност.
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинацията работи, когато имаш ваксина която действително те пази и е достатъчноизпитана и доказана, че е безопасна.
15
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи шведка, която не е плащала осигуровки, дори и няма имунизации по календар, но се е боднала безплатно срещу измишльотината ковид ще получи лечение без добавка, обаче всеки изряден гражданин, който е отказал да му се влее експерименталната течност, ще му се наложи да плаща. Връщайте осигуровките!
14
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо твоите колеги да се ваксинират,след това давай съвети
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"действие на групова отговорност" ---///----- "групова отговорност" е понятие, отречено изцяло след Втората световна война, след падането на тоталитарните режими. Груповата отговорност не се практикува в никое право по светс. Групова отговорност, ако се приложи, е престъпление срещу човечеството.
12
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българският народ винаги е имал много силен инстинкт за самосъхранение.
11
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ми дават да прочета листовките с пълна информация за ваксините - не ви подписвам нищо!!! Не ми е за първи път да подписвам информирано съгласие, и винаги чета преди да подписвам! А за ваксините беше май пет-шестина страници? Къде ги? Да подпиша празен формуляр е все едно да ви подпиша празен чек!!! Аз да не съм yлaв???
10
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така така. Ам първо ни прехвърлете всички здравни осигуровки за всички години трудов стаж в лични партиди, и ви плащаме за ковида. Тия солидарни модели не работят, защото идеоти, като тоз ги източват.
9
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи ще откажете лечение на някого, ако не му стигат парите и не е участвал в експеримента ви. Защото няма ковидваксини, а експериментални течности в ампули, въвеждани чрез спринцовки.
8
3
 
11
 
! Отговори
Сорос преди 2 години
Куп щамове ще има, за всички от сърце, и боцкане с ваксини. От стария еврей!
7
4
 
25
 
! Отговори
Батко преди 2 години
Медицински фашисти! Само това мога да ви кажа!
6
2
 
5
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
Няма да гласуваме за р. р и п п
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За пари ли говорим или за здраве. И да, ковидваксината е (съмнително) средство за индивидуална защитаи и със сигурност не за колективна. Колко пари не ви стигат, да ги съберем, но няма да ни кастрирате, мафия!
4
2
 
27
 
! Отговори
Продължават преди 2 години
с пропагандата и заплахите...Тези сметки не са верни....И да се има предвид, че предлаганите препарати НЕ СА ВАКСИНИ, И СА В ЕКСПЕРИМЕНТАЛНА ПОРЕДНА ФАЗА И НИКОЙ НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ПРИ УВРЕДА И СМЪРТ...това трябва да го знаят представителите на тази Българска болнична асоциация....ако продължават да твърдят, че смесите са "Ваксини" или са неграмотни, или ЛЪЖАТ....
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АКО ГЛАСУВАТЕ ЗА ТУ ЛУПИТЕ, ЩЕ ВИ БОЦКАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! НЯМА НЕ ИСКАМ!
2
2
 
11
 
! Отговори
Я преди 2 години
***
1
2
 
13
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Не ми крещете:)))